Мадагаскарський тарган: зовнішній вигляд і правила розведення в домашніх умовах

Грудень 2018

Відео: Хто в домі хазяїн? Живий витвір мистецтва, чотирилапі службовці (Грудень 2018).

Anonim

Мадагаскар хлебарка - вредител подсвиркване, че не разполага с крила Мадагаскар хлебарка - вредител подсвиркване, че все още няма крила. Има кафяв корем, прототумът има кафяво-черен цвят.

Загадъчните насекоми се наричат, защото по време на опасност те изплашат враговете със звук, който звучи като съскане.

Описание на насекомите

Мадагаскарските хлебарки от различен пол изглеждат различно. По този начин, при мъжете, по страните на средната част на пронотума, има растеж под формата на конус. Те приличат на рога. Напротив, женските имат гладко пронотум. Те нямат рога.

Ларвите могат да бъдат оцветени по различен начин. До последния етап техният цвят е жълто-кафяв. Pronotum има черно-кафяв цвят.

Мадагаскар хлебарка ларви могат да бъдат боядисани различно

Habitat

съскане хлебарка на Мадагаскар е един от най-големите хлебарки. Средният размер на паразита е 55-60 милиметра. Мъжките са по-малки от женските. В някои случаи насекомите растат до 10 сантиметра.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

В природата насекомите живеят на Мадагаскар на клони на храсти, в дървесни стволове.Най-голямата активност на паразитите се наблюдава в полумрака.

Шоколадът е тропическо насекомо, така че се използва за живеене при висока температура и влажност.

Ако решите да го стартирате у дома, ще трябва да поддържате температура от 27 градуса. При температури под 20 градуса, хлебарките ще се почувстват зле и ще се умножат.

Madagascar съскащ хлебарка се смята за един от най-големите хлебарки

Влажността трябва да достигне около 65%. Но е изключително трудно да я подкрепя у дома. Просто пръскайте клетката с вода, но не обилно и рядко. Пръскането трябва да се извърши от пистолета, по-добре е да се използва топла вода. Той образува мъгла, която е отлична за хлебарка.

Ако желаете, можете да направите специално овлажняващо устройство. Просто поставете няколко кутии пълни с вода в насекомите. Но уверете се, че насекомите не попадат във водата.

Съдържание на дома

Развъждането и обитаването на мадагаскарските хлебарки може да се прибере вкъщи. Много е лесно да се размножават насекоми дори в Руската федерация. Жилищната среда на къщата е инсектариум. Хлебарите не усещат миризма, лесно се пазят и се хранят, те ще заемат малко място. Да не ходиш на екзотично насекомо също не е необходимо. В някои случаи хлебарки се отглеждат като храна за гущери или тарантули.

Развъждането и обитаването на мадагаскарските хлебарки могат да се върнат у дома

Терариумът трябва да бъде оборудван с:

 • камък;
 • дървесни отпадъци;
 • за всеки хлебар трябва да отговаря на 1 литър капацитет.

За чифт насекоми можете да вземете малък двулитров контейнер. И за семейство от 30 броя ще ви е необходим истински аквариум от 30 литра.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Характеристики Мощност

  Мадагаскар съскане хлебарка предпочита тревисти части от растения и плодове. Нямат нищо против яденето и падналите листа.

  Не само растения, но плодове ядат хлебарки. Вкъщи те могат да се хранят с моркови и банани. Струва си да се отбележи, че всяка марка има своите вкусови предпочитания. Така че, някои хора нямат нищо против да ядат пуканки или ябълки. Също така могат да се дават домашни любимци:

  • варени яйца;
  • зеленчуци;
  • Круп.

  Манк на мадагаскарското хлебарче (видео)

  В някои случаи насекомите се хранят:

  • салата;
  • глухарче;
  • целина;
  • зеле.

  Можете да дадете хлебарки за котки, бисквитки, пръчици за царевица. Основното нещо е, че продуктите са сухи. За бронята на насекомите е нормално, домашните любимци трябва да се хранят с продукти, съдържащи калций.

  Важно е , че хлебарът има достъп до влага. Ако няма пресни плодове и вода, той умира. Не можете обаче да поставяте обикновена купа за пиене за гризачи. Хлебарите могат просто да се удавят в купа. Идеална опция - парче пяна, навлажнена с вода. Насекоми ще пият и ще пълзят по него. Пяната ще трябва периодично да се намокри.

  Размножаване на хлебарки

  Колко живеят мадагаскарските хлебарки? Средната продължителност на живота е година и половина. Когато държи къща, насекомото може да живее в продължение на около 3 години, индивидуалните хлебарки остават на 5-годишна възраст.

  Ако няма пресни плодове и вода, Мадагаскар хлебарка умира

  Възпроизвеждането представителство на вида насекоми има свои собствени характеристики. Те са жизнерадостни. Жената носи отока в специална торба, докато ларвите се образуват от яйцата.

  Като правило една жена има около 30 малки хлебарки.Развитието на ларвите е бавно. Паразитът расте в шест месеца. Имаго и ларвите перфектно съществуват едно с друго.

  Въпреки факта, че няма канибализъм между хлебарка и нимфа, ако има липса на калций, хората могат да се хранят с черупки един от друг. В резултат на това приблизително 10% от новите хора умират. Така че, ако се появиха 40 нимфи, около 35 хлебарки ще пораснат за възрастната държава.

  След окончателното зачервяване насекомите живеят около година. Външният вид през това време не се променя, с изключение на това, че мъжете в процеса на битки могат да загубят мустаци. Според тази характеристика е възможно да се разпознаят старите паразити и младите. Старите prusakovovuski разбити много по-често. Жените не се бият.

  След като сте се родили хлебарки, трябва да се спазват следните правила:

  • смазване на ръба на аквариума с вазелин за младежта не е излязоха;
  • не поставяйте дълбока напитка в клетката.

  Женският носи оток в специална торба, докато не се образуват яйца от яйцата

  Не са необходими други инсектициди. Младите и пълнолетните хора съвършено съжителстват заедно. От нимфите след момичетата може да остане кожата, но насекомите я ядат поради високото съдържание на хранителни вещества.

  Също така ви предлагаме да научите за видовете охлюви, предназначени за поддръжка в домашни условия.

  Ползи и вреди на

  Като такъв, в полза на Мадагаскар хлебарки не носят , освен че те са необичайно, и ако ги държи в дома инсектариума, можете да изненадате приятели и съседи.

  В същото време няма никаква вреда от мравуняка. Те не представляват заплаха за човек, стига да са малко и да са в инсектариума.

  Лайфстайл на мадагаскарските хлебарки (видео)

  Мадагаскарските хлебарки са големи насекоми без крила.Мъжете и жените изглеждат различно. Жената е по-голяма и мъжете имат рога. В природата паразитите живеят в Мадагаскар, но могат да бъдат държани вкъщи. Те обаче ще трябва да поддържат определена температура и влажност на въздуха. Хлебарите са живи. Продължителността на живота е около 2 години. Инсектите се хранят с растения и плодове. Можете да ги храните вкъщи и зърна. Поровете насекомите по-често за декоративна функция или за храна за животни. Нарани ги от хората там.