Дихлофос для знищення постільних клопів

Как бороться с клопами в квартире? (Відео July 2018).

Изслушване името "дихлорвос", почти всички си спомнят малка бутилка сиво, който често се използва за стръв домашни вредители в съветската епоха. Той се справя добре със задачата си в борбата срещу мухите и хлебарките, убивайки ги почти мигновено и действайки върху други насекоми.

, обаче, силна миризма и риска от увреждане на дихателните пътища, докато пръскане постепенно принуден да я изоставят в полза на други, по-съвременни и безопасни инсектициди. Междувременно някои хора дори се опитват да използват Dichlofos от дървеници, след като се научат да заразяват апартамента си с паразити.

Трябва да се отбележи, че вместо остарялата съветска версия на унищожител препоръчваме използването на специални дихлорвосът срещу дървеници, чиято структура е най-подходяща за унищожаването на тези насекоми.

Рейтинг:

"Сестра ми отиде в чужбина и попита мъжа ми няколко месеца, за да живеят в нея сграда с апартаменти старо но почисти да отида да спя първата нощ, на сутринта веднага щеше да избяга Оказва се, че в дивана бяха дървеници ..! които ние зле ухапан, цялото легло беше покрита с кръв капки. Изпратени съпруга си спешно да си купи лекарство за паразити. оказва се, че сега дори специални дихлорвосът дървеници купуват не е твърде трудно, бяхме посъветвани фирмата Neo. не бих казал, че точно те са си отишли, но броят на със сигурност намалява и спи по-спокойно. "

Ala

дихлорвос дървеници - състава и функцията на

За да се разбере, ако това помага дихлорвос дървеници наистина полезни, за да видите и анализ на състава на средства например, дихлорвосът Neo:

  • етилов алкохол, който е в основата на препарата
  • алифатни въглеводороди - 30%
  • бутоксид - 1% от
  • перметрин - 0, 2%
  • циперметрин - 0, 2%
  • диметилсулфоксид и консервиращи - до 1%.

Както можете да видите, съставът съдържа вещества от пиретроидната група - перметрин и циперметрин. Те са растителни алкалоиди и са се доказали в контрола на вредителите. Те имат трети клас на опасност за хората. На насекомите те имат нервно-паралитичен ефект, водещ до смърт в рамките на няколко часа.

В човешкото тяло тези компоненти се разпадат на безвредни компоненти и не предизвикват отравяне. Пиперонилбутоксидът обаче наистина е токсичен и може да причини интоксикация при хората.

Всички компоненти работят само с локално приложение в заразената област, след пръскане, те не издържат дълго, за да запазят ефекта си.

Това е интересно

От стария съветски Дихлофос в съвременните аналози има само едно име. Той е произведен въз основа на много различни активни вещества ("диметил", дихлоровинил фосфат) и е работил и по различен начин. Сега съветският Дихлофос изобщо не се произвежда.

Сега по рафтовете на магазините, можете да намерите два вида подготовка: Супер дихлорвосът и дихлорвосът Neo.

Двата аерозола са много удобни за използване и имат сравнително ниска цена в сравнение с други инсектициди. Но, от друга страна, тези лекарства са запазили основния недостатък на предшественика - постоянна и неприятна миризма.

Същевременно днес има случаи на появата на популации на дървеници, приспособени към инсектициди, които са част от Дихлофос. За тях този наркотик ще бъде безвредно и съответно успехът му няма да доведе до успех.

Преди да си купите лекарство, винаги искаш да знаеш със сигурност: но може ли Дичкофос да издържи бъгове напълно?

Как да проследим буболечките с дихлорвос - инструкция за употреба

Производителят твърди, че да, обаче, за да постигнете ефекта, е необходимо да прочетете инструкциите и да го прочетете внимателно.

  • Така че, как правилно да отстранявате бъгове Dichlorvos:
  • Не забравяйте да подготвите лични предпазни средства: ръкавици, респиратор или маска. Препоръчително е да носите дълга работна дреха или друго облекло, което може да защити кожата.
  • Преди да преработите, трябва да премахнете всички елементи на директна употреба: продукти за лична хигиена, храна, ястия, дрехи.

Прозорците и вратите в стаята трябва да са плътно затворени, след това да се разклати цилиндърът с Dichlophos и да се направи лечението. Мястото на претоварване на бъгове, както и местата на предполагаемото местообитание: обработват се слотове в стени, задните стени на мебели, диван или легло изцяло (до скелет). Тогава стаята трябва да бъде оставена не по-малко от 30 минути (за предпочитане повече). След това трябва да отворите прозорците и да подредите течение, така че миризмата да изчезне. Разбира се, има и дихлорвос без мирис, но не по-малко токсичен.

Заслужава да се отбележи, че Dichlorvos е по-добър от много други препарати, подходящи за обработка на мека мебел. Защо е така? Фактът е, че той не оставя следи от него и е напълно погълнат от тапицерията, само миризмата остава. Между другото, поради миризмата и достатъчно високото ниво на токсичност за хората и животните, които Dichlofos често се страхуват да кандидатстват в жилищен апартамент.

Но той е идеален за обработка на съоръжения, които не живеят временно: кабини, вила, цех, санаториум в неактивния сезон.

Коментари:

"Напоследък, най-големият син е бил в командировка и донесе на дървеници неща Жена ми и старото реших да купя дихлорвосът и бързо убива тези паразити в магазина каза, че обичайните дихлорвос за продажба, има само нови - .. . нео купил, ние им даваме всичко дивана пръскат къщата, всички дървеници пукнатините наистина си отишли, и те бяха малко, но тук на дивана, вероятно две седмици може да не спят - .. миришеше ужасно Въпреки че всички постъпила според инструкциите и проветрете помещението добре. ".

Иля Matveyevich, Перм

"През летния вилата видяхме странни насекоми зад дивана, или подобна на бръмбарите. Съседът каза, че е бил на легло бъгове. И после си спомни, че е вярно, на сутринта по тялото има малки хапки. Решихме да се оттегли дихлорвосът че градът е купил някаква нова. миризмата е много силна. Но ние имаме два дни домашен отпуск, когато се върна, излъчен запечатан прозорец. малко и миризма беше изчезнал. внимателно наблюдаваше целия дивана, само мъртви паразити виждал. Истинските , след няколко седмици се наложиха още няколко буболечки Още веднъж бяха изчезнали.

Олга, Волгоград

Дава ли Dichlofos помощ от дървеници?

, разбира се, да се пребори с дървеници, искам да си купя един инструмент, който ще реши проблема бързо и няма да остави следа на насекомото. Новите версии на Dichlorvos включват силни химикали, които убиват паразити и значително намаляват популацията си. Освен това цената на една аерозолна кутия е доста малка.

Не забравяйте обаче, че парата на разпръскваното лекарство е много лесно да диша както хора, така и животни.Поради това, по време на лечението е важно да се използва максимална защита на кожата и лигавиците, да не се допуска инхалация.

Dichlophos работи най-добре, когато се прилага локално към гнезда на дървеници, мека мебел, стени. И поради острата миризма и токсичност, се препоръчва да се отстраняват бъгове с това лекарство в тези случаи, когато е възможно да напуснете няколко дни.

Много добри резултати се постигат с комбинирано лечение: джобове от паразити и лечение дихлорвосът мебели и стая, слотове, подпрозоречни первази пух друг инсектицид.

Преглед

"Ако искате да знаете какво е то, а след това не се купуват, за да! Дихлорвос-Neo наистина помага, дървеници са по-малко, но на целия апартамент го воняха! Имах дете баба ми за известно време да се даде, защото сънят е невъзможно . Самият трябва да се положи в кухнята. Хората имат много наистина работни средства, които не миришат ужасно химия. дихлорвосът могат да оставят, но само за себе си, дървеници пръски или техните гнезда са разпръснати! дори не мисля за него в целия апартамент pshikat, много съжалявам ".

Мария, Харков

Интересен видеоклип: помага ли Carbofos от дървеници?

И тук е как апартаментът се третира с инсектицид от професионални дезинсектори