Засіб від молі найефективніший і народні засоби

Січень 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Січень 2019).

Anonim

Вероятно не всеки знае, че има няколко вида молци. Най-често срещаните от тях: зеле, мебели, зърно, вълна, килим (също предпочита кожени изделия), други.

Но освен самите насекоми, те трябва да се отърват от яйцата, гъсеници. Летящи пеперуди, за които ние гонят - са мъже, те не причиняват никаква вреда на нашите неща, определена опасност са само жени, вътре гардероби, забавящи нов ненаситна ларви.

Средства на молци в апартамента, които да изберем?

Най-ефективното средство за молци в апартамента и къщата на всеки собственик са техните собствени. Някои предпочитат фумигацията, която може удобно да се постави на рафт или чекмедже с дрехи. Изпарението от тях у дома може бързо да сортира както вредителя, така и потомството му. Но аерозолните препарати са най-подходящи за обработка на килими, мебели, книги.

Освен това има средства за инсектицид, както и репелентна основа. Първите са подготовката за химическо действие, те са насочени към унищожаване, а второто - безвредно растение, имат страшен ефект. Специално място се дава на рецепти на хората, те са спечелили голяма популярност, за разлика от химикалите, са в състояние да помогнат, без да навредят на здравето на някого.

Remedy за хранителни молци в апартамента

С оглед на факта, че храната ще трябва да се бори с паразита в кухнята, това трябва да става много внимателно и не се доверявайте на унищожаването на активите на паразита, включени в отровата на хората.Използването на инсектициди, не се препоръчва, тъй като това може да доведе до отравяне на наличните доставки на храни, или случайно се кача на битови предмети, както е видно от отговорите на жертвите. Страничен ефект в този случай е алергична реакция към отравяне и други заболявания.

В условията на кухнята е възможно да се бори с вредните насекоми по друг добър начин. който се състои от следното:

 • всички хранителни продукти се изследват, откритите заразени трябва да бъдат унищожени или, ако е възможно, да бъдат изтрити;
 • местата за съхранение се третират със специални лекарства термити (аерозоли: Armol, Raptor, Clean House), за да се подобри и удължи ефекта, можете да използвате части от молец (Raptor, Mosquitall, Raid);
 • е инсталиран фумигатор (DiK-3, Mosquitall, Raid);
 • , за да се отървете от летящите екземпляри, в тях са окачени ефективни дълги мухи.

Средства от молци картофи

картофи пеперуда справя чудесно щети на реколтата, както в областта на селскостопански цели, и градините на обикновените градинари.

Контролът срещу вредители с химията осигурява използването на същите лекарства, както срещу бръмбар Колорадо. То може да бъде: Zolon, Decis, Arrivo. Процесът веднага след откриването на пеперуди и ларви, интервалът от 10-12 дни. В края на лятото също така струват 1-2 процедури. По време на узряването на клубените, а също и при дългосрочно съхранение в домашни условия, най-добре е да се използват биологично безопасни за здравето и околната среда: Lepidocide, Bitoksibatsillin.

восъчна пеперуда

восъчната пеперуда е главоболието на повечето пчелари. Това не само отравя живота на пчелите, но и води до готовността на пчелата заедно с рояците да напуснат кошера завинаги.

Ефективни мерки за контрол при съхранение на восък:

 • Системна проверка на восъчните каси, почистване от утаения паразит.
 • Премахване на празнини между телата, блокиране на други възможни възможности за достъп.
 • Вътре на кошерите на антимоларните агенти, плочата "Stop Mole" е добре пригодена.
 • Изгаряне на дим с използване на "утаена с сяра" (1 супена лъжица за въглища).

Средства за молци в круп

Как да се отървем от молци в кухнята в кропове народни средства? Решаването на този проблем изисква специална ревизия на продукта. Първото условие е отстраняването на зърнени култури, населени с насекоми. Понякога можете да сортирате брашното, след това се запържете във фурната. След като използвате вековните народни рецепти:

 • Измийте рафтовете с шкафове с разтвор на сапун за пране, лекувайте с оцет, внимателно проветрявайте помещението.
 • Паразитът е много негативен за миризмите на лавандула и цитрусите. Цветя, масло, кори от портокали, мандарини, могат да бъдат използвани, те могат да бъдат разградени между консерви от зърнени храни.
 • Чесънът, дафинови листа се препоръчва да се поставят директно в кутия за крупа.

Как да се отървем от молци в къщата с народни средства

Когато става въпрос за хранителни паразити, народните средства са най-подходящите варианти. И това не е желание да се запазят зърнени култури и други храни, които са били замърсени, но да се избегне отравяне с химикал, който може да участва в процеса на убиване на насекоми.

Друго нещо, когато искаме да се отървем от насекомото, което разваля кожусите и други вълнени неща.

Какво означава обработка на кожено палто от молци?

Един от най-добрите начини за защита на палтото от натрапчиво насекомо е да се предотврати заразяването на съблекалнята.За да направите това, трябва да спазвате определени условия:

 • Съхранявайте кожените дрехи далеч от ежедневните дрехи, можете да в друг килер;
 • , за да се използват специални случаи дома им, могат да бъдат импрегнирани с етерични масла или на екстракти от лавандула, здравец и цитрусови плодове, които ще изплаши нарушители;
 • може да се разпространи в тампона на шкафа памук, навлажнен с горните средства или нафтален;
 • , за да се съобразят с карантината за новозакупени елементи, които ще бъдат в непосредствена близост до козината (няколко дни стоят на слънце или студ).

Как да се отървем от молци за храна в апартамента с народни средства?

В къщи и апартаменти успешно се използват плашителни растения, за да се предотврати появата на молци в хранителни продукти и шкафове. Те могат да бъдат затворени на снопове или изложени на различни места. Тя може да бъде:

 • босилек,
 • Лайка
 • тютюн
 • розмарин,
 • вратига,
 • ела
 • пелин,
 • орехови листа и други.

Трябва да се добави, че всички народни методи са абсолютно безопасни за хората и околната среда, за разлика от мощните инсектициди. Въпреки факта, че много ефективни средства за защита имат инструкции отбелязват: няма мирис или не е опасно за хората, тя трябва да бъде на разпрашаване, времето на лекарството да напусне апартамента. Това условие важи за домашни любимци. които могат да получат сериозно отравяне.