Відомі спреї від бліх для котів і правила їх нанесення

Грудень 2018

Відео: Обережно, кліщі: як уберегти собак від паразитів (Грудень 2018).

Anonim

спрей бълха спрейове са ефективни всички бълхи са разделени на 2 групи. Някои се използват за обработка на животински косми, други се използват за работа с стаята. Първата група съдържа безопасни вещества за котки, липсва перметрин. Във втората група се съдържат в цилиндъра концентрирани разтвори изискват пръскане чрез пистолети и разреждане с вода.

Известни производители

Спрейове от бълхи са доста ефективни. При правилно обработени материали, които не попадат в стомаха и кръвта на животното, така че интоксикацията може да се избегне. В същото време бълхите са убити.

Front Line

Спрейове тази марка съдържат в състава си фипронил. Веществото има нервно-парализиращ ефект върху паразитите. За животни това е напълно безобидно. След прилагането на Фипронилът получава в мастните жлези и не прониква в кръвния поток. Резултатът от излагане на бълхи продължава няколко дни.

съдържа фипронил животно вещество е напълно безвреден

Hartz

спрейове на фирмата съдържа инсектицид тетрахлорвинфос , за да ги използва за котенца под 6-месечна възраст не може да бъде част от спрейове "предната линия". Средствата имат отлична комбинация от "качество-цена". Препаратите са подходящи за профилактика.

Леопард

Средство за котки от местен произход.Произведено от фирма "Агровецхашита". Има няколко версии на лекарството: за млади домашни любимци, котки, кучета. Съставът на спрейове съдържа перметрин , така че те трябва да се използват с повишено внимание.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Като част от спрейове "Барове" съдържа перметрин, така че да ги използват с повишено внимание

Правила за прилагане

спрейове за котки трябва да се използват правилно. Много от домашните любимци се отнасят негативно към процедурата. След като завършите пръскането, котката ще се опита да оближе наркотика. Използвайте спрейове още по-трудно, ако живеете няколко котки.

Важно! Пръскачките не са толкова страшни за домашните любимци, колкото кутиите - вземете го за сервиз.

Много аерозоли от бълхи имат остра миризма, която продължава дълго време. Освен това, козината на животното ще изглежда мазна. Друг момент - за да получите добър ефект, спреят ще трябва да се прилага няколко пъти на кратки интервали.

След прилагане на спрей против бълхи, кърлежи, косми от домашни любимци ще изглежда мазна

 • Така че, като се използват спрейове против бълхи, важно е да следвате инструкциите. Внимавайте да не съдържат органофосфати в състава. Обработката трябва да се извършва, като се започне с муцуната.

Не насочвайте потока на котки наведнъж. По-добре е да третирате ръката си и да избършете муцуната на животното. След това тя трябва да се пръска върху тялото, стомаха, брадичката, опашката и пръстите.

 • За равномерно приложение масажирайте тялото на домашния любимец. Ако използвате лекарството за първи път, уверете се, че котките не показват алергии. Ако това се случи, свържете се с вашия ветеринарен лекар.

Противопоказания

Аерозолите от бълхи са най-ефективните лекарства. Но те имат един съществен недостатък - токсичност. Нанесете внимателно спрея, в противен случай котките ще покажат странични ефекти. За твърде млади, болни, бременни или лактиращи животни не трябва да се използват аерозоли. Те са подходящи само за здрави котки, които често ходят на улицата.

Може би се интересувате и от статията "Изберете шампоан за котка".

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Принципът на работа се пръска "Front Line" (видео)

  Предпазни мерки

  • при лечението на бълхи лекарство е забранено да се пие, пуши и яде.
  • Ако веществото попадне върху лигавиците или кожата на домашния любимец, измийте го с чиста вода.
  • Срокът на годност е отбелязан върху опаковката. Празните контейнери не трябва да се използват отново, те трябва да се изхвърлят.
  • Използването на аерозол от бълхи за настаняване на животни ще доведе до отравяне на домашни любимци.
  • Съхранявайте средства за котки на места, далеч от отоплителните елементи, далеч от децата. Температурата на съхранение трябва да бъде 0-30 градуса.

  Странични ефекти

  Аерозолите обикновено се понасят добре от животните, но само ако са действали съгласно инструкциите. Дразнене и сълзене, както и алергии, които не причиняват.Активните вещества в препаратите не проникват в кръвта на домашния любимец, така че няма отравяне. Но ако капки спрей се вливат в стомаха, трябва да изчакате отравянето.

  Аерозоли понася добре от животните, но само ако се действа според инструкциите

  странични ефекти котка се случват по-често, отколкото при кучето, тъй като теглото му е по-малко. Проявата им също е по-силна. Следователно трябва да се спазва дозата. От нежеланите реакции е важно да се спомене:

  • повръщане;
  • сърбеж;
  • зачервяване на кожата.

  Прегледи на собственици на домашни любимци

  Аерозолите от бълха са добри, тъй като резултатът се постига почти веднага. От недостатъците, потребителите отбелязват висока цена. В сравнение с други лекарства - яки, които само дават временен ефект, шампоани, които не винаги помагат - спреят печели.

  Важно е да приложите правилно лечението за котки. Прилагането се извършва на местата, от които домашният любимец не може да оближе веществото. След един ден паразитите напълно изчезват. Ако третирате поне веднъж на 6 месеца, бълхите няма да посещават котката ви.

  Лекарства за защита срещу бълхи (видео)

  Използването на спрейове при третиране на животни от паразити е оправдано. В момента на пазара се представя огромен брой лекарства, които бързо решават проблема. При все това, като ги прилагате, трябва да действате стриктно според инструкциите. От противопоказания е необходимо да се отбележи младата възраст, лошото здравословно състояние на животното и алергията към който и да е компонент на лечението. При появата на нежелани реакции се препоръчва домашния любимец да бъде отнесен до ветеринарния лекар.