Аерозоль від клопів раптор

Грудень 2018

Відео: Избавляемся от клопов. (Грудень 2018).

Anonim

Фирма "Raptor" - един от пионерите на средствата за летене и пълзи насекоми. За много хора продуктите на компанията са познати за продукти, отблъскващи комарите, както и домашни хлебарки. Те показаха добър резултат, така че все още се радват на отлична слава. Удобната аерозолна форма за освобождаване не изисква специална подготовка за началото на унищожаването на паразитите.

Когато в къщата се появяват буболечки, хората предпочитат да действат старомодно и да купят нещо, което знаят добре. Все пак трябва да се отбележи, че няма специализирани средства за "Raptor от буболечки". Компанията предлага само спрей , чието действие е насочено срещу пълзящи насекоми като цяло.

Рейтинг:

"Когато научих, че в страната е имало легло бъгове, веднага се втурнаха към плевнята да изглежда за някои означава преди една година си купих един спрей за хлебарки." Там Raptor ", все още polflakona лявата пръснал в всички пукнатини, на гърба. легло … навсякъде, където дървеници са видели резултатите -… почти нула, добре, с изключение, че няколко десетки насекоми изчезнали все още буден ухапан много изненадан, защото на хлебарки помогна добре, забрави за тях изобщо е как това е възможно " .? > Мария, Саратов

Състав и принцип на действие на спрея Raptor

Аерозол Rapt R на грешки, хлебарки и други пълзящи насекоми се състои от три активни съставки, в допълнение към които се добавя разтворител и ароматизатора.

активно вещество - е:

циперметрин, 0, 2%. Това инсектицид парализира нервната система на възрастни, така и ларви. Най-активни е първият ден от приложението, но запазва свойствата си до 20 дни, вече се прилага към повърхността. Изключително устойчив на директна слънчева светлина.

  • Тетраметрин, 0, 2%. Невро-парализираща отрова за пълзящи насекоми. Има ниска токсичност за хора и топлокръвни животни.
  • Пиперонил бутоксид, 0,5%. Най-ефективните работи във връзка с тетраметрин. Maloyadovit, но допълва други инсектициди, му укрепване.
  • Raptor ефект върху дървеници и други насекоми по следния начин: в пресечната точка на повърхността на насекоми, върху която се разпръсква агент, отрова остава в краката и паразита започва да действа. Когато насекомото е в контакт с друго лице, отровата се предава.

Обикновено бъг умира в рамките на дни от началото на излагане на отровата. Заразената отрова продължава около 20 дни, но нейната ефективност намалява всеки ден.

Както се вижда от практиката на използване на спрей Raptor наистина е доста ефективен срещу пълзи насекоми.

, обаче, най-добри резултати показва в борбата срещу хлебарки и мравки, и най-лошото - срещу дървеници. Защо се случва това? Фактът, че легло бъгове - доста упорити насекоми, които не са толкова лесно да се унищожи. Трябва също да се отбележи, че концентрацията на активното вещество в спрей-ниска, отколкото в течна форма инсектициди. Освен това, фино пулверизиран с помощта на спрей означава лошо е фиксирана на повърхността и е все още по-слаба сила.

С други думи, ако се случи да пръска по съществото на грешката или съединителя, след което лицето ще умре.Въпреки това е неефективно да се обработват възможните места за посещенията им.

Експерти казват, че за да убие бъгове (за разлика от мравки) почти никога не е достатъчно на концентрацията на отрова, която пада върху краката му, в резултат на движение на апартамента.

Раптор от дървеници: инструкция за употреба

Цилиндърът с инсектициди е под налягане, така че не може да се съхранява директно на пряка слънчева светлина или в близост до източници на пожар. Преди употреба аерозолът се разклаща - това е необходимо, за да се гарантира, че всички компоненти вътре в резервоара се смесват и течността става хомогенна.

Лечението трябва да се извършва с отворени прозорци или прозорци, да се отстранят животните и птиците от помещението, плътно да се затварят аквариумите. Препоръчително е да работите в лични предпазни средства, които ще ви помогнат да не вдишвате отровните частици. Оптималното прилягане е медицинска маска или индустриален респиратор.

Ако обработката се извършва в кухнята, не трябва да разрешавате открити хранителни продукти да се намерят тук.

Спрей отровата от разстояние около 20 см, като държите кутия върху протегнатата ръка. Ако знаете точно къде живеят бъговете, трябва да пръскате Raptor на местата, където се събират насекомите. Ще трябва да лекувате съоръжението и с всички изолирани места, като гръб на легла и мека мебел, пространството зад первазите, стените на библиотеките и другите мебели.

Не използвайте аерозол в близост до електрически уреди или готварска печка.

Спрейът трябва да се извърши така, че да се получи права непрекъсната линия. В този случай дървените буби не могат да избегнат прекосяването. След процедурата оставете прозореца отворен поне 30 минути и излезте от стаята.

Преглед:

Съпругът ми и детето живеят в стар апартамент с много мебели и книги. Никога не са имали проблеми с буболечките, а след това нови съседи отдолу са довели този зъл дух. Решил е да преработи апартамент, докато семейството е в дачата. Тя избута всичките мебели, поръсена навсякъде. Използва се за пръскане на Raptor от дървеници, хлебарки и мравки. Миризмата беше зловеща, но бързо изчезна. Вярно е, че имах време да дишам малко, а на другата сутрин главата ми се разтресе диво. Очаквах няколко дни да почистя мъртвите бъгове, но не. Няколко намерени, а останалите, както преди vylazyat през нощта и хапят. Най-интересното е, че всичко се прави в съответствие с инструкциите …

Ксения, Ставропол

При хората, особено при деца, може да има алергична реакция към спрея. Тъй като голямо количество вещество навлиза във въздуха по време на приложение, вероятността за навлизане в дихателните пътища е висока.

Уверете се изключително внимателно и опитайте да не вдишвате съдържанието на аерозол. Купете Raptor от дървеници, хлебарки и мравки може да бъде в много хардуерни магазини, пазари и интернет. Цената на бутилката е 150 рубли, а едната е достатъчна да се справи с голяма стая с мебели.

Отзиви спрей Raptor

"За да се вземе или да не вземе дървениците на спрей Raptor. - Вземете решение, разбира се, ти мога само за моя проблем да се каже, че той не го е решен напълно Апартамент отглеждани грешки и по някакъв начин. . неусетно

първо намери един чифт на парчета, а след това - взрив, както и цялата стадо протичане плашат ужасно, цялото семейство да спи по-дълго чете в интернет, че Raptor спрей трябва да помогне на всички насекоми, но единственото място, където резултатът е очевиден … - това е гнездото на дървеници, тяхното селище. Ето, когато поръсите на живо, то веднага умира.Но те отново се размножават и стават по-лоши от преди.

Така че аз бих препоръчал да се използва само ако знаете точно къде са буболечките. Като допълнение. А освен да вземе още по-силни средства. "

Виктор Петрович, Омск

" В стаята ми, домакинята седна в новото момиче-студента, и носи със себе си бъговете от стария корпус. Там бяха пълни, защото между другото трябваше да напусне. Преминахме през Интернет през Интернет, всички търсихме как бързо да унищожим паразитите. Коментари като купчина, но всичко е различно.

Не забравяйте, че дори в детството, когато хлебарките са били у дома, родителите на Раптор купуват pshikalku. Той помогна много. Също така купихме този спрей, поръсена от дървените летви зад тапета и леглото. Първата нощ бяхме спали мирно. След това обаче се появиха още няколко паразита, но спреят помогна. Те казват, че ако има много буболечки, то не работи много добре. Но ние сме си десет гравиран и щастливи. "

Ксения, Москва

Има много промишлени обекти, които са били създадени специално, за да убие дървеници.

Спрей Raptor сред тях не е най-добрият вариант (на една и съща дума и множество препоръки на хора в интернет). на активните вещества в него е доста ниско. в допълнение, спрей Raptor чрез аерозол, отрова освободен във въздуха и може лесно да проникне в респираторния тракт. разбира се, спрей може да се използва в интегрирана борба срещу дървеници и. Той е ефективен при прякото пръскане на насекоми или техните гнезда. Така че, ако дървеници и много малко знаят къде точно до скривалището си, за Raptor може да помогне. Въпреки това, ако сериозна инфекция на стаята, за да бъдат готови за това, което ще трябва по-мощни инструменти.

Съвет

Специалисти унищожител препоръчва да избират средствата за борба, които са разработени специално за конкретен насекоми, като се вземат предвид особеностите на своята физиология и начин на живот. Тези лекарства работят гладко, спестяват време и елиминират нуждата от множествена дресинг. В борбата с дървеници най-добре установени лекарства като палач, инсектицид, борба, малатион, Tetriks, Fufanon. Тези агенти имат достатъчно висока концентрация на активно вещество и действат възможно най-ефективно.

Ако имате опит с спрей Raptor в контрола на битови грешки - Остави коментар в полето за коментари по-долу.

Как да изберем надеждни средства за дървеници

Интересно видео: например апартамент, бъги