Воші у дитини: як вивести безпечно і швидко

Грудень 2018

Відео: Лавінал - спрей від вошей та гнид | для дорослих та дітей (Грудень 2018).

Anonim

Не изпадайте в паника, ако детето ви има въшки Преди няколко десетилетия изглеждаше, че въшките отидоха в миналото, заедно с войни, глад и лоши хигиенни условия. Редки случаи на инфекция казват, че семейството живее в дисфункционални условия и не следва елементарните правила за хигиена. Но въшките не просто се отказват.

Напоследък те отново стават често, особено в детската среда. Родителите се чудят как да избият въшки от дете вкъщи, без да навредят на детето си. Нека разгледаме по-подробно различни методи.

Малко за физиологията

Инфекцията с въшки в медицината се нарича педикулоза. Самите въшки са малко насекомо с дължина на тялото няколко милиметра. Да ги виждаш в косата е изключително трудно. Цветът на възрастните е тъмно кафяв, почти черен.

Ушите се хранят с човешка кръв, ухапвайки кожата. Противно на представата, че въшките са признак за липса на хигиена, тези паразити, напротив, предпочитат чиста и добре поддържана коса. За тях е по-лесно да хванат яйцата. Също така, въшките предпочитат къса коса.

Напоследък те са станали често срещани, особено при деца

Как да открием

Не е трудно да се открият въшки в главата на детето изобщо.Те получават яйца и яйца. Факт е, че въшките прикрепят яйцата си към корените на косата със специален лепкав субстрат. По този начин яйцата и яйцата излюпени от тях висят върху корените на косата. Тъй като косата расте, нитките вече не са близо до самата кожа, а в средата на косата.

Външно те приличат на белезникав пърхот. Но разликата е, че тя не е на кожата, а на косата. Ако главата на детето е покрита с бяло, то трябва задължително да бъде проверено за наличие на въшки.

Признаци за педикулоза при деца

За времето, през което детето трябва да се отърве от въшките, следните симптоми казват:

 • тежко сърбеж;
 • гребени на главата;
 • появата на бели пърхот-подобни включвания върху косата.

Начини на борба

За да се отървете от въшките, можете да използвате:

 • механичен метод;
 • анти-педикуларни шампоани и спрейове;
 • по популярни начини.

Откриването на въшки в главата на детето изобщо не е трудно

Характеристики на битката

Що се отнася до децата, борбата с въшките има свои собствени нюанси. За децата токсичните средства са противопоказателни. И колкото по-младо детето, толкова повече ограничения има в избора на средства.

Децата притежават:

 • по-нисък имунитет,
 • ниска маса,
 • чувствителност към токсични вещества,
 • чувствителност към алергични реакции към различни химикали.

Всичко това трябва да се има предвид при избора на средство за защита, което ще спаси въшките.

За деца под тригодишна възраст в дома си, не използвайте химикали. Тук е по-добре да се прибегне до механичен метод за изхвърляне и народни средства.

Децата след 5 години вече могат безопасно да използват антипедикулярната аптека. Все пак, във всеки случай е необходимо да следвате ясно инструкциите и да спрете лечението, когато се появят алергични реакции.

керосин е силно токсичен за децата и да ги третира означава въшки не може, като дете може да бъде отровен пари вдишване керосин

Какво не можеш да направиш

За да се отървете от паразити, някои родители прибягват до всички възможни средства. Ако се съди по мнения в интернет, като в същото време не се използват фармацевтични лекарства, както и най-различни начини за съветите на баби и приятели.

Можете да прочетете за измиване на косата с керосин. Въпреки това, ние трябва да помним, че керосина за деца е силно токсичен агент и да ги третират въшки не може, като дете може да бъде отровен пари инхалаторни керосин.

Някои използват "Dichlorvos" като спрей против въшки. Това също е недопустимо, тъй като тази концентрация на отрови, предназначени да убиват паразити в организма на хора, особено деца, които съвсем малки дози отрова в отрова.

Видове лечение

Какво трябва да направя, ако детето има въшки? Има няколко начина за решаване на проблема, които ще обсъдим по-нататък.

За деца до 3 години, може да е препоръчително да се използва в дома само механичен метод . Той е много прост и изобщо не навреди на здравето на децата. Достатъчно е да гребете косата си ежедневно със специален гребен срещу въшки, който можете да закупите в аптеката.

За деца до 3 години, може да е препоръчително да се използва в дома само механичен метод

метод Плюсове:

 • абсолютна сигурност;
 • не предизвиква алергии.

Недостатъци:

 • Отнема повече време, за да се отървете от въшки;
 • изисква търпение.

Хранене с въшки трябва да се извършва ежедневно, внимателно обработвайки веригата зад нишката. За отстраняване на остри симптоми на инфекция достатъчно вече 1-2 пъти. След това трябва да почистите косата си механично за една седмица.

От народните средства за защита, използването на оцет се счита за добър начин. Неговото действие се основава на факта, че той напълно разтваря лепкавия субстрат, с който въшките се фиксират с яйца и грудки. В резултат на това, след използване на оцет, те лесно се отделят от косата по време на пениране и измиване. От народните средства, използването на оцет е добър начин.

При правилно разреждане оцетът не уврежда кожата на бебето. Можете да използвате 3-9% оцет, можете да ябълка. След измиване на косата, оцетът се прилага с масажиращи движения. Можете да го оставите да действа за 15 минути. След тези въшки и глисти се извиват със специален гребен. Повторното лечение може да бъде няколко дни.

Вместо оцет можете да използвате естествен сок от червени боровинки - той също така разтваря субстрата поради наличието на киселини в него. Можете да научите повече за този метод на борба с паразитите, като прочетете статията, която изброява най-ефективните рецепти за унищожаване на въшките с оцет.

По-големите деца могат да използват

фармацевтични шампоани и спрейове . Трябва обаче да се отбележи, че механичната гребена е необходима и незаменима стъпка в прилагането на всеки метод за лечение на дете. Без това не можете да се отървете от нитрите и скоро ще има втора инфекция. Можете също така да използвате методи за унищожаване на въшки, използвани от жени по време на бременност. Те са най-безопасните, така че те могат безопасно да се използват за лечение на педикулоза при деца.

За борба с въшките можете да използвате отвара от трева трева

Можете да използвате отвара от трева

Тимус тимус . Той се разтрива заедно с оцет в главата и след това действа както при лечение с оцет. Като превантивна може да посъветвате

масло от чаено дърво . Тя трябва да се прилага чрез капки върху измита коса или добавена към шампоани. Това масло има страшен ефект. При косата, която мирише на чаено дърво, въшките предпочитат да не скачат. По този начин можете да предпазите детето от инфекция в детския екип. За да бъде лечението ефективно, е необходимо да го подсигурите с хигиенни процедури - цялото спално бельо, бебешките шапки, дрехите трябва да се опъват и да се нагласят за унищожаване на насекоми. Гребът трябва да бъде заменен.

Ако детето е открило въшки, не се паникьосвайте. Можете да се отървете от тях в рамките на една седмица. Основното нещо е да изберете продукт по възраст и да не пренебрегвате механичния метод за почистване на косата. И тогава въшките ще трябва само да си спомнят.

Как да спасим дете от въшки (видео)