Воші в голові: зовнішній вигляд, причини появи і способи виявлення паразитів

Грудень 2018

Відео: Ляшко-владі: Дайте людям гроші (Грудень 2018).

Anonim

независимо проведено проучване на главата, може лесно да се идентифицират въшките на техните нита и характеристика зачервяване Ако един възрастен или дете е съмнение за заразяване с въшки, трябва веднага да извърши инспекция на главата и се опитват да се идентифицират с паразитите, докато не стана твърде много. Насекомите могат да започнат не само на мръсна коса, но и на чист човек.

Как изглежда главата на въшки

Въхните имат мек, белезникав, понякога сивкав цвят. Те имат три чифта лапи. Те могат да се видят по кожата на главата, но те са доста пъргав, така че бързо да минават през видимите места върху кожата .

Nits са специални черупки за въшките, които се състоят от вещество, което се втвърдява във въздуха и има адхезивни свойства. Всеки нит може да съдържа само едно яйце. Често те са прикрепени към отделни косми.

Проверка на главата за въшки трябва да се извършва редовно, за да ги идентифицира като паразити не отлагаме нитовете по цялата повърхност на кожата на главата

въшки след снасянето на яйца, на нитовете отделят една тайна, която може твърдо се придържаме към косата си. гнида обикновено е много трудно да се премахне , дори ноктите или специални пити не винаги помагат за това, така че трябва да използвате средства от аптеката.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от насекомите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

На пръв поглед на косата на човек, заразен с въшки, става видим ниц. Те имат бял цвят, особено изпъкнал върху тъмната коса. Ако въшките на главата са достатъчно големи, дори и след внимателно измиване, изглежда, че са поръсени със зърнени храни. Изхвърлянето на ниши, възрастни въшки, живеят по скалпа, където се хранят, така че без специално изследване да ги виждат много трудно .

Ако погледнете човек, заразен с въшки, ницовете веднага ще станат забележими, но без подробно разглеждане ще се появят пърхот. Те приличат на малки бели точки, с които е покрита цялата глава. При гледането на ницките чрез микроскоп става ясно, че те са подредени като малки капсули. Изключително удължена форма, прозрачна, забележимо закрепена към косата с прозрачна течност, подобна на лепилото.

Като се има предвид косата и скалпа, което трябва да се обърне внимание на знаците за ухапване

Дължината на нитовете отнема средно 0, 7-0, 8 mm, а диаметърът е рядко повече от 0, 4 мм.

Малката капсула е с форма на шпиндел. В долната половина се формира забележима формация, образувана от същата субстанция като черупката.

В горната част на гърдите има малък капак, който е изтласкан от новите въшки по време на "раждането".

Ушите са доста малки насекоми, повечето от които са на главата по-близо до корените на косата

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от насекомите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Причини за въшки в главата

Причините за появата на малък брой от въшки по главата, така че те не могат да летят, тичам бързо:

 • паразити могат да атакуват чисто хора които редовно почистват помещенията, следят за тяхната хигиена. Всъщност беше забелязано, че въшките преминават към главите на хората, които се грижат за себе си. Странно е, че звучи, но въшките са доста избрани в избора на потенциално местообитание.
 • Често тези насекоми се придвижват към деца, така че възрастните трябва, ако е възможно, да изключат начините на тяхната инфекция.
 • Обикновено въшките се пренасят от вече заразен към здрав човек . За разлика от други насекоми, като глисти, те не могат да живеят върху животни, така че те не могат да бъдат закупени по време на хранене или си почивате в природата.
 • въшките не се хибернират, не могат да бъдат в конусите на главата. Те се появяват изведнъж, като върху кожата или косата на човека, понякога пълзене по дрехите

Ако главата въшки нападат, те се появяват явни симптоми

Когато насекоми земи възрастен на човешка глава, а веднага след това се появяват нита. Те трябва да се различават от възрастните насекоми . Nits са яйца от паразити. Те изглеждат като малки бели точки, ако се опитате да ги премахнете човек открива, че те се държим здраво за косата, така че трябва да се прибегне до помощта на специални инструменти и тънък гребен, убивайки и внимателно vychesyvaya на косата си.

Ушите са мобилни, но малки паразити. Те приличат на дървеници, но те са много по-малки.

Като се има предвид косата и скалпа, което трябва да се обърне внимание на знаците за ухапване

въшки. Причините за това как да се отървем от нежелани гости (видео)

Защо улов въшки лесно

 1. въшки обхождане бързо от собственик към друг човек. Nits са неподвижни, така че можете да се заразите само ако косата на някой друг дойде в контакт с нея. В този случай вероятността за развитие на педикулоза е изключително малка, тъй като един индивид не може да се размножава.
 2. главата въшки често се прехвърлят в резултат физически контакт на заразено лице и друг . Когато докоснете главата на един индивид с глава на друг, например, съвместните игри, в близост комуникацията в паразити на екипа лесно се промъкват коса незаразен човек.
 3. При деца въшките изглеждат светкавично бързо. С постоянна комуникация и развлечение паразити разпространяват от човек на човек много, така че достатъчно е в група от няколко случая към насекомите се премества в главата на всички деца.
 4. Трябва да се помни, че спазването на хигиенните правила не защитава детето, което постоянно е в екипа на децата, от инфекция с въшки.
 5. Правилният начин за улавяне на опасни паразити е използването на използването на гребени, кърпи, възглавници на болно лице .
 6. Ушите могат да се предават чрез къпане на хора без да се променя водата. Първи в течността, насекомите дълго толерира липсата на кислород, така че може да се види, че в банята, след като един човек, заразен с паразити, които могат да се носят по-голям брой от въшки.
 7. Насекомите се предават чрез шапки, особено тези, които съдържат кожа.От косата въшки могат да се движат в нея (кожица), така че може да улови паразити всеки, който е опитал на шапка .

Ако се вгледате в заразен човек с въшки, гниди веднага ще станат видими, но без подробен анализ те изглеждат пърхот

Признаци на въшки по главата

Ако главата въшки нападат симптомите на външния им вид не е непосредствено очевидни. При по-внимателно изследване първите признаци могат да се видят както върху себе си, така и върху друго лице само след няколко дни след заразяване с паразити. Препоръчваме Ви да научите как да се справите ефективно с педикулозата.

въшките са съвсем малки насекоми, повечето от които са на главата по-близо до корените на косата. Тъй като те са полупрозрачни, дори и на раздялата е много трудно да се забележи. Тези насекоми нямат крила, те също така не знаят как да скочат, така че откриването на пълзящ паразит, можете веднага да определите, че това са въшки, които се прекратяват. Тази статия ще ви покаже как да победите въшките с керосин.

Като се има предвид косата и скалпа, е необходимо да се обръща внимание на на ухапване . Червени петна ще бъдат видими. Уверете се, че наличието или липсата на паразити ще спомогне за способността им да поставят ницки, чиито въшки се разпределят равномерно през косата, обикновено 2-3 см от корените. В същото време любимите места на тяхното селище са временни части на главата и гърба на главата . Тази статия ще ви разкаже как да се справите с въшките, използващи оцет.

Като проверявате самостоятелно главата, е лесно да се идентифицират въшките с техните гърди и характерно зачервяване. Възрастните представители на насекомите трябва да се търсят по-близо до корените. Проверката на главата за наличие на въшки трябва да се извършва редовно , за да ги разкрие, докато паразитите не поставят нита върху цялата област на скалпа.Препоръчваме ви да научите как да се отървете от нит.