Чи можна позбутися від клопів за допомогою полину

Грудень 2018

Відео: УНИКАЛЬНЫЙ РЕЦЕПТ, КОТОРЫЙ ПОМОЖЕТ ИЗБАВИТЬСЯ ОТ БЛОШЕК НА КАПУСТЕ (Грудень 2018).

Anonim

Дали пелин помага за бъгове?

Откривайки дома на паразитите, първото впечатление е отвращение и шок. След като се възстанови, започва търсенето на методи за борба с този зъл дух.

Механично събирането на дървеници е много трудно, защото те са много ярки. Бавно се движи само когато се хранят, но тъй като те атакуват през нощта, когато човек спи, също е нереално да се улови в този момент. Човек може само случайно да закрепи и петна върху бельото са един от основните признаци за намиране на легло бъгове в къщата. Освен това, събирането им ръчно, можете да пропуснете женската.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Много хора не искат да прибягват до химични методи наведнъж, тъй като децата и животните са в къщата. С призива на службата, те са срамежливи, срамува се да привлекат вниманието на съседите.

Помощ се търси в популярни методи. Една от тях има приложение в борбата с дървените плочки с помощта на билки, по-специално пелин и танц. Този метод е познат от древни времена. Но въпросът става разумен: възможно ли е да се отървете от бъгове с помощта на пелин?

Как да се отървем от бъгове с помощта на пелин?

Това е билка с горчив вкус и мирис, която расте на полето.Това не е рядък растителен вид и винаги може да се наблюдава в полетата през лятото. След като сте доволни от наличието на лекарството, веднага сте принудени да се разстроите - да се отървете от леглото с помощта на такова растение е невъзможно. Неговата миризма не е задушаване действие, но само отблъсква насекоми, така че вероятността от завръщането им е много висока, както и възможността, че ларвите от яйцата, снесени задължително се излюпят.

Как бъговете на пелин - Artemisia защо дървеници се страхуват

Да, дървеници не понасят миризмата, но това е в ущърб на насекомите и техните ларви не са валидни. Да се ​​каже, че се страхуват от нея, е много преувеличено. Тя просто не може да устои на усещането за миризма.

Пелинът и тъпанът се дължат на силния и горчив вкус и богатата миризма на фитонциди, които съставляват неговия състав. На паразитите това действа много дразнещо, така че бързо напускат топлото място. Но това не означава, че те веднага ще напуснат къщата. Насекомите могат да се преместят в друго, по-отдалечено от бившето гнездо в къщата или апартамента. И ако са много гладни, миризмата на трева няма да ги спре.

Пелинът е изсъхнал от дървеници или горчиви помага?

Най-ефективната е свежата горчива билка. Няколко счупени клона са достатъчни, за да осигурят силна миризма в стаята. След няколко дни, когато изсъхне, миризмата става по-малко интензивна и след това напълно изчезва.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.Прочетете повече тук …

Сухи, събрани за зимата, сухият пелин също бързо губи аромата си и първоначално е по-малко изразен от прясна трева.

Можете да използвате прясна трева едва през лятото, затова замествате опцията в борбата с дървените гъби, излязохте с тинктури и отвари от пелин.

Тинктурата се приготвя от прясна трева, върху чист алкохол (1L), тя се настоява за най-малко 30 дни на тъмно място. Това е скъп начин, тъй като един литър тинктура е достатъчно, за да обработвате едно легло за не повече от две седмици. За миризмата на трева, вече трябва да свикнете с него, а в апартамента има и аромат на алкохол.

Алкохолът, между другото, бързо се изпарява, така че често трябва да се справяте с мястото на задръстванията на паразитите. Можете също да готвите бульона на вряща вода. Те трябва да обработят мястото, което искате да защитите от насекоми. Например, детска стая, легло, и така нататък. Д …

Какво е пелин дървеници

Това е многогодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни на. Тя изглежда като храст с прав ствол и сивкаво-зелени листа.

Коментари за прилагането на пелин от бъгове

Loading …

Борбата с паразити с трева е безполезно и губи време. Докато сте ангажирани с това, колонията от насекоми ще се увеличи няколко пъти.

Паразитите не са убити от миризмата или свойствата на пелин, те са само в момента на отдалечаване от мястото, което се лекувате с инфузия или отвара (тегло, прясно набрани листа в апартамента ще постигне същия ефект). Дори ако обработвате бъговете, насекомите ще разпръснат само, но няма да умрат. Когато миризмата е разсеяна за няколко дни, те могат да се върнат.

Яйцата и ларвите също не страдат от пелин.

Според прегледи, тази билка е препоръчително да се използва като временна мярка, за да потискат своите атаки за известно време, докато дойде и гризачи услугата или да изберете инсектициди и да се подготвят жилища, неща за обезпаразитяване. Поставете го на всички места, където можете да не само под леглото, но под матрака, зад шкафа, между прането на рафтовете, на мястото на домашния любимец. Проверете дали буболечки, легло, живеещи в дивана, да обърнат внимание на леглото, див пелин помага да се прикрие човешката миризма, която реагира на дървеници и ще имате няколко тихи нощи, докато дойде изтребител. Ако насекомите живеят в дивана, то хербариите под него няма да ви помогнат. Трябва да се откъсне тапицерията с прахосмукачка да смуче от мястото си и процес klopovnika отвара или инфузия на пелин, вратига или оцет. Вие можете всички едновременно.

за ефективното прилагане на пелина, за да се защити къщата от проникването на паразити чрез поставяне на торби с трева в близост до входа, дограма, вентилатори. Това е особено вярно, ако насекомите живеят на вход или са дезинфекцирани от съседите.

За предотвратяване на това е полезно да се лекува инфузия или отвара от мебели. Бебетата могат да живеят в нови мебели и да дойдат при вас от магазина.

Алтернативен метод в борбата срещу тези паразити е използването на оцет. Методът на използване е идентичен с този с отвара.

Не използвайте химически инсектициди за преследване на насекоми. Колкото по-рано началото за решаване на един неприятен проблем, толкова по-бързо ще се борят над във ваша полза, тъй като шансовете за оцеляване след професионална обработка на специални средства за един апартамент или къща (често те са без мирис) са минимални. Професионалните фирми дават 100% гаранция за работата си, защото разбират, че съжителството с тези паразити е много неприятна процедура.

Направете самолечение с инсектициди:

  • Помнете токсичността им;
  • Прочетете внимателно инструкциите;
  • Премахване на деца и животни;
  • Използвайте лични предпазни мерки.