Види засобів для знищення тарганів в квартирі

Лютого 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Лютого 2019).

Anonim

Процесът на унищожаване досадни хлебарки в апартамента е доста примитивен. В този процес се използват средства за убиване на хлебарки в апартамент. С този проблем почти всеки човек може да се справи, дори ако преди това нямаше такъв опит.

Към днешна дата, на различните инструменти, за да помогне в борбата срещу битови вредители в апартамент на пазара просто не затвори. Фирми - производители се конкурират помежду си, опитвайки се да предложим на средния потребител най-добрия продукт за унищожаване на домашни вредители в апартамента под формата на хлебарки. Подобно на всички останали продукти, средствата срещу хлебарки в апартамента имат предимства и недостатъци. В допълнение, не трябва да забравяте списъка с необходимите изисквания в процеса на прилагането им във вашия апартамент.

Ефективни и оперативни средства - гел

гел - един добър начин да се справят с хлебарки, и тяхното унищожаване не прощава на малките неща. особено искам измежду предимствата на следния:

 • Аз нямам в момента на обработка на апартамента й изгонени някъде членовете на вашето семейство и домашни любимци.
 • Дори детето може да разбере инструкциите. Няма нищо трудно - просто лечение на проблемните зони в апартамента и напускане за определено време.
 • Не може да се тревожи за това, което може да отрови детето си или вашия четирикрак приятел, тъй като гелът в това отношение е напълно безопасен.
 • Вие бързо ще завършите всички необходими процедури, без да харчите голяма сума пари - една стая с площ от 50 квадратни метра ще вземе само един пакет.

Как работи този инструмент?

"Неканените гости" започват да умират по време, когато компонентите на гела падат вътре. Когато едно хлебарче минава по повърхността, която е лекувана, неизбежно се превръща в носител на отрова. В момента, в който се ядат от "събрани племена", те също вземат инфекцията. Пълното унищожаване на колонията ще се осъществи приблизително 1 до 2 седмици, което, разбира се, ще донесе облекчение на вас и вашите близки.

Продължителността на процеса, въпреки сравнително високата му ефективност, е важен недостатък на гела.

Как да кандидатствате?

 1. Предварително загрявайте тръбата в контейнер с топла вода.
 2. Нанесете малки капки под формата на капки, където се наблюдава най-честото движение на хлебарки. Опитайте се да поддържате разстояние между капки от поне пет сантиметра.
 3. Не изплакнете нищо, докато насекомите в апартамента напълно изчезнат. В случай, че поради някаква конкретна причина те все още са износени, повторете процедурата за кандидатстване.

Какви марки може да предлага пазарът?

Най-ефективните средства са:

 • "Dohloks" - убива домашните вредители в апартамента, като влезе в храносмилателния тракт. Хлебарката довежда до колонията на отровата на лапите, което води до инфекция на всички останали членове на колонията.
 • "Буря" - в състава му са два инсектицида от различни видове, които засилват ефекта си многократно.
 • "Brownie" - доказано е доста ефективен, показва особено добри резултати в комбинация с аерозол от същия производител.
 • "Raptor" - работи върху принципа на проникване на отрова в кръвообращението на хлебарките и нервните клетки през стените на храносмилателния тракт на хлебарките.
 • "Глобол" - наистина най-мощният продукт срещу хлебарки според много потребители. Но ние трябва да ви предупредим, че не трябва да се занимавате твърде много - в края на краищата, хлебарките бързо получават имунитет към определено лекарство.
 • "Абсолют-гел" - отлично решение за тези, които търсят златен знак в издаването на съотношението цена и качество.

Аерозоли

В случай, че се нуждаете от бърз резултат и не сте готови да почакате - лекарство, наречено аерозол, ще ви помогне.

Как

Веществото прониква в белите дробове на хлебарка с вдишван въздух и засяга дори съседни хлебарки. Не се махай от бърлогата си. Освен това отровата се появява в кръвта и поради това е способна да достигне до централната нервна система, така че насекомите да умрат.

Правила за кандидатстване

Първо направете необходимите препарати:

 1. Обърнете внимателно стаята.
 2. Отделете всички домакински неща и храна.
 3. Носете отпадъците на вашите животни, покрийте аквариума със стъкло.
 4. Не позволявайте на никой друг да посещава стаята.

По време на лечението на апартамента трябва да сте в специално защитно облекло - маска, гумени ръкавици и халат. Хванете аерозолната кутия в изправено положение на протегнатата ръка, поне на двадесет сантиметра от повърхността, която ще се справите.

С увеличаване на усърдието, обърнете внимание на местата с вредители. Накрая разпръснете веществото в останалата част от корпуса.След това оставете апартамента в това състояние точно толкова, колкото е посочено в инструкциите. В края на процедурата е необходимо вентилацията и измиването на стаята.

Недостатъци:

 • Ако дишате аерозол, безопасно можете да спечелите алергии.
 • Има много фалшификати - бъдете изключително внимателни!
 • Аерозолът не е евтино удоволствие, той може да отблъсне много хора от идеята за неговото приложение.

Какви са признатите марки?

 • "Sinuzan" е много висококачествен спрей срещу хлебарки, може би най-ефективният от всички съществуващи.
 • "Get" - за разлика от варианта по-горе, миризмата му се възприема много по-приятно, дава лек оранжев оттенък.
 • "Raptor" - не е най-новото в ефективността на спрея, обикновено ефектът се забелязва след един ден.
 • "Reid" - с помощта на този инструмент те привличат вредители точно в жилището.

Дъсти

Продадени под формата на пудри или креда, на най-достъпната за широката общественост цена. Определяне на минус в същото време - ниска ефективност. Може да доведе до ефект само в случай на борба с малък брой насекоми.

Бъдете внимателни! Това е много токсично лекарство. При поглъщане, неизбежно появата на алергии и проблеми с храносмилането.

Какво може да се намери на пазара?

Такива имена като "Absorption", "Oradelt", "Fenaks". Отделно се препоръчва само "Piretrum". Що се отнася до средствата, наречени "чиста къща", тя е подходяща за борба с всички известни видове.