Засіб від клопів фуфанон (малатіон)

Січень 2019

Відео: Как выбрать средство от клопов? (Січень 2019).

Anonim

Тези, които някога са се сблъскали дървеници знае колко издръжливи тези насекоми, и колко трудно е да ги донесе. Към днешна дата, разработени и тествани много химикали, но, за съжаление, малко вредители често много бързо да свикнат с отрова и лошо предчувствие, дори в третираната зона.

Един от най-ефективните инсектициди се счита за широк спектър лекарства Fufanon - дървеници и други насекоми, които се използват не само в дневни, но също така и в промишлени складове с висока степен на замърсяване. Този инсектицид заслужава специално внимание.

Fufanon химичен състав и свойства на

Инсектицидно средство Fufanon разработени в Дания от "Cheminova AGRO A / S".

Химически състав: слабо разтворим във вода безцветна маслена течност, се отнася до производни на дитиофосфорна киселина, която е основната активна субстанция - органофосфорно съединение. Точката на кипене на веществото е 156-157 ° C, то започва да се стопи при 2, 8-3, 7 ° C.

Този продукт не е иновативен дизайн като търговска марка Fufanon е известно активно малатион съставка, която, от своя страна, е по-малко токсични и по-качествено аналог на малатион, отдавна се използва успешно в селското стопанство и санитарни съоръжения за третиране.

Токсичност: лек токсичен за хората и животните, има трети клас на опасност.

Форми за освобождаване: Концентрира се под формата на 57% или 44% водна емулсия (Novaktion).

Основната обхвата на приложение: унищожаване на черни и червени хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, зърнени листни въшки върху зимна ръж и пшеница по време на сезона на растеж. Също така помага за борба с вредителите в овощните култури.

Достъпна цена, ниска консумация и широк спектър от действия позволи Fufanon ползване срещу дървеници и други насекоми сътрапезник, постигайки почти незабавен ефект.

Ние се борят с дървеници полето

, за да започне съоръжения за обработка Fufanonom на дървеници и други вредители е необходимо да се проучи предварителни инструкции, който съдържа конкретна информация за подготовката на водна емулсия.

отвори опаковката, контейнера нехранителни в желания номер дестинация за формоване препарат и се разрежда с вода със стайна температура, за да 1 литър разтвор:

 • да се освободи от дървеници, бълхи и мравки агент трябва да се разреди в размер на 1, 5.3, 5 мл за 1 литър вода, в зависимост от степента на инфекцията;
 • срещу различните видове мухи и хлебарки продуктът се разрежда съответно с 9 и 11 ml на 1 литър вода.
 • Използване на течна форма на метода за получаване в ампули малко по-различни: съдържанието на един флакон (5 ml) се разрежда в 5 л вода.

нормален работен поток (т.е., вече разрежда) емулсия е 100 мл на 1m2 на помещенията за обработка срещу мухи и хлебарки и 50 мл на 1m2 при лечение срещу дървеници, бълхи и мравки.

За удобство, се препоръчва да се прилага продукт с пръскачка или мека четка боя, както следва:

 • стаи са внимателно обработени по периметъра - на повърхността на стените, както и цокли и рамки (мебели в същото време продължава да се отдалечава), както и във всички отдалечени места.
 • дървеници скрие добре, така че е важно да се обърне специално внимание на пукнатините в стените и подовите настилки, изостава тапет от стените, отвори и предметите пред задната част на стените (килими, рамки, снимки, и така нататък. Г.).
 • Обзавеждането се обработва от дъното, по-близо до пода. Ако има нужда от обработка на дрехи, тапицерия от мека мебел и възглавници, те трябва да се измият при висока температура или да се почистват на сухо.
 • Когато обработвате апартамент или къща през зимата, битовите предмети могат да се извършват на балкон или вътрешен двор - леглото на леглото не оцелява под -22 ° С.

С правилното използване на средствата Fufanon дървеници излизат след първата внимателна обработка, но смъртта на цялото население се случва не по-рано от 3-4 дни. В случай на тежко замърсяване, помещенията се обработват многократно с интервал от две седмици - това е средният период на инкубация за яйчни буболечки.

Освен това, методите на борба трябва да се редуват и провежда лечение много внимателно: ако оставите няколко ларви или яйца на насекоми, цялото население на дървеници се възстанови възможно най-скоро и най-новите видове са развили резистентност към Fufanonu.

Предпазни мерки

При работа с продукта е много важно да се спазват следните предпазни мерки:

 • в третираната зона не трябва да има хора, животни (както и риба, птици) и стайни растения; прозорци в същото време се препоръчва да се държи отворен - лекарството е токсично и има силна специфична миризма.
 • Третираните помещения могат да се използват само след 24 часа след допълнително третиране с разтвор на натриев хидроксид (250-300 g на кофа вода) и последващо общо почистване с вентилация.
 • Изготвяне на инструменти и дезинфекция задължително се извършва с използването на лични предпазни средства: гащеризон или рокля, в / б шал, престилка и ръкави гумирана материя, гумени ръкавици, плътно затварящ се с лице очила.
 • Забранено е да се пие и да се яде, а също и да се пуши в лекуваната стая.

В случай на последваща обработка на неприятен вкус в устата, повръщане, главоболие или спазми в стомаха, необходима за свеж въздух, свалете замърсените дрехи, след това изплакнете устата с 2% разтвор на сода или обикновена вода, в тежки случаи - обжалване на лекаря.

Ако продуктът влиза в окото трябва да се промива обилно с студена вода в случай на болка капково 2% разтвор на новокаин и веднага се консултира специалист.

Ако съоръжения за обработка Fufanonom срещу дървеници и други вредители наркотици върху кожата ви попадне, засегнатата област обилно с вода и сапун.

Този продукт правилно се смята за един от най-мощните и ефективни инсектициди, като същевременно има доста ниска консумация. Каква е цената на това чудо наркотик и къде да купим Fufanon, за да се отървем от бъгове и други паразити на насекоми?

Преглед цени Fufanon (малатион)

Както при всеки инсектицид, инструментът има различни видове:

 • защитни средства Fufanon "Зелен пояс" в ампули по 5 мл от компанията, цената на 8 до 10 рубли опаковки.

  Както е споменато по-горе, в спектъра на действие на лекарства е подобна на добре познати малатион, в течна форма в ампули е много удобно, когато разтваря и се използва успешно срещу голям брой градински вредители: акарите, насекоми, листни въшки, различни видове мухи и други на насекоми.
 • Инсектицид Fufanon, кутия 5 литра.

  Цена на дребно за 5 литра - от 3000 рубли. Той е високоефективен концентрат от дървеници, хлебарки и други насекоми.
 • Fufanon Super, 1-литрова бутилка.

  Цената е 710 рубли. Агентът е водна емулсия от бял или светло жълт цвят със слаб специфичен мирис. Има много широк спектър на действие и ефективно бори синантропни насекоми: хлебарки, мухи, единични грешки, бълхи и др
 • Fufanon Super овен от "Dobrohim" микрокапсулиран агент в бутилката 50, 100 мл, и водна емулсия .. в кутии от 1-5 литра. Цената на лекарството варира от 500 до 5000 рубли, в зависимост от обема на контейнера. Този инструмент се използва широко в земеделските стопанства и селскостопанските предприятия за обработка на големи площи от насекоми от различни видове. микрокапсулиран концентрат е без мирис, но има не по-малко мощен от неговите колеги течни експозиция.

Отстраняване бъгове Fufanon могат да бъдат закупени в специализирани хипермаркети, магазини и онлайн магазини, които продават домакински химикали и торове, както и лекарства за защита на дома и градината парцели от нашествието на насекоми. В допълнение Малатион може лесно да бъде закупен от професионални дезинсектори, тъй като това е основното "работещо" средство на повечето такива компании.

Е, нека да обобщим малко. Fufanon е достъпно и високоефективно средство за лечебници и други насекоми. Въпреки това, когато независим управление на вредителите трябва да е наясно на активното вещество на токсичността на наркотици, да не пренебрегва предпазни мерки и да използват лични предпазни средства, както се изисква от инструкцията.

Само компетентната и особено внимателната обработка на помещенията ще помогне за отървете се от бъгове и други нежелани "гости" завинаги.

Карбофос е ефективен ли е срещу дървеници?

Полезно видео: как да се справяме с домашни любимци у дома