Чи дійсно пижмо ефективна проти клопів?

Грудень 2018

Відео: Фактчек DW: Чи дійсно дороги не ремонтуються, бо місцева влада винна? | DW Ukrainian (Грудень 2018).

Anonim

В допълнение към пелин вратига дървеници се смята за един от най-ефективните билки. Този малък и широко разпространено растение, изпълвайки малките си ярки жълти цветя открити пространства, ливади и крайпътни, отдавна е известен със своята вирулентност и способност да предизвика горчив вкус на мляко от крави, които пасат на своите гъсталаци.

В селското стопанство, в древни времена отвара и инфузия на вратига се използва за лечение на растенията в овощни градини от вредители. Дори и днес в много ферми, работещи на принципите на устойчивото развитие и биологичното земеделие, вратига все още се използва за защита на картофи от колорадски бръмбар, както и дърветата - от гъсеници, които се хранят с листата.

Преглед

"Селото се намира само на традицията - от вратига подготви бульон, който се пръска с картофи и ябълкови дървета и останки от метла, прилагани към ставите на пода и стените, первази и мебели Дори когато малко се оттеглиха наред с метла .. около къщата и разпръснати - баба ми ми каза, че тайнството от буболечките много добре защитава. "

Julia, Ulyanovsk

срещу дървеници вратига прилагат по аналогия с това от насекоми в градини и овощни градини. Но има една важна уговорка: ако същото срещу колорадския бръмбар или инструмента за картофи молец работи като отрова, отровни насекоми го изяде, буболечки, легло в стаята не могат да се хранят вратига, или нещо такова, по принцип, които могат да бъдат лекувани от него.В края на краищата, единствената храна на буболечките е човешка кръв.

Как и защо се сблъсквате с момичетата? Нека се опитаме да разберем този въпрос по-подробно.

Как се отразява тон на бъгове?

Първо и преди всичко, тансетът е ефективен репелент: неговият аромат отблъсква голямо разнообразие от насекоми до комари. Тази миризма се страхува от буболечки.

Ако, обаче, тези паразити отглеждани в апартамента и относително дълъг заселва тук гнездата си, като ги унищожава с помощта на вратига почти невъзможно. Към грешка умира, трябва буквално да се потопи в отвара от вратига, това означава, че в течна концентрирана форма има тялото на насекомото посредством дихателните пътища (spiracles).

Ако отвара е просто обработено от повърхност, то бъгът може да се движи из къщата без никакви вреди за себе си.

Преглед

"Опитах ние вратига не помага дървеници от нея бяга, но не умират да натиснете техните маратонки мързеливи, и се изсипва този бульон, че те са умрели -… Това е съседи на наводнения трябва да бъдат намалени и клони под леглото. лежаха, също не помогнаха, вероятно защото някои от тях живееха в самия бал. "

Илия, Саратов

Ефективно използване на танците от дървеници, за да се отслаби временно тяхната дейност. Почувствайки миризмата на това вещество в стаята, насекомите за известно време (обикновено до 3-4 дни) избягват да се появяват на места, където тази миризма е най-силната. Но по-късно те пак ще стигнат до човека.

Това не означава, че вратига дървеници не работят изобщо, просто гладът за паразити винаги е по-силна от "страха" от миризмата на трева.

Tansy: инструкции за употреба срещу паразити

Използването на танците срещу бъгове е съвсем същото като използването на пелин за същата цел.В най-простия случай на прясно набрани или вече съчки растенията се разлагат под матрак легла, дивани и столове в ъглите на стаята и ленен шкаф и нощни шкафчета.

Ако такъв клапан от централата е между дървеници убежище и място на хората, почивка, тя все още е силно паразити огладнеете, те не го пресече. Но по-късно те все пак ще решат да разбият такъв "кордон".

Малко по-трудно е използването на танц под формата на отвара. В този случай чаша суха трева се варе за минута в пет литра вода, след което се охлажда.

Broth разпръсква цокли в къща, паркет, линолеум ъглите и пукнатините на. Обикновено след такава обработка, грешки се опитват да напуснат пропастта, и вече е в открито пространство те могат просто да смаже или унищожи други средства.

Разбира се, танцовите буболечки не работят изобщо.

Преглед

"дървеници появиха миналата година през пролетта не знам къде, но беше на малко и само в стаята на детето, ние го така .. Извършва детско креватче с лоджия За щастие, времето разрешено в стаята вдигна килима и .. го заведе в автомивката. цялата стая след това просто се излива отвара от вратига с пелин. купиха в пазарната килограм пелин и един фунт вратига, приготвена в емайла кофа, излива цялата цокъла, чекмеджетата в шкафа, радиатор. Samu ясла прекалено обработени матрак от хвърлен нея, Всички пелени бяха измити в стиралка при максимална температура. да се разглежда като дървеници избягали от под буболечки, цокли Изход директно някои Ние ги има там и след това всички потиснати, и малки и големи и така -…. три почивни дни подред и всички, взели всичко, но ние сме щастливи, че. те бяха само в една стая.

Paul Nazarovo

значително по-ефективно използване на вратига, заедно с промишлени инсектициди.Като втори компонент можете да използвате всеки аерозол или концентрат от насекоми.

В бележката

Друго популярно средство за борба с бъговете е тинктурата на загадката на алкохола. И средство е страшно и смъртоносни за бъгове: алкохол изгаря паразити и води до тяхната смърт чрез директен контакт с насекомото. Тази инфузия беше препоръчана преди това да се лекуват откритите гнезда и купчинките на дървеници.

вратига за предотвратяване на грешки стават в къщата

вратига по-ефективен като профилактично срещу дървеници: с негова помощ е възможно да се защити помещението от проникването на отделните паразити, например, от съседите.

Това обикновено се препоръчва

  • определя растение съгласно матраци и вътрешни кухини мека мебел
  • добави бульон вратига във вода, която се промива подове
  • справят бульон отвори в жилищата, външните склонове на прозорци и стени около входа врати.

В този лечение, почти изключени случаи на проникване дървеници от съседни помещения, както и на разстояние само на улицата.

Мога ли да стана опасно?

Най-общо казано, вратига - растението е отровен, и когато се работи с това е необходимо да се наблюдава известна предпазливост. Така че, например, трябва да държите наркотиците далеч от деца, не позволявайте на растението да влиза в клетки с домашни гризачи.

Дръжка отвара или инфузия на вратига ухапан от дървеници места по тялото може да бъде само в съответствие с инструкциите за употреба на тези средства.

Преглед

"Аз бях първото нещо, което идва на ум, когато имаше грешки - това вратига, но някак си ме беше страх на апартамента тя се справя това като отровни растения, дори и едър рогат добитък отровени от него ..Но после реши, приготви бульон, изпръска всичко. За известно време те не се притесняваха след това и след това отново се появиха. Вероятно трябва постоянно да обработва апартамента, но нямам време за това. Следователно, ние планирахме три дни и нарекохме SES. Обработиха всичко, прекарахме почистването в къщата и заминахме за страната. След това дървеници не са били "

Надежда Fominskoe

По принцип, не може да се страхувайте да използвате вратига: .. Вземи си ръце, мирис и да използвате отвара от него в стаята е напълно безопасна

Друга забележка отново, че ако грешки в стаята на ликвидация, да ги получите само вратига няма да работи - той просто не ги засяга като инсектицид Ето защо, първоначално трябва да бъдат насочени към специфичните съвременни средства за насекоми-вредители

Полезни клипове на избора ефективно средство срещу грешки

.. Но по този начин всъщност самите дрехи изглеждат Бъгове и техните ларви