Застосування фенаксіна від клопів: відгуки та інструкція

Січень 2019

Відео: Застосування кількох способів розкладання на множники - 7 клас (Січень 2019).

Anonim

Прах Fenaksin продуцентска компания Agrovit е универсален лек за дървеници, хлебарки, бълхи и други насекоми. В състава му включва пиретроид фенвалерат, която има контакт-чревни ефекти върху насекоми като добре известни в насекоми контрол агент - борна киселина.

Често универсални средства не винаги имат достатъчно ефективни по отношение на някои паразити като дървеници, унищожават, което обикновено е доста лесно. Така че, нека видим колко е ефективна, според купувачите, Финаксин се показва точно по въпроса да се отърве от бъговете на леглото.

Преглед

Fenaksin, разбира се, е добре прилага към повърхността на равен под килима, но както се оказа, бъговете са открити не само там. Все още неудобно, че най-малкото течение ще издуха този прах около къщата. Разпръснати средства под матрака и под килима, има някои бъгове са били убити, но след известно време, отнякъде се появи отново.

Джулия, Астрахан

и Fenaksin Fenaksin Plus: какво означава да се избере да се справят с дървеници?

В допълнение прах Fenaksin, друг начин може да се намери за продажба с почти същото име - Fenaksin Плюс. Тъй като това води до една и съща фирма Agrovit, човек би си мислите, че това лекарство трябва да има дори по-силен ефект върху дървеници, хлебарки, бълхи и други насекоми.

В действителност, отличителна черта на лекарството Fenaksin Plus е това освобождаване под формата на гранули, които се използват в селското стопанство за борба с Medvedkov. Въпреки, че в състава му - мощен инсектицид органофосфор група, наречена малатион, ефектът върху домашни вредители, например, на едни и същи грешки, той почти няма. В края на краищата, дървеници са насекоми с кръв и няма да ядат това лекарство.

Също така, ако прахът може да се придържа към крайниците и Покров насекоми, агентът в твърди гранули, няма да може да стъпи върху хитинови обвивки на паразита. Купувайки фенаксин, този момент трябва да се има предвид.

Преглед

Фенаксин веднага ме привлече от своята евтиност. Бъгове нямахме много (дори не знам откъде са дошли!) И реших да започна с евтини средства. Не много доволен, че се поръсва прах трябваше да бъде чрез пробиви в една торба: докато разпръснати вероятно дишаше, а след това започва да киха. Но, като цяло, докато не се появят бъговете за лечение.

Ален, Новосибирск

Fenaksin

прах безопасност Както бе споменато по-горе, в праха Fenaksin включва инсектицид от групата на пиретроиди - фенвалерат.

Както всички пиретроиди, инсектицида има ниска токсичност при хора, но неговата активност срещу яйца от дървеници изрази достатъчно. Всъщност, пиретроид структура наподобява структурата на естествени инсектициди наречени пиретрини, които се съдържат в определени видове лайка цветя, и от които, между другото, се подготвя пиретрум прах, също е доста ефективен срещу дървеници.

Механизмът на действие на тези отрови на дървеници, основаващи се на повреда на нервната система, последвано от парализа и смърт на насекомите.Съвременните синтетични пиретроиди са доста стабилни в светлината, и следователно имат дългосрочен ефект върху паразитите (около месец), се отнасят за 3-ти клас на опасност за хората и домашните любимци. Въпреки това, в съответствие с инструкциите на помещенията на времето за обработка е необходимо да носите със себе си любимия домашен любимец на друго място, или поне се опитват да избегнат ближе животните, третирани повърхности.

Важно!

Пиретроиди имат ясно изразен токсичен ефект върху риби и пчели, следователно, която възнамерява да приложи средствата Fenaksin най-доброто време за почистване на аквариума от стаята, ако имате такъв.

Предимства и недостатъци на средствата

говорим за предимствата и недостатъците на Fenaksin означава, следва да се отбележи, че той е в сила само при малък брой грешки в апартамента, както и мнения на хората за това добро шоу. Освен това, в очакване вече и добре скрит в гънките на матрака или в пукнатини по стените на буболечки, яйце легло, то няма да има почти никакъв ефект.

Следва също да се разбира, че широко използвани за контрол на хлебарки прах борна киселина състои Fenaksina няма да има ефект върху дървеници, защото тези паразити се хранят изключително на кръвта на човека. Действието на борна киселина върху хлебарки се основава на поглъщането на това вещество вътре в насекомото и последващата обезводняване на тялото му.

Също така, поради факта, че дървеници, за разлика от хлебарки, сравнително малко преместени в страната и почти няма да се прехвърлят средства в краката си, инсектицид под формата на прах, няма да имат огромен вреден ефект върху цялата колония (женски) паразити , така че е по-добре да се използва в комбинация с всеки допълнителен инсектицид.

Независимо от това, фенаксинът, като лекарство за дървесни дрехи, има и редица предимства в сравнение с някои други лекарства. На първо място, ние отбелязваме следните положителни точки:

  • ниска цена (около 40 рубли на пакет);
  • достатъчна безопасност за хората и домашните любимци;
  • не много силна миризма.

Основният недостатък е средството, може би, че буболечки яйце легла извън обсега на зоните за обработка на прах могат да продължат да растат, което означава, че известно време след лечение на бъговете със сигурност ще се появи в къщата отново.

Преглед

Като студент в хостела трябваше да се справят с дървеници безмилостно валяха върху тях и Fenaksin прах (тъй като това е най-евтиният от другите средства) и аерозол пръскат и постелки момичета сварени. Само докато матракът на едно от леглата в блока не се промени, нищо не помогна!

Андрю, Москва

Как да използвате продукта според инструкциите

Лекарството се продава в торбички от 100 или 200 грама. Един пакет обикновено е достатъчен, за да обработва площ от около 30 квадратни метра. м. (при скорост от 5 грама на 1 кв. м.). Според указанията, чанта Fenaksina за да се отървем от дървеници трябва да се пробива в определени точки, и се поръсва на праха през получената дупката в земята на предполагаеми задръстванията и туристически бъгове :. е повърхността на мебелите, на пода под килима, на леглото под матрака и др

прах може да остане активен около месец, така че на места, недостъпни за деца и животни, може да остане там дълго време. Всеки знае обаче, че в къща, където има дете или любопитен домашен любимец, такива места понякога просто не могат да съществуват. Следователно, няколко часа след повърхността на лечение като най-добре да се избърсва с влажна гъба и сапун-сода разтвор, и се проветри самата стая.

Ако ефектът на лекарството Фенаксин е бил нисък, това може да означава, че броят на бъговете на леглото в къщата е ясно по-голям от очакваните. В този случай лечението може да се повтори след известно време, комбинирайки праха на фенаксин с друг инсектицид под формата на аерозол.

Освен това трябва да разберем, че само по себе си не може да помогне чудото за леговища, ако пренебрегнем сложното лечение на жилището, включително измиване в горещата вода на леглото.

Как може да се отървеш сам от себе си и какви нюанси да вземеш под внимание, когато правиш това

Интересно видео: така че погледни бъговете на леглото и техните ларви