Засіб меділіс ціпер для боротьби з клопами

Леся Воронина "Таємне Товариство Боягузів, або засіб від переляку № 9". Частина І (Відео July 2018).

Говорейки на превозното средство от бъгове Medilis Tsiper, чийто обхват е много широк, той трябва да се каже, че разработчиците не са измислили нещо радикално ново за борба с различни вредители. В края на краищата основата на лекарството е инсектицидът циперметрин, синтезиран през 70-те години.

Независимо от това, поради ниската си токсичност за хората и добър ефект върху насекомите, които отрова днес се използват широко в сектора на селското стопанство за борба с вредители по растенията, като кърлежи и мравки, и у дома, за да убие дървеници, хлебарки и бълхи.

Като цяло, може да се отбележи, че Medilis Tsiper, по мнението на хората, за да я приложите, е доста ефективни и сравнително безопасен начин за дървеници.

Преглед

Когато открихме дървеници вкъщи, дълго мислех какво означава да се използва срещу тях, за да не се навреди на нашата котка. Решихме да ги оправим правилно с Medilis-Cyper. За да не рискуват, взеха котката за няколко дни на майка ми. Скритите наистина успяха да бъдат унищожени. И преди да донесе котката, ние измихме всичко и проветрихме апартамента.

Julia, Брянск

Medilis Tsiper означава е концентриран жълта течност с различен мирис на от които е получаване на разтвор за пръскане в областта на възможни задръствания и пътуване грешки. Rospotrebnadzor наркотици, одобрен за употреба в домашни градини и крайградски райони, както и в курортите, пансиони и къмпингите, което също потвърждава неговата ниска токсичност при хора.

Разрешението на "Роспостребнадзор" е, разбира се, добро, но нека да разгледаме по-отблизо колко безопасно е лекарството.

Инструментът е безопасен?

циперметрин вещество в препарат от дървеници Medilis Tsiper принадлежи към групата на пиретроиди, които са подобни по състав на природни пиретрини, съдържащи се в някои растения и имат силно токсичен ефект върху вредните насекоми. Пиретроидите се синтезират при индустриални условия и действат малко по-бавно от пиретрините. В същото време ефектът им е по-дълъг и те са по-стабилни под въздействието на светлината.

Тези вещества действат върху много насекоми и освен това те се считат за не толкова токсични за хората като инсектициди от други групи. Това се дължи на факта, че пиретроиди бързо се елиминират от тялото на топлокръвни същества (хора и домашни любимци на същите), докато в насекоми, те се запазват за по-дълъг период.

Механизмът на действие на дървеници

Както всички пиретроиди, Циперметрин действа върху нервната система на насекоми , парализира двете ларви и възрастни дървеници. При поглъщане веществото може да доведе до значително увреждане на преминаването на нервните импулси. Съответно, цялата нервна система на насекомото е много бързо блокирана, което завършва в резултат на смъртта на бъбрека.

Забележка:

В хората срещу дървеници, растения със силна миризма отдавна са били използвани: пелин, тъпан, Ledum. Освен това, добре инсектициден ефект има далматински лайка цветя (пиретрум cinerariaefolium), които съдържат пиретрини вещество убива насекомите.Добре изсушени цветя като лайка може да се използва в борбата срещу различни паразити. Заслужава си да ги хвърлите в огъня по време на почивка в природата, а различни комари и комари няма да ви харесат изобщо!

и против на средства Medilis Tsiper

циперметрин в препарат е контакт-чревния инсектицид, т. Е. вещество, което може да проникне насекомите, не само по време на хранене, но също и чрез външни покрития. Това е свойството на тази отрова, което помага ефективно да се бори с бъговете с помощта на Medilis Ziper под формата на спрей.

Тъй като буболечки, легла са кръвосмучещи насекоми, след това да ги удари с отровна стръв или инсектицид гел не е лесно, защото на грешки, няма да ядат тези отрови в храните, като хлебарки. Но спреят е удобен и лесен за боравене с гнезда на дървеници в апартамента.

Спомнете си:

Разведохте Medilis, както е описано в инструкциите и поръсихте добро място под матрака и под килима близо до леглото. Само в случай, решили да отидат в дача за няколко дни, за да не дишат отрова. Когато се завърнаха, видяха, че лекарството наистина помогна. Под матрака и върху килима бяха изчезналите бъгове. Оттогава са забравили за тях.

Анна Igorevna, Нижни Новгород

Предимствата Medilis средства могат да бъдат приписани на факта, че той държи за дълго време върху третираните повърхности (около месец) и е устойчив на ултравиолетови лъчи, което позволява да забравите за заводите за преработка. В допълнение, последните проучвания (за 2003 г.) показват, че Medilis-Ziper, подобно на други лекарства на базата на циперметрин, не предизвиква привикване към насекоми.

Недостатъците на продукта включват факта, че той се продава под формата на концентрат, от който ще трябва да подготвите разтвор за пръскане.Специфична миризма на наркотика също не всеки ще вдъхнови лечението на стаята.

Важно е да знаете!

Ако има пчели в близост до селската къща, където лечението се извършва от дървеници, това лекарство може да действа върху тях.

Преглед

След като съседите започнаха основен ремонт, в апартамента ни има грешки. Опитахме се да ги изкараме с различни прахове и креда, но това не даде много ефект. Във ветеринарната аптека продавачът посъветвал Медилис Зийпер да изчезва от домашни и други насекоми. Неприятно е, разбира се, че трябва да го засадя с вода. Изпръскван от конвенционален спрей (в ръкавици и в респиратор!). Изненадващо, но вярно - на следващия ден ние помрачихме мъртвите паразити от леглото! И в продължение на няколко години не сме намерили кокили.

Александър, Тюмен

И тук е как реклама Medilis парите клипа Tsiper

Дозировка и методи за обработка на дома

За да се подготвят на концентрата от флакона Medilis Tsiper трябва да се разбърква във вода в продължение на пет минути. Готовото решение ще прилича на мляко на цвят. Ако водата е взета от езерото, тя трябва да се отдели малко или да се съхранява преди смесването.

Получената течност трябва да се използва в рамките на 8 часа, или дори по-добре, да се приготви непосредствено преди лечението. Спреят може да се пръска с различни пръскачки и дори с пулверизатор (на малка площ). Основното е, че може да се пръска равномерно.

Средно потреблението е средно. Дори и с голям брой грешки производител препоръчва на 1 литър вода отнеме около 2 мл концентрат, който ще обработва около 20 кв. квадратни метра. Скоростта на приложение е около 50 ml от готовия разтвор на 1 кв. М.м.

Ако броят на дървените плочки е малък, след това го напръскайте само до местата на най-голямото им натрупване: на дивани, легла, площ под килима близо до леглото. Ако дървеници са много, в допълнение към тези места, ние също трябва да лекува цокли, вентилационни отвори, различни пукнатини, килими и картини (отстрани на гърба), това е мястото, на което бъговете могат да се движат и да се установят.

Освен това, абсорбиращите свойства на обработената повърхност са от голямо значение при изчисляване на концентрацията на крайния продукт. Дървесината, диванът или килимът абсорбират добре течността, така че концентрацията на разтвора може да се удвои при обработката на тези места.

Въпреки, че Medilis Cypher има ниска токсичност за хората и животните, но това може да бъде, това е отрова по своята същност. Следователно, възнамерявайки да унищожи бъгове с него, не забравяйте за прости средства като гумени ръкавици и защитна маска за лице.

След обработката на стаята, тя задължително трябва да бъде вентилирана. Животните и децата трябва да бъдат изваждани от къщата по време на лечението.

Ако имате опит с помощта на Medilis Cypher, когато унищожавате буболечки в къщата, не забравяйте да оставите преглед - просто го запишете в полето за коментари в долната част на тази страница. Може би ще помогне на други хора да направят правилния избор.

Трябва ли да разчитам на карбофос, когато се боря с бъгове

Жителите на високата сграда са били нападнати от бъгове