Отруїлися від клопів: як вибрати і купити дійсно ефективний засіб?

Терминът "отрова" в повечето случаи, старомоден разбере прахообразни средства, такива като прах или специални пастели, който обработва ъгли и первази помещенията, за да унищожи вредни насекоми или вредители. Въпреки това, отровата от дървеници е почти никога прах или малка - подготовката в тази форма обикновено е безвредна за дървеници, които не могат физически да ги консумират и да се отрови.

Факт е, че буболечките са задължени за кръвта, които не могат да ядат нищо друго освен кръвта на бозайниците. Така че, в сила от тях отрова - това означава, че или паразитът влиза в белите дробове с вдишвания въздух, или способността да проникнат твърди хитинови обвивки на тялото му. Това са тези лекарства, които се използват днес, за да се убиват дървеници, и от тях трябва да се избере коя отрова да се купи от бъгове в определена ситуация.

Съвет

Bane да убие дървеници са предимно смъртоносни за насекоми, но нямат отровен ефект върху лицето (или действието е минимална). Като правило, това са препарати на базата на инсектициди на невро-паралитичното действие: бозайниците обикновено имат защитни системи в тялото, които позволяват неутрализиране на активните компоненти на такива агенти.

Има средства от бъговете, които не могат да бъдат наречени типични отрови - те в повечето случаи да предизвика химически повреди, причинени от насекоми, и по-големи количества (по отношение на размера на бъг, разбира се), причинена смъртта му.Такива лекарства са опасни за хората - те могат да изгорят дихателните пътища, лигавицата на очите или кожата на ръцете. При избора на отрова от дървеници, е необходимо да се разгледа видът на конкретното средство за защита.

Всички видове посредством дървеници

A огромно разнообразие от средства за грешки могат да бъдат разделени в няколко групи:

 1. Концентрати спрейове от грешки, които са концентрирани разтвори на инсектициди с добавяне на помощни вещества (т.е. преди прилагане концентратът трябва да се разреди с вода) , Те се реализират в различни обеми, в зависимост от целта. Концентратите за домашно ориентирани спрейове обикновено се продават във флакони от 50 или 100 ml, а с правилното разреждане на тази сума трябва да е достатъчно да се обработва един апартамент. Най-често тези концентрати се използват от професионални дезинсектори и се продават в пластмасови кутии за тази аудитория. Когато ги използвате, трябва да спазвате повишени предпазни мерки.

 2. Аерозоли - готови и разредени в подходяща концентрация, продавани в бутилки и готови за употреба. Аерозолните препарати са най-удобни за домашна употреба, но на практика ефективността на малко губи спрей.

  Съвет

  При използване на аерозолни флакони трябва да се вземе предвид, че размерът на аерозолен облак от частици обикновено е много по-малко, отколкото при използване на домакинство спрей. Следователно, колкото по-голям е рискът от вдишване на самата отрова, в резултат на което е абсолютно необходимо да се използва респиратор по време на работа.

 3. И най-накрая, народните лекчета от дървеници - керосин, оцет, денатуриран, терпентин. Тези вещества са в състояние да унищожат буболечки само с пряк контакт с тях, поради което имат много ниска ефективност в борбата срещу паразитите в апартамента.Тези народни средства имат силна миризма, са доста опасни за употреба, но много евтини и широко достъпни.

Не всяко лекарство от тези групи ще бъде ефективно в конкретен случай. Сред населението на дървеници има някои, които успяват да развият резистентност към определен инсектицид и затова купуват отровата от дървениците, което е абсолютно сигурно, за да ги унищожат, не винаги е възможно. Въпреки това, като изберете най-надеждните и доказани средства, можете да намалите до минимум вероятността от провал в борбата с дървените отпадъци.

Аерозолът с дървеници: простота, достъпност, сигурност

Купете лек за грешки в тази група е най-лесно: аерозоли, продавани в магазини за оборудване, аптеки и пазари. Най-добре е доказано следните лекарства:

 • Raptor на пълзящи насекоми (Турция) с ментов аромат - съдържа три мощен инсектицид (циперметрин, тетраметрин, пиперонил бутоксид), която на практика премахва вероятността от развитие на резистентност в паразити към него. Цената на бутилката от 350 мл е около 100 рубли, а обемът на балона е достатъчен за обработка на стая с площ от 50 до 60 квадратни метра.

 • Kombat (Корея), също произведени с аромати. Тази отрова от бъгове струва повече от Raptor - около 200 рубли на бутилка, а ефективността е приблизително еднаква.

 • Clean House - аерозол от дървеници, базирани на циперметрин и тетраметрин. Като цяло, можем да кажем, че това генерично лекарство, което позволява да се унищожи дървеници, хлебарки, бълхи и други насекоми в къщата.

 • нео-дихлорвосът, няма нищо общо със старите дихлорвос съдържащи присъщи перметрин. Ефективен и евтин - можете да си купите този наркотик от дървеници за около 60 рубли.

Разумно е да се използват аерозоли за самообработка на жилищни помещения. За тази цел всички повърхности в стаята са пръскани, най-много - первази, подове под мебели и легла, мека мебел, гардероби.

Преди обработката всички хора и животни трябва да бъдат извадени от стаята. След като пръскате отровата, затворете прозорците и вратите за няколко часа, след което проветрете стаята и я дръжте в мокро почистване.

Важно!

Повечето от аерозолните формулировки не убиват яйцата от дървеници. Това означава, че след месец или две възрастни бъгове започват да се появяват отново в стаята - ново поколение се появява от яйцата, които са оцелели по време на обработката. Следователно, когато използвате аерозоли, трябва да сте подготвени за двойно третиране на стаята.

Концентрати за спрейове: работа професионално

Концентрирани инсектициди за разреждане и последващо пръскане под формата на спрей се използва често от професионален унищожител (тя ефективно и икономично).

Като правило употребата им е придружена от лоша миризма в стаята и изисква задължително използване на лични предпазни средства.

Много от тези отрови от бъгове се използват изключително от работници от специални служби за борба с насекоми и е много проблематично да се купуват такива лекарства чрез свободна продажба.

За унищожаването на дървеници, най-често се използват следните инструменти:

 • Clovoron е съветско развитие, смятано за едно от най-ефективните. За да го купя е изключително трудно, за човек е почти безвредно, но унищожава дървените плочки надеждно. Тя се реализира под формата на прах, който трябва да бъде разтворен във вода.250 грама от него струва около 1800 рубли.

 • Тетрикс е друго лекарство, използвано почти изключително от професионални дезинсектори. Има силен неприятен мирис, се произвежда в кутии и бутилки, изисква разреждане с вода. Ефективен, но труден в работата.

 • Sinuzan - има оригинален състав, но при приложение и в свойствата си е подобен на Tetrix. Може би още повече мирише.

 • Палачът е средство за изгаряне на домашни любимци. Разработен в Германия, той е сравнително евтин (70 рубли - 1 малка бутилка, около 20 бутилки са необходими за стандартен апартамент). Безопасен при употреба, няма силна задушаваща миризма (средно ниво на миризма) и е наистина ефективна.

 • Средства от дървеници за домашни животни Get (Get) са препарати, съдържащи микрокапсулирана суспензия от инсектициди, която запазва своята ефективност, преди да промие агента от повърхността. Тя има контактно действие, унищожава дървеници, които просто преминават през обработената повърхност. Практически без мирис.

 • Делта зона (около 500 рубли на 50 мл) и Lambda Zone (600 рубли на 50 мл) - колегите на Get също се произвеждат чрез технология за микрокапсулиране. Една бутилка от всяко лекарство е достатъчно за обработка на стая с площ от 100 квадратни метра.

 • Карбофос е добре известно лекарство, което има противоречиви прегледи и може да причини странични ефекти при работещите. Евтини и известни с унищожаването както на възрастни бъгове, така и на техните яйца. Произвежда се както като прах, така и като концентриран разтвор, има неприятна миризма.

Преди употреба, тези препарати трябва да се разреждат в концентрацията, посочена в инструкциите, и да се пръскат с домашен спрей.

Хора от отрова бъгове

от народни средства за защита на грешки могат да бъдат ефективно керосин, терпентин, оцет, денатуриран спирт. Те отрови насекомите, когато ги удари директно (те дори не отровят, те горят и задушават).

На практика, обаче, тези средства са неефективни срещу дървеници - да ги третира всички насекомите физически невъзможно, а защото на паразита е вероятно да остане жив. Въпреки това, тези агенти имат неприятна миризма и в жилището след употреба увеличава риска от пожар (керосин, терпентин и алкохол - е изключително запалими течност и дават взривоопасни пари).

Инструменти като инфузии с пелин и вратига също е токсичен за грешки, но в реалния свят могат да се използват само за да ги отблъсне и защита на помещенията от проникването на паразити.

Как да изберем отрова за конкретна ситуация?

Избирайки отрова за дървеници, трябва да се ръководите от няколко основни съображения.

Ако дървеници в стаята малко, и вие знаете за мястото на тяхното разместване, колкото е възможно, е препоръчително да се опитат да ограничат използването на аерозолна формулировка. Въпреки това, трябва да сме готови в същото време на двата етапа на клирънса на паразити, което е преработване в около 2-4 седмици (за унищожаване на младия ларвите, което ще доведе оцелелите яйца).

С голям брой бъгове в стаята, препоръчително е да използвате спрейове. от тях предпочитат да бъдат ефективно средство без силна миризма, насочена за домашна употреба (лекарства за Получи, Dobrohim микро, и др.)

И само когато е абсолютно невъзможно да се купуват специални спрейове и аерозоли (например, отдалечени от големите градове райони ), можете да се борите с бъгове с помощта на народни средства.Но тук трябва да сте готови за многократни лечения, лоша миризма в помещението и възможни неуспехи.

Към бележката

Заедно с отровата от дървените плочки можете да използвате специални капани и велкро (има и така нареченото лепило от буболечки). Те работят особено добре, когато начините за придвижване на бъгове в стаята са известни и паразитите не живеят в леглото. Напълно се оттегли по този начин грешки няма да работи, но те ще дадат определен резултат.

И накрая, ако не искате да се притеснявате с отрова от леглото на леглото, винаги можете да се обадите на службата за дезинсекция. В големите градове съществуват много такива компании, а в малките компании SES е добра в тази задача.

Обаждането на професионалисти ще струва от 1200 рубли за едностаен апартамент, което е сравнимо с цената на средствата за самостоятелно обработване на една и съща стая. В повечето случаи ще получите гаранция за насекоми в апартамента за известно време.

Полезно видео за това как да изберем правилното средство за отстраняване на грешки

Инструкции за подготовка на работно решение от концентрата на агента за отстраняване на грешки