Воші статеві або лобкові: шляхи зараження і методи лікування

въшки могат да живеят не само в главата въшки могат да живеят не само по главата. Уви, вездесъщите паразити се настаняват на места, където има коса, и става възможно да се прикрепят яйцата. Поставете вени, вежди, мигли - без изключение. Сексуалните или пубисните въшки са по-редки от главните въшки, но те не предизвикват по-малко дискомфорт. Необходимо е да се разбере подробно как да ги хванете и как да се отървете от тях.

Физиология на насекомите

Породата или външният въшки се различават от обикновените въшки. И това не е изненадващо, защото те нямат връзка помежду си - това са два различни вида паразити. Публичните паразити принадлежат към рода Phtirusinguinalis. В противен случай те се наричат ​​ploschitsami.

Пухкавите въшки изглеждат различно - те приличат повече на малки раци от жълтеникав цвят. Размерът на всеки дърводелец е около 2-3 мм, така че е изключително трудно да ги видите. Размерът на ларвите е по-малък от 1 мм. Вишнетата живеят много малко - 24 часа, но по това време е време да се отложи до 9 яйца, от които ларвите се излюпват след 2 седмици. Без домакин превозвач, т.е. човек, дърводелец не може да живее и след ден умира.

Когато ухапване на въшки, в раната се изолира специален ензим, който има лек аналгетичен ефект.Да живееш и да възпроизвеждаш въшките да хапят човек 2 пъти на ден. Те са по-активни през нощта, така че сърбежът се усилва през нощта.

срамната въшка (видео)

вреди

Ръководителят въшки причиняват сърбеж по кожата, което е много лошо за здравето и настроението. Но не само, че те са опасни. Смята се, че паразитите могат да бъдат носители на болести, включително тиф и Войнска треска.

Обществените въшки причиняват пеницикулоза или, както се нарича болестта, фтирацията.

Сега е обичайно фразата да се препраща към болести, предавани по полов път - полово предавани болести. Опасността от тях е, че човекът може да не знае и разпространява болестта по-нататък. Щети от срамните въшки е съставено предимно от факта, че те "отворен път" и други инфекции, предавани по полов път, а именно - хламидия, сифилис, гонорея, причинителят на който става по-лесно да проникнат в тялото през рани и драскотини.

Това се случва, която работи тайно и въшки пубис човек не се чувства дискомфорт, но това се отнася за първите седмици на заболяването

Признаци на въшливост пубис

След инфекция, симптомите не са веднага. Като правило ярки симптоми се появяват след една седмица.

Фактът, че има въшки пубис, казват

  • Сърбеж, по-лошо през нощта в областта на гениталиите и срамната
  • Появата на алергична реакция към ухапване от
  • На външен вид на кожата на синкави петна

се окаже, че въшливост пубис тече тайно и човекът не изпитва дискомфорт, но засяга първите седмици от заболяването.

Нигетите са прикрепени към основите на косата. Изключително трудно е да ги открием поради микроскопични размери. Можете да ги разпознаете така: трябва да погледнете косата и да ги почувствате. В основата на косата можете да почувствате удебеляване като възел.Това е нит.

Основното местообитание - слабините, бедрата, корема. Pubic въшки могат да живеят не само в областта на слабините. Те могат да живеят на мигли и вежди. Знак за външния им вид са сивкави кори.

Начини за инфекция

Всъщност, липсата на хигиена и разпространението на срамните въшки нямат нищо общо. Тези паразити живеят в красиво чиста коса, дори с предимство пред останалите. Начините на заразяване могат да бъдат различни.

Секс въшки могат да живеят на миглите и веждите

Основните начини за инфектиране:

  • След половия акт
  • Когато използвате някои кърпи и неща, с лице, с половите паразити
  • Чрез бельо
  • В състояние водни резервоари.

Как да се борим

Местоположение локализиране на срамните въшки донякъде ограничава начините за справяне с този паразит. Някои химични агенти срещу въшки тук, ще бъде трудно да се използват поради особената чувствителност на лигавиците и на възможността за появата на възпаление и алергични реакции.

рано срамните въшки води с помощта на сяра живак мехлем. Излишно е да казвам, че се причинява вреда на човешкото здраве поради наличието на токсични живак. Сега има по-пестящи, но ефективни средства.

мехлем "бензил" се отнася до него, "Nittifor", "Spray-ма". Тези средства са достатъчно ниска токсичност за хората, но напълно да унищожат паразити и по-специално, въшките. "Бензил" е добро, защото е евтин.

Преди да кандидатствате мирото, може да е препоръчително да се обръсне косата колкото е възможно

Преди да кандидатствате мирото, може да е препоръчително, ако е възможно да се обръсне косата. Така че можете механично да се отървете от въшките и гнидите.Това също така улеснява лечението на засегнатата от фтирацията зона. Преди да приложите мазта, можете да лекувате кожата със слаб разтвор на оцет, за да направите ноктите по-лесни за отделяне.

Съществуват и популярни начини за борба с въшките. Тъй като тя е чувствителна област на тялото, по-добре е да не се прибягва до такива народни средства като керосин. Икономическият и сапунен сапун се оказаха доста ефективни. Тези сапуни не са вредни за човешката кожа и не причиняват силно дразнене и изгаряния. Ушите не понасят съдържащите се в тях вещества и загиват.

По време на лечението е необходимо всички бельо и спално бельо да се разтеглят при възможно най-висока температура и да се желязо от двете страни. Без това, лечението няма да бъде ефективно, тъй като ще настъпи повторна инфекция.

Как да се отървем от срамните въшки (видео)

Превантивни мерки

  • За да се предпазят от въшки пубис, е необходимо да се спазват мерките за безопасност и не използвайте неща на други хора, както и спално бельо и хавлии, особено на други хора.
  • Също така си заслужава да се предприемат мерки за предотвратяване на предавани по полов път заболявания - след контакт с непознат партньор, заслужава да се лекува стомашната област с хлорхексидин.

Пухкавите въшки са изключително неприятни. Но можете да се отървете от тях бързо и лесно. Основното нещо е да се извършват всички дейности в комплекса.

Най-добрият начин за защита срещу фтирацията често е разбираемостта при полово сношение