Сучасні засоби для знищення постільних клопів

Лютого 2019

Відео: Calling All Cars: Curiosity Killed a Cat / Death Is Box Office / Dr. Nitro (Лютого 2019).

Anonim

Може да изглежда странно, но буболечките днес са не само едно от най-неприятните насекоми в апартамента, но в същото време един от най-често срещаните. Причината за това е непринудеността и способността им да живеят дори в много чисти стаи, в които хлебарките и мравките се появяват рядко.

Но способността на дървеници да се адаптират бързо към различни инсектициди принуждава производителите на такива лекарства постоянно да развиват и освобождават все повече и повече средства от дървеници. Поради това асортиментът от такива продукти на пазара е достатъчно голям и купувачът винаги ще може да намери оптималното лекарство за своя случай.

Почти всички съвременни средства за бъгове съдържат един от инсектицидите, които оказват влияние върху нервната система на коприва. Но в същото време, постоянно се появяват в апартаментите на населението на бъгове, които са резистентни на това или това вещество, те принуждават потребителите да намерят най-ефективния наркотик, ефективен в конкретна ситуация.

Ето защо, в случай на нужда от закупуване на лекарство за домашни любимци, винаги е полезно да знаете какви препарати съществуват изобщо, така че да не се ограничавате само до една възможност.

В рамките на тази статия ще бъдат разгледани най-популярните и доказани средства за убиване на бъгове.

Карбофос срещу дървеници

Карбофос е много популярно, вече остаряло, но доста ефективно средство срещу дървеници.Също известен като малатион, беше синтезиран за първи път, произведени от американската компания American Cyanamid Company като алтернатива съществувала към този момент силно токсични инсектициди, които са опасни за хората и топлокръвните животни.

Предимството на Carbophos е неговата относително ниска токсичност за птици и бозайници - благодарение на особеностите на молекулярната структура. При концентрации, използвани за борба с бъговете, това е напълно безопасно, но все още трябва да се вземат предпазни мерки.

Принципът на действие на Carbophos е нервно-паралитичен. Влизайки в тялото на насекомото, веществото парализира мускулите му и след това причинява бърза смърт на паразита.

Важна характеристика на Carbophos е неговата устойчивост към въздуха. При прилагането на това средство за борба с бъгове на мебели и други повърхности ще запази свойствата си и може да бъде опасно за домашни любимци и деца. В допълнение, трябва да се има предвид, че веществото има силен неприятен мирис, който може да бъде много дълъг в апартамента след неговото лечение (понякога месеци).

Използването на Carbophos се препоръчва, както следва:

 • планират освобождаването на апартамента от всички жители и домашни животни, храна и лекарства.
 • Разтворете Carbofos във вода в съотношение 1: 50 (ако използвате емулсия, продава се в кутии).
 • Носете ръкавици, затворени дрехи, превръзки от памучни марля и, ако е възможно, очила.
 • Използвайте пистолет или широка четка, разпръснете продукта в апартамента на възможно най-много повърхности.
 • След 4-5 часа след лечението апартаментът трябва да се вентилира и най-често използваните повърхности трябва да се избършат с влажна кърпа.
 • След 2-3 дни, е желателно да се повтаря лечението на апартамента, и след 2 седмици - за почистване на къщата.

Преглед: "Опитахме много лекарства в страната на дървеници дървеници се движат постоянно към нашите съседи, и преди всеки празник, те трябва да се отклонява до момента, най-ефективни са малатион малатион и палач, но по-евтино …."

Анна К., Воронеж

Купете лек за бъбреците на леглото Carbophos може да се намери в почти всеки хардуер магазин или онлайн. Представя се на пазара като:

 • средство за лечебници в 10 мл ампули. Цената на тази ампула е около 20 рубли, а за обработка на апартамент от 20 квадратни метра. Около 50 такива ампули ще са необходими.
 • Прах за разтваряне във вода. Един пакет от 30 грама прах струва около 60 рубли и се продава в магазини за градинари.

 • Готови емулсии в кутии. Цената на съоръжението зависи от обема на кутията, но за обработка на един апартамент ще трябва да прекарате всичките 800-1000 рубли.

Днес Carbophos постепенно се заменя на пазара с наркотици, базирани на пиретроиди, като продължава да държи 20-30% от средствата от бъгове, използвани в ежедневието. Основното му предимство е комбинация от относително ниска цена и ефективност.

Средството Изпълнител - достатъчно популярно и ефективно

Палачът е много мощен инструмент срещу дървеници, надминавайки ефективността на Carbophos и някои други лекарства. В основата на състава му е фентион - мощен инсектицид на невро-паралитичното действие, с нисък риск за хора и топлокръвни животни.

Колко средства от бъговете, Екзекутора доста нестабилен във въздуха, така че само след няколко часа след полагане на разтвори на повърхността и да не представлява каквато и опасност за обитателите на апартамента.

Като цяло, в сравнение с наследството органофосфорни агенти палач може да се разглежда като много ефикасен инструмент за дървеници е относително безвредни за хората и дава бързи и мощни резултати.

Изпълнителят е разработен в Германия, но е произведен и произведен по лиценз от руски предприятия от химическата промишленост.

В дървеници екзекутор действа бързо, унищожаване ларви и възрастни (възрастни), но на яйца на насекоми има малък ефект, като, наистина, повечето други инсектициди.

Изпълнението на изпълнителя е почти същото като при Carbophos.

преглед на прилагането на фондовете палач, когато се занимават с дървеници:

", за да търсят средства от бъговете в аптеката, но наредил на палача, чрез управителя на Интернет магазин препоръчва да се вземат много наведнъж, а ние си партнираше със съседите, които също трябваше да отрови паразитите ..

Купена общо 100 бутилки, на цена от всичко това в 6000 рубли достатъчно Bane да се справи с три апартамента на сайта, както и един -. долу толкова мощно нещо дървеници са мъртви само за един час, просто ги помете след почти половин ден.! .

Докато апартаментът се настояваше, децата и кучето бяха изпратени и на приятелите си, но през нощта всичко назад мога да кажа, че лек за бъгове Екзекутора. - безопасно за домашни любимци и деца, но тя е много ефективна срещу насекоми ".

Инга, Толиати

Средства за борба с дървеници Екзекуторът продават в магазините и онлайн в бутилката, съдържанието на всеки от които трябва да се разтваря в 0, 5 литра вода. Тази смес се излива в бутилки от обикновени битови химикали с пулверизатор и се напръсква върху различни повърхности в стаята.

В обикновен двустаен апартамент ще трябва да прекарате около 20-25 бутилки.Една бутилка, в зависимост от общия обем на закупената партида и мястото на покупка, струва от 70 до 100 рубли. Най-изгодно е да поръчате това решение от бъгове и хлебарки директно от представителите на производителя или в голям онлайн магазин.

Отстраняване бъгове Combat Supersprey

Combat Supersprey - инсектицид корейски производство, произведени в Русия и ОНД лиценз производителя.

е доста ефективен и лесен за използване: докато други дезинфектанти дървеници изисква разреждане с вода и специално обучение, средства за дървеници и бълхи Combat Supersprey реализира в кутията със спрей от тип дезодорант, и веднага след покупката може да се използва.

Освен това почти всички остарели химикали от бъгове се характеризират с неприятна миризма. Combat не може да се победи: в различни варианти производител добавя вкусове с лимон или мента миризма, като се използват Kombat може лесно да се комбинира с нормалното упражняване на помещенията.

Преглед на използването на средства от битови насекоми Борба Supersprey на: "дървеници отглеждани зимата дойде с дрехите от една част на хотела ние дори не забелязват как те многократно се опитва да си купи средства от бъговете в аптеката, но те са много скъпи, за да се запознаят … от селото лекували с Combat supersprey, взехме само на два цилиндъра и обработени мебели, дрехи и первази След това пометоха мъртви буболечки метла няколко пъти, и те трябва да се безпокойте спря "

Fufanon

Fufanon -. Холандски лекарство, използвано в живот и в селското стопанство и цветарството като ефективен инсектицид.В състава си съдържа малко по-стари малатион и помощни компоненти.

В действието си е подобен на Carbophos. Тя има специфична, доста неприятна миризма, поради това, че не съществува конкуренция със съвременните наркотици. В допълнение, редът на работа предполага същите мерки за сигурност, както при използването на Carbophos.

Fufanon се използва широко като средство за домашно приготвяне на дървеници в селските райони, където собствениците на частни къщи активно я използват за обработка на овощни дървета и цветни лехи.

Цената на литър на Fufanon е около 1500 рубли.

Тъй като много средства за отстраняване на грешки, с един и същ състав, Fufanon има дълга остатъчна действие: при обработката на техните помещения възрастни дървеници са убити наведнъж, и може да бъде изведен от ларвите умре, тъй като те станат достъпни. Може би това е основното предимство на Fufanon: след като сте преработили стаята, вече няма нужда да повтаряте тази процедура всяка седмица.

Това лекарство също се произвежда в ампули.

В магазините можете да намерите разнообразие от лекарства - Fufanon-Super в бутилки.

Купете Fufanon може да бъде в хардуерни магазини, магазини за градинари и специализирани сайтове в Интернет.

Пиретрум: естествен инсектицид

Пиретрум е доста уникален инсектицид. Тя се различава от други инструменти е, че тя се основава е естествен компонент - екстракт (или прах) от лайка цветя със силно действие срещу дървеници.

Pyrethrum се предлага под формата на прах, който трябва да бъде преработен места на претоварване на бъгове и техните гнезда. Защото пиретрум - средства за дървеници, безопасни за децата, може да се използва за дълъг период от време, без да се налага да се отстрани обитателите на къщата.Независимо от това е необходимо да се избягва прахта върху ръцете на детето и да се съхранява далеч от достъпа на деца.

Преглед: "Търсеха безопасно средство за дървеници за обработка на съоръжения в детска градина уредени на вратига Въпреки дървеници особено много от него е не, те понякога проблемни деца, но след прилагане на праха никога не съм виждал да ги рушат по цокли и мебели … ".

Владислав Moroz

инсектицид

На пазара Дератизация инсектицид също се счита за достатъчно ефективен срещу дървеници. Докато много средства за борба с бъговете се разработват с оглед максимална безопасност за хората, производителите са поставили ефективността в центъра на развитието на Klopomor.

Затова в продажба Klopomor се позиционира както следва:

 • една бутилка е достатъчно, за да се обработва целия тристаен апартамент. А самата бутилка е оборудвана с пулверизатор, а потребителят вече няма нужда да смесва нищо навсякъде и да се излива навсякъде.
 • Унищожава дървените буци на всички етапи на развитие.
 • Разработен в специализиран изследователски институт.

Съставът на Klopomora включва перметрин, циперметрин и пиперонилбутоксид. Такава комбинация има повишена ефективност срещу бъгове.

Но за ефективността е необходимо да плати: за обработка на апартамент Clopomore е възможно, само след като е приспаднал от него предварителни всички жители. Не се препоръчва да се прилага там, където живеят хора, които са склонни към алергии.

След лечение с Clopomore е необходимо цялостно почистване. Не превишавайте стандартите за повърхностно третиране, за да избегнете токсичността на лекарството.

Klopomor се продава навсякъде, където се продават средства от дървеници: аптеки, домакински и селскостопански магазини.Цената на една бутилка е приблизително 500 рубли, когато се продават в онлайн магазини.

Medilis Tsiper в борбата срещу дървеници

Medilis Tsiper - наркотици, насочени главно към борба селскостопански вредители и акари. Въпреки това, тестовете му срещу дървеници са показали своята ефективност в тази хипостаза.

Активната съставка в Medilis Tsiper е 24% разтвор на фентион. Агентът може да бъде токсичен за хората и домашните животни, и следователно изисква спазване на определени предпазни мерки за безопасност.

Защо избраното лекарство за дървеници е неефективно?

Често се случва, че изглежда да е средство, а не купи най-евтиния и високо качество на обработката е направено, обаче, тъй като дървениците хапят, и продължават да хапят през нощта. Отчасти това може да се дължи на следните причини:

 1. при население от дървеници е развила резистентност към използвания инсектицид. Казано по-просто, без значение колко не отровен избрано лекарство няма да бъде в състояние да унищожи паразитите напълно, тъй като те имат резистентност към него.
 2. Активни компоненти средства бързо се разлагат във въздуха и не разполагат с продължително действие. Вие сте обработват продажбата на наркотици, унищожени част от бъговете, и от друга страна остава неоткритата химия (както и всички яйца от грешки, които са резистентни към повечето инсектициди). Както е активната съставка бързо се разлага, оцелелите дървениците продължават да се размножават свободно в един апартамент.
 3. Много хора забравят за необходимостта от преработка на апартамента 2 седмици след първата. Както беше отбелязано по-горе, дървеница яйца почти никога не унищожават в инсектициди обработка на стаите.След около 1-2 седмици млади ларви на паразити се отстраняват от тях. В този момент е важно да ги унищожите напълно, без да създавате и отлагате нови яйца. Ето защо преработването на един апартамент е важно средство.

За да се реши едновременно и трите от тези проблеми и да получите максимален ефект на унищожаване на паразита, че е полезно да се съсредоточи първоначално на съвременни микро-капсулирани средства от дървеници. Сред тях един от най-ефективните е лечението за бъговете на Делта зона - може да се каже, продуктът от последното поколение, който има редица значителни предимства.

Modern микрокапсулиран агент от дървеници Delta зона

Средства Delta зона принадлежи към така наречените микрокапсулирани лекарства - те разполагат състои в това, че след изсушаване разтвор на активно вещество е на повърхността като непрекъснат филм, но под формата на микрокапсули, в който съдържа малка част от високоефективния инсектицид (делтаметрин). Когато плочките се вписват в обработваната повърхност, микрокапсулите на агента неминуемо се прилепват към хитиновата обвивка на паразитите. Като се има предвид, че делтаметрин е мощен контакт инсектицид, това скоро води до парализа и смърт на дървеници.

Допълнителни предимства на Делта зона:

 • Без миризма. След прилагането на много други наркотици в апартамента, специфична неприятна лекарска миризма може да продължи месеци. В случай на използване на средства от бъгове на Делта, Зоната на миризмата не се съдържа първоначално;
 • Дълготраен ефект - след повърхностно третиране активната съставка запазва своята активност дълго време (няколко месеца).Това означава, че дори ако бъговете се отстраняват от оцелелите яйца след преработка или те отново се придвижват от съседите, те няма да продължат дълго;
 • Средства за безопасност за хора и животни. Делтаметрин е силно токсичен за насекоми, докато за хората и животните той не представлява опасност според правилата за работа;
 • Висока ефективност срещу дървеници, дори и в случаите, когато популацията на паразитите има резистентност към някои други инсектициди. Не е развита толерантност към делтатамин в бъгове, така че използването на Делта зона означава добър резултат дори в случаите, когато употребата на други лекарства е неуспешна.

Прочетете повече за характеристиките на лекарството, коментари за него и къде могат да бъдат закупени, вижте тази статия на сайта ни - Делта Инструмент Зона: описание и отзиви.

Като цяло, изборът на средства за дървеници днес е да се изберат и по-съвременни микро-капсулирани формулировки, без мирис и са безопасни и в същото време много ефективна. обработка цена на апартамента с помощта, например, област Delta може да бъде малко по-висока, отколкото с остарялата малатион, обаче, използването на съвременни средства за избягване на неприятна миризма в апартамента, както и на възможните алергии и трови жителите на стаята.

Различни народни средства като прах, терпентин, и разбира се, по-пелин, розмарин и вратига не са в състояние да убие бъгове, и поради това не се препоръчва за употреба в борбата срещу паразити. Единственият ефект от използването им е леко понижаване на активността на дървените плочки в продължение на няколко дни и много упорита остра миризма в стаята.

Почти без мирис, съвременният дихлорвос също е неефективен срещу дървеници и поради това използването му за борба с тези паразити е безсмислена загуба на време и енергия. В сравнение с това, микрокапсулираните лекарства са много по-ефективни.

Изборът на средства за борба с бъгове във вашия апартамент е преди всичко правилната оценка на ефективността и безопасността на лекарството. И затова, за да постигнете желания ефект, е необходимо преди всичко да спрете избора си на модерни и доказани средства.

Как да изберем правилното средство срещу червата

Най-ефективното средство за убиване на бъгове