Інструкція по застосуванню препарату фендона від клопів

Грудень 2018

Відео: Уронефрон краплі - промо - ролик (Грудень 2018).

Anonim

Фендън е един от най-ефективните инсектициди, използвани за убиване на дървеници в жилищни райони. Инструментът работи надеждно, като същевременно е безопасен за използване. Произвежда се от BASF Agri-Produktsion в Русия. Предлага се в пластмасови бутилки и кутии от 0,5, 1 и 5 литра. Срокът на годност е 3 години.

Съставът на препарата

Fenton е препарат под формата на концентрирана суспензия (1, 5%). Основното активно вещество, което съдържа агента, е алфа-циперметрин. В състава няма разтворители, съответно не разваля повърхностите, върху които се получава, и не води до корозия.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Предимства и недостатъци

Лекарството се характеризира преди всичко с висока ефективност. Смъртта на буболечките се случва само половин час след прилагането на лекарството. По този начин, в рамките на един ден можете да се отървете от пъпките напълно. В допълнение към бързото действие, Fendon има и други предимства:

  • Липса на остър мирис.
  • Разпространение. Наркотикът се използва дори от специалисти, участващи в борбата с бъговете.
  • Можете да използвате продукта практически във всяка стая, включително детски стаи и заведения за хранене.
  • Наличие на остатъчно действие. В помещенията, почиствани в леглото, не се гарантира, че буболечките ще се появят в продължение на два месеца.

Що се отнася до недостатъците, единствената токсичност на лекарството. Контактът с човешката кожа е нежелан. Но трябва да се отбележи, че нивото на токсичност в лекарството е ниско. Ето защо не трябва да се страхуват химически изгаряния.

Важно! Поглъщането на тялото също не води до сериозно отравяне, тъй като средството принадлежи към четвъртия клас вещества с нисък риск.

Инструкции за употреба

Но независимо от това колко безопасно е препаратът, както повечето инсектициди, той трябва да се прилага съгласно инструкциите. На първо място концентрираното вещество трябва да се разреди. Съотношението на водата и средствата трябва да бъде 1: 10. Тогава трябва да се напръска със спрей и специална аерозолна дюза в избраната стая. Трябва да направите това, като предпазите кожата от частиците на лекарството предварително. За тази цел е желателно да се направи лечение от спални в рокля с плътна тъкан, освен това се препоръчва да се защитят очите и дихателните пътища със специален респиратор. Също така, не позволявайте на продукта да влиза в контакт с:

  • чинии;
  • хранителни продукти;
  • битови стоки;
  • животински косми.

Съвети! След половин час след стаята за лечение, тя трябва да се вентилира. Силно се препоръчва да завършите процеса на дезинфекция на стаята чрез мокро почистване с помощта на сапун или сапун / сода разтвор.