Засоби і методи боротьби з осами

Січень 2019

Відео: У Полтаві розпочинають боротьбу з амброзією (Січень 2019).

Anonim

рекултивация оси са достатъчни, за опасни насекоми, чието ухапване може да доведе не само болка и зачервяване, но сериозни алергични реакции, човек се опасяваха създания , което може да му причини определена вреда и болка. Затова никой не иска да бъде ухапан от такова насекомо като оса. Струва си да знаете, че те живеят не само във висящи кошери, но и в земята. Тези сортове принадлежат към семейството на пясък и се наричат ​​земни. Ще обмислим какви щети могат да бъдат причинени от ухапвания от оси и ще научим ефективни методи за борба срещу тях.

Опасност от ужилване от ухапване

Ухапвания от оси са много по-болезнени от ужилването на пчелите. Освен това, те почесват много по-често. Веднага след като сте били ухапани от оси, ще почувствате непоносима болка, сърбеж и неприятно изгаряне.

Като правило, след известно време мястото на ухапване се подува. В случай, че ушите ухапват меките тъкани, например в лицето, отокът се формира много по-бързо и размерът му е по-голям. Най-лошите ухапвания се понасят от малки деца и хора, които са алергични към отровата на насекоми.

Доста често хората предпочитат да използват народните методи за борба с насекоми. Те са достатъчно ефективни и по-безопасни за здравето, отколкото химически средства

Сред основните симптоми, които се случват в резултат на ухапвания от глинени оси следва да бъдат откроени:

 • Силна болка
 • Зачервяване
 • Подуване
 • Изгаряне
 • обрив
 • Припадъци
 • главоболие
 • Гадене
 • Heat

горните симптоми изчезват в рамките на няколко дни.Ако обаче човек има здравословни проблеми или е ухапан от няколко индивида едновременно, могат да възникнат усложнения. Тяхната степен зависи от това колко отрова има в тялото, както и от индивидуалната чувствителност.

Химическите средства ще помогнат да се отървете от опасни съседи. Възможно е да се използват специални аерозоли, както и състави, съдържащи инсектицид, който има ентерично действие контакт

летална доза, еквивалентна на 500 ухапвания изкопни оси. Въпреки това, ако дадено лице страда от алергия, тогава дори няколко ухапвания могат да причинят сериозни проблеми. В допълнение към обичайните симптоми в този случай, има загуба на творчество, тахикардия, диспнея, болка в корема, тежка треска и конвулсии.

Един от опасните симптоми, причиняващи ухапвания от оси, е подуване на ларинкса и езика, причинявайки задушаване.

В някои случаи, отровната утро може да причини анафилактичен шок, което води до разрушаване на много човешки органи.

Ако ви атакуват оси земята ден, физическите лица, които по-късно се връщат в кошера, ще се държат твърде агресивно

Методи и средства за да се отървете от насекоми

Борба с глинени оси доста прост въпрос. В този процес можете да получите много болезнени ухапвания. Следователно, преди да се стигне до унищожаване на насекоми, трябва да се внимава да се защити тялото. Освен това трябва внимателно да проучите всички методи и средства за борба с осите и да изберете този, който е подходящ за вашия случай. Препоръчваме също така да научите как да предпазите детето от ухапвания от комари.

Можете да използвате химически, физически и народни средства за унищожаване на насекоми. Нека разгледаме характеристиките на всеки един от методите на борба.

Физически средства

Такива средства за борба с насекомите са най-опасните. Използването им е разрешено само ако няма хора наблизо и ако има надеждна и висококачествена защита. Дейности от този тип се препоръчват само в дълбоката вечер, когато осите не летят в търсене на храна, но са в "къщата".

Можете да използвате химически, физически и народни средства за унищожаване на насекоми.

Ако атакувате животно за един ден, тогава хората, които се връщат в кошера по-късно, ще се държат прекалено агресивно.

Никога не изкопавайте гнезда на насекоми. Най-ефективният физически метод за изкореняване на земните оси е да запълнят мястото си на обитаване с вряла вода.

Можете да се научите как да се отървете от земните бълхи.

Смъртоносната доза е равна на 500 ухапвания от земни оси. Все пак, ако човек страда от алергии, дори и няколко ухапвания от насекоми могат да причинят сериозни проблеми

ужилване от оси, опасността (видео)

Химия

Отърви се от опасни химикали съседство помощта. Можете да използвате специални аерозоли, както и препарати, съдържащи инсектицид, който има ентеричен контакт.

Най-ефективните лекарства са:

 • Комар. Лекарството е много ефективно при контролирането на различни видове насекоми, включително и оси. Въпреки това, поради токсичността му да прилагат този инструмент може да бъде само в откритите пространства, като на открито, в бараки, и така нататък. Н. В апартаментите, частни домове и другите затворени помещения използването на лекарството може да доведе до сериозно отравяне на живущите.
 • Troopsil. Този агент е силно концентриран. Ето защо трябва да се разрежда в големи количества вода.Лекарството няма неприятна миризма и също така не е токсичен, поради което се допуска използването му във всякакви помещения.
 • Гетото. Най-безопасното лекарство за унищожаване на оси. Той е нетоксичен, поради което е разрешен за употреба в стаи, където живеят малки деца и домашни любимци. Няма остър и неприятни миризми и също така гарантира дългосрочна защита срещу насекоми.

Човек се страхува от насекоми, които могат да му причинят някаква вреда и болка. Следователно, никой не иска да бъде ухапан от насекоми като пчели или оси

Народни средства за защита

Доста често хората предпочитат да използват народните методи за борба с насекоми. Те са достатъчно ефективни и безопасни за здравето от химичните агенти.

 • Примамки. Нарежете гърлото на пластмасовата бутилка, обърнете я и я поставете във втората част на бутилката. Изсипете тази бутилка компот или сладка вода. Оптималната опция в този случай ще бъде много сладка ферментирала напитка, която бързо ще привлече насекоми. Подредете тези примамки в близост до гнездата. В кратко време ще забележите в капаните на мъртви насекоми.
 • Укрепване на инсектицида. За да се подобри действието на инсектицида, да започнем с това, ограничаване на третирания участък с пластмасова торба, която трябва да се постави на гнездо на оси земята, и краищата залепват или се свързват към съседни повърхности. Той прави малка дупка, през която се разпръсква инсектицид. Дупката трябва незабавно да бъде запечатана с лепяща лента и да остане гнездото в това състояние до пълната смърт на индивида. Ако е необходимо, можете да повторите процедурата няколко пъти.

Можете също така да научите как да се отървете от мравките.

Земните оси са доста опасни насекоми, чиито ухапвания могат да причинят не само болка и зачервяване, но и сериозни алергични реакции. Следователно би трябвало да се проведе цялостна битка с осите. При избора на метод за унищожаване трябва да се вземе предвид броят на индивидите, местонахождението на гнездото и други фактори. Можете да разберете какви са ухапванията на паяците.