Пиретрум для боротьби з постільними клопами

Січень 2019

Відео: Как выбрать средство от клопов? (Січень 2019).

Anonim

само днес това, което означава, че няма пазар за унищожаване на насекоми, и повечето от тях съдържа в състава си мощни синтетични инсектициди. Какво ще стане обаче, ако в къщата има малко дете или домашен любимец, който излиза от носа? В края на краищата повечето инсектициди до известна степен са токсични за топлокръвните хора.

В тези случаи можете да се опитате да използвате естествени средства - пиретрум прах от дървеници (което често се нарича просто - пиретрум). За него продължаваме да говорим повече … Какво е пиретрум на прах?

инсектицидни свойства на пиретрум или пиретрум, човек, известен за дълго време. От сушени цветя на този дългосрочен господарката растения, събрани за бъдещо използване на прах, което успешно се отървава от паразити, като дървеници, бълхи, хлебарки и комари.

Пиретрини състои от пиретрум прах блокира предаването на нервните импулси от грешки, което води до парализа и бърза смърт на насекомото.

В допълнение, уникалните свойства на пиретрум прах, наречен също в напреднала време от персийски или далматинска прах могат да се бори не само с дървеници но акари и дори червеи. Интересно е да се

За да се премахне краста акари при животни в големи ферми малка яма пълна с вода за разреждане на прах от пиретрум, и след това кара на животните за плуване.Смъртта на кърлежите обикновено се случва на същия или на следващия ден.

Излишно е да се каже, че правенето на такъв прах от буболечки или други вредни насекоми е много труден процес. Промишлените аналози на пиретрум, създадени през 40-те години на миналия век, изискват по-малко време и труд и са по-ефективни, така че производството на естествен прах оттогава практически е прекратено.

Въпреки това, дори и днес, основните предимства на пиретрумния прах са:

ниска токсичност за хора и други бозайници с подчертана ефикасност в борбата с бъбреците;

  • природосъобразност и екологосъобразност, висока степен на разпад в светлината (тя не продължава повече от 1.5 дни). Поради тази причина, той е удобен за използване в дома, където има дете или домашен любимец, не се страхувай, не е до края на почистените повърхности с диван или килим останки средства ще доведе до отравяне и други проблеми;
  • Пиретрините в прахообразен състав практически не предизвикват пристрастяващи насекоми;
  • спектър от приложения пиретрум прах не се ограничава до грешки, тя може да се използва успешно за контрол на хлебарки, бълхи, комари, peroedami имат домашни птици, както и вредители на градински култури.
  • В този случай някои от предимствата на праха също са неговите недостатъци. По този начин инсектицидите в състава му бързо се разпадат в светлина и следователно не разполагат с достатъчно дълго действие за унищожаването на всички ларви и възрастни индивиди от буболечки.

Съответно, употребата на прах се препоръчва при малък брой паразити. Друг недостатък на това лекарство е, че е доста трудно да се купи пиретрум от дървеници, които са на свободна продажба днес.

Интересно е да

Подробно проучване на свойствата на пиретрум бе извършена в лаборатория през 1908 г., обаче, само структурата на пиретрин естествения инсектицид, се повтаря до 20-та година, и започва да строи тяхното производство. Наркотиците са много скъпи, а също и много нестабилни.

Само през 40-те години е възможно да се синтезират по-устойчиви инсектициди в големи обеми - алетрин и тетраметрин - наречени пиретроиди. Днес, много инструменти от дървеници, бълхи и кърлежи се отнася специфично към пиретроид група, те са достатъчно ефективни срещу тези паразити с относителна безопасност за топлокръвни същества. Къде мога да намеря feverfew от дървеници?

Всеки, който иска да купи пиретрум от буболечки, ще открие, че не е лесно да се направи. Можете да опитате да го търсите в аптеките, но фармацевтите, след като чуят името, най-вероятно ще предложат капсули pyrethrum девица като биологична добавка за укрепване на тялото.

Ако имате заповед на опит стоки в чужбина, можете да се опитате да си купя пиретрум прах на сайта на Amazon, където се продават като прах със специален спрей наречен пиретрум прах.

В Русия, feverfew от дървеници в малки пакети могат да бъдат намерени в отделни онлайн магазини. В някои от тях доставката е възможна както в Москва, така и в региона. В крайни случаи, вместо пиретрум на прах, можете да използвате аптека лайка, която може да бъде закупена във всяка аптека под формата на сухи цветя или под формата на филтърни торбички с прах. Вярно е, че пиретринът в съцветието му е много по-малък, отколкото в далматинската лайка, което означава, че това лекарство няма да бъде толкова ефективно.

Как да направите такъв прах у дома?

В Русия, къдроглавата лайка и нейната относителна кавказка маргаритка са доста популярни градински растения. Те се използват активно в ландшафтния дизайн поради непринудеността си към атмосферните условия и приятния външен вид. Ако погледнете дачи на себе си или на съседите си, тогава със сигурност ще намерите тези цветя, които декорират цветните лехи.

инсектициден вещество, наречено tsineriny и пиретрини засягащи дървеници съществуват във всички части на растението, но повечето от тях са разположени в съцветия. Те се отстраняват по време на активния период на цъфтеж.

Сушенето е по-добро на тавана, т.е. не е под откритото слънце. Изсушените съцветия трябва да се съхраняват на тъмно сухо място. Ако е възможно, ги смилайте на прах, ако е необходимо на обикновена кафемашина или в блендер.

Ако все още е възможно да се смила на прах цветя не, от раздробения материал могат да бъдат получени в инфузионен вода. За да направите това, съцветия се изсипват в контейнер (например кофа) до половината от обема и се пълнят с вода. В един ден филтрираната инфузия може да се третира с повърхности, засегнати от вредители. Непосредствено преди лечението се препоръчва да се добави малко количество сапун или промивна течност към инфузията.

Важно е да се знае

Въпреки факта, че вратига е напълно естествено средство, Пиретрини себе си може да бъде доста мощен алерген и може да причини контактен дерматит, сълзене на очите и дори астматични пристъпи. Въпреки това, такива последици могат да възникнат след прилагането на почти всички лечебни растения. Рискът от алергични реакции към пиретрум се увеличава при тези, които вече имат алергия към цветен прашец от растенията, например амброзия.Поради тази причина не бива да се допуска пряк контакт с този прах от много малки деца.

Как да използвате пиретрум на прах от дървеници?

За прилагането на използвания прах в труднодостъпни места специален спрей или дори обикновена гума крушка, с които може да взриви Вратигата в различни слотове. За да се третира същият матрак или под пода под килима, ще бъде достатъчно да се разпредели праха с тънък слой върху повърхността.

По отношение на приготвената инфузия на пиретрум, тя може да се пръска с обикновен битов спрей.

Действието на агента в осветеното място продължава около 1-2 дни, така че след този период е необходимо да се приложи пресен прах. Ако броят на буболечките е нисък, дневното лечение за 5 дни може да бъде достатъчно, за да се отървете от паразитите.

Въпреки това, ние трябва да разберем, че когато голям брой грешки в стаята, а не само на пиретрум прах, но често мощни промишлени инсектициди не са в състояние бързо да се справят с проблема.

Как бързо да се отърве от битови грешки по своя собствена

Видео: Как да намерите дървеници в апартамента и какво нюанси, което трябва да се вземат предвид при работата с тях