Спреї та аерозолі від клопів: який засіб краще?

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim

аерозол и спрей срещу дървеници коренно различни един от друг не е силна: едното и другото средство е течен разтвор на инсектициден вещество, което когато диспергиран в стая попада в грешки на дихателните пътища или на повърхността, с които насекомите ще се свържат.

спрейове и аерозоли от бъговете се различават от другите форми на освобождаване и за степента на готовност за използване

 • спрейове - в готова за употреба форма обикновено не се продават, а е концентрат на опаковани в малки бутилки от 50-100 мл (за домакинска употреба) и кутии (за промишлена употреба). За да се обработва помещението, този концентрат трябва да се разрежда с вода и да се пръска със специални устройства. В ежедневието се използват обикновени пулверизатори за тази цел от домакински химикали и в професионални услуги - генератори на студена мъгла и аерозолни единици.
 • Аерозоли на грешки - се разрежда до желаната концентрация на инсектицидни разтвори качени под високо налягане в цилиндрите за пръскане с вентила. Тези средства работят на принципа "купуват и работят" и не изискват предварителна подготовка.

Много спрейове от дървеници са средства за професионален контрол на вредителите. Те се използват в SES, в борбата с насекоми, в селското стопанство. Като правило, те са по-ефективни и по-икономични от аерозолите, защото използват най-ефективните инсектициди без корекция за безопасност и лекота на използване.

Аерозоли срещу дървеници - това е почти винаги средство за домашна употреба, което направи за по-лесна употреба и максимална безопасност при използване на непрофесионалист. Тези средства са оптимално подходящи за развъждане на дървеници в къщи и апартаменти от силите на самите наематели.

Въпреки това днес има много спрейове, предназначени за използване от собствениците на самите помещения, както и аерозоли за професионалисти. От всичко това разнообразие за всяка конкретна ситуация, трябва да сте в състояние да изберете най-подходящите средства, нека поговорим за това по-подробно.

Преглед

"Дървеници са били само веднъж в апартамент под наем. По-добре е, разбира се, така че не се виждат един друг повече. Когато веднъж ги видя, някои нощи не можех да спя. Ще вероятно всички грешки може да се направи започна да преследва Маша и някои прах, помисли малко кръв, за да избяга от тези всички моливите и прахове не работят срещу буболечките, в най-добрия, да се осигури почивка за няколко дни единственото, което могат надеждно да бъдат показани -… това е добра спрей Нам. Възможно е да премахнете всички бъгове от Raptor от пълзящи насекоми, но в същото време хол, ни отне три цилиндъра, детска 2. Най-странното нещо, което грешки в обработката на изкачвания на всички неочаквани места. Например, те са били в компютъра и син на лавица за книги, така че трябва да се справя в апартамент наистина всичко. "

Татяна, Воронеж

Инструменти за професионална и домашна употреба: функции и характеристики на

и между спрейове и аерозоли, сред съществуват лекарства, които са насочени към потребители с различни нива на обучение.

За тези, които никога не са ловували бъгове независимо от спрейове може да привлече вниманието, например, се концентрира Спечелете, Екзекуторът, Dobrohim микро, Delta зона и някои други.И на аерозоли - на Raptor, борба, дихлорвос, Neo, чисти къщата … Всички тези инструменти са предназначени за домашна употреба, както и при работа в съответствие с инструкциите са достатъчно безопасни.

Преглед

"дървеници ние трябваше да завие Geth, защото имаше твърде много, и имаше риск, че нормалната Kombat не може да се справи. Купихме бутилка в магазина, ползата за нас той дойде за два дни. Една такава бутилка достатъчно за целия апартамент, ако е правилно разреден. ние не са имали пръскачката, така че трябваше да си купите в магазин градина нова. чудя се как бъгове чувстват тези неща. аз просто започнем да обработваме перваз, от една страна, и те вече са започнали vylazit от друга страна, и имаше толкова много от тях, че вече бях изненадан, че не сме толкова много от тях е претърпял. Ние изрично е решила два дни, за да отидете на страната, че апартаментът се изправи времето и ефектът е по-изразен. Но когато се върна, стаята е истински боклук. Мъртви грешки валяха навсякъде, дори и в кухнята и в банята. два пъти трябваше да се отърси торбата от прахосмукачката, докато всички от тях са били премахнати, а след това се измива с плосък и се измива всички дрехи. като цяло, Het дървеници работни клас за няколко часа, но тази борба е необходимо да прекарат време и усилия. "

Аркадий, Калуга

Професионалните средства изискват спазване на повишените мерки за сигурност при работа, но изключително ефективни. Такива средства включват например Tetriks, Sinuzan, Clovoron. Прилагането им без подготовка е достатъчно рисковано, но в повечето случаи те гарантират размножаването на дървеници наведнъж.

Спрейове на дървеници: асортимент от инструменти, правилата за прилагане и ефективността на

в спрей на дървеници прилага широка гама от съвременни инсектициди високо-производителни.Най-популярни сред тях малатион, перметрин и неговите производни (циперметрин, делтаметрин, тетраметрин), хлорпирифос, фентион, пиперонил бутоксид и други. Всички тези вещества влияят на нервната система и дървеници водят до бърза парализа и смърт на паразита.

Някои от спрейове не се предлагат за свободна продажба и се използват само специални услуги за борба с вредителите. Такъв, например, Clovoron - той се предлага под формата на прах, който трябва да бъде разреден във вода за употреба.

От същите лекарства, които могат да бъдат закупени в магазините или онлайн, потребителите често купуват:

 • палач - немски концентрат за спрей изпълнява в малки шишенца от 70 рубли за бутилка. Основният активен компонент е инсектицид фентион. За обработка на студио ще искате да си купите 15-20 флакони, съдържанието на всяка от които е разреден с половин литър вода и с помощта на вътрешен пръскачка пръска върху повърхността, която може да се движи бъгове.

 • Tetrix е един от най-мощните спрейове, проектиран по принцип за професионално лечение на помещения. Една 250-милилитрова бутилка е достатъчно, за да се убият дървеници в два двустайни апартамента. Наркотикът е много силен и неприятна миризма, апартамент след употребата му трябва да бъде напълно вентилирана. По принцип не се препоръчва употребата на този наркотик за непрофесионалисти.

 • Cucaracha е аналог на Tetriks, адаптиран за домашна употреба. Въпреки това се запазва силната неприятна миризма на оригиналния наркотик.

 • Get е микрокапсулиран агент на основата на хлорпирифос, който запазва висока ефективност няколко седмици след нанасяне върху повърхността.Тя има контактно действие и унищожава дори тези боклуци, които просто преминават през вече изсушен наркотик. Той е без мирис и много удобен за употреба.

 • Sinuzan е друг наркотик, по-ориентиран за употреба от професионални дезинфекционни услуги. Той отвратително мирише и може да се сравни с Тетрикс по ефективност.

 • Карбофос е една от най-старите и най-известните подготовки за отглеждане на вода. Тя се осъществява както в течна форма, така и под формата на прах за разтваряне. Има контактни действия и унищожава бъговете за възрастни и техните яйца. Carbofos е много евтино и достъпно лекарство. След продължително обработване на повърхността остава неприятна миризма.

Концентратите за спрейове трябва да се разреждат с вода в съотношение, посочено в инструкциите преди употреба. След това полученият разтвор се излива в спринклерен пистолет, например, от обикновен почистващ препарат за прозорци и се напръсква на места, където болшинките могат да бъдат обитавани и преместени.

Отидете на бележката

Професионални дезинфекционни средства излейте готовия разтвор в инсталацията, за да създадете студена мъгла и просто запълнете целия въздух в стаята с лекарството. След това съоръжението във всеки случай ще се установи на всички повърхности и ще проникне там, където се скриват бъговете на леглото.

За домашна употреба на всеки инсектициден спрей, трябва да използвате респиратор (в екстремни случаи - марлев превръзка), както и гумени ръкавици и специална шапка за коса. Можете да обработвате само стаята, от която се отстраняват всички хора и животни. Преди да преработвате спрейове от бъгове в стаята, е желателно мебелите да се преместят далеч от стените и да се премахнат килимите от стените.

След лечението трябва да изчакате няколко часа, за да позволите на спрея да действа, а след това да проветрете стаята и да я държите в мокро почистване.

Преглед

"Когато за първи път се срещнахме с дървеници, когато на почивка родители. Не знам колко добре или грешки не хапят, или те не се чувстват, но за тях тези паразити, ако не. И ни първата вечер започна да досаждам Ние не искахме да развалят вашата почивка и реших да се обадя дезинфекция момчета са работили добре, дървеници заведени, но аз научих от тях името на лекарството, което те отровен бъгове -… Tetriks Когато грешки се появиха в новия ни апартамент, реших е трудно да се купи Tetriks.It се продава в големи бутилки само за контрол на вредителите . В Веднъж намерих два малка бутилка, но те са скъпи, но това е най-досадно. - Това е миризмата той наистина отвратително, дори и след разреждане с вода през цялото време, докато плоско и след това се изправя почистване .. неща, които са напоени с миризмата., но най-важното е, че означава наистина работи. дървеници умират от него веднага, някои дори не са имали време да се измъкнем от дивана. аз съм на времето за почистване, той изпраща жена си и децата на разходка в града, но travanulsya и имах главоболие за дълго време. Цялата работа е един ден, докато приготвя мебелите, обработени, чакаха няколко часа, измиха апартамента. Най-общо и по отношение на пари и време е по-добре да причини унищожител. "

Олег, St.Petersburg

аерозоли и тяхната ефективност

Аерозолът контейнери от инсектицид разтвор се смесва с втечнен газ, което осигурява постоянно налягане вътре в контейнера, независимо от . размера на парите, изразходвани за същия принцип работи с кутии с дезодорант - една тръба от клапана в тях винаги стига до дъното на съда, който ви позволява да улови само решението на инсектицида, като кликнете върху капака

, с оглед на факта, че аерозоли са разработени на. Аз домашна употреба, те обикновено се прибавя към различни вкусове, а повечето от инсектицидите, използвани са безопасни за хората.В резултат на това аерозолите от бъгове обикновено са по-лоши в ефективността на спрейове, а в случай на силно заразяване на стаята с бъгове, третирането с паразити трябва да се извършва многократно.

Обикновено от бъгове се прилагат такива аерозоли:

 • Dichlophos-Neo и Dichlophos-Eco. Тези средства нямат нищо общо с традиционния съветски дихлорвос и съдържат перметрин и пиперонилбутоксид като активни вещества. Препаратите нямат силна миризма и с най-внимателното третиране надеждно убиват бъгове.

 • Раптор от пълзящи насекоми, който има приятна миризма на мента. Бъговете обикновено изискват най-малко две обработки с Raptor на интервали от две седмици - този аерозол не унищожава яйцата, поради което няколко дни след първото третиране в апартамента се появяват малки ларви.
 • Има и аерозол Raptor за професионално премахване на дървеници, ориентирани, независимо от името му, за домашна употреба. Неговата ефективност също не е твърде висока.

 • Combatant от дървеници - повече или по-малко ефективен инструмент, наличен в две версии - с миризмата на мента и аромата на лимон.

Обработката на помещението с аерозоли се извършва по същия начин, както при използването на спрейове. При работа с тези средства хората и животните от апартамента също са по-добре да бъдат премахнати.

Тъй като първоначално се създават аерозоли от дървеници с акцент върху минималната токсичност за хората, се препоръчва те да се използват за лечение на жилищни помещения, училища, болници и детски градини.

Винаги трябва да се помни, че един аерозол в борбата с бъгове обикновено е много малък. Обикновено, за ефективно лечение на едностаен апартамент ще са необходими най-малко 5-6 цилиндъра и най-вероятно това лечение ще трябва да се повтаря повече от веднъж.

Спрей или аерозол: какво и как да изберем?

Когато избирате инструмент, винаги помнете за безопасността на всяко приложение и обърнете внимание на различните нюанси. Tetriksom същото, например, може да не отрова бъгове без специални средства за индивидуална защита и Sinuzan оставят след себе си миризма на тази стая няколко дни след прилагането му не могат да бъдат използвани за приемане на туристи.

Като общо правило, ако искате да се третира кабини, вили, пилешки кафези или сезонни домове преместваеми временни, използвайте спрейове по такъв начин, че по време на операция на стаята миризмата вече закален. Въпреки това, винаги има възможност да се използват лекарства с минимална миризма, например, същата или Get Dobrohim Micro.

Не се лъжете, сравнявайки директно цените на спрейове и аерозоли. По този начин, 50 мл спрей концентрат делта зони е около 600 рубли и 300 мл балон дихлорвос-Neo около 60 рубли. Такава разлика може незабавно да се изплаши от шута на един икономист боец ​​с паразити. Но в действителност, когато са правилно разреден флакон Delta Zone унищожи дървеници в апартаменти на 1-2 спални, както дихлорвосът бутилка - в най-добрия случай на една и съща заразен дивана.

Във всеки случай, изборът на средства за дървеници трябва да се предпочита домакинство спрей - Изтегляйте, Delta Zone, Ksulatu, а след това - аерозол тип дихлорвосът нео-или Raptor, и едва след това - професионален инструмент.

микрокапсулирани формулировки и особено

микрокапсулирани формулировки се различават от други спрейове особена форма на приложение на инсектицид в разтвор: активно вещество тук образува микрокапсули след пръскането средства се отлагат върху повърхностите и дори след сушене запазват способността си да се придържат към краката и органи грешки.Както се използва в тези средства имат действие контакт инсектицид, проникнат през завеси грешка орган в тялото си и започва да действа върху нервната система на паразита.

От микрокарсулирани фондове са най-известните Гет (Get), Ksulat, Delta Zone, Lambda зона и някои други. Всички те са средно по-скъпи от прости инсектицидни спрейове.

Безопасност: важно е да се има предвид при закупуване и използване на спрейове и аерозоли

Закупуването на спрей или аерозол на дървеници, винаги трябва да прочетете внимателно инструкциите върху опаковката на лекарството. Обикновено това показва всички предпазни мерки, които трябва да се спазват при използването на конкретен инструмент.

Универсални правила за безопасност за прилагане на инсектицидни спрейове и аерозоли няколко:

 • не се допуска средствата за контакт с кожата, лигавиците и дихателните пътища. Дори при относително безопасни аерозоли това правило трябва да се спазва.
 • Всички животни и хора трябва да бъдат отстранени от лекуваната зона. Особено чувствителни към инсектициди cat - същият перметрин за тях е изключително токсичен.
 • Всички обработени тъкани трябва да бъдат добре измити, в стаята трябва да направите мокро почистване след примамване на бъговете.
 • Ако имате някакви симптоми на отравяне при използване на спрейове и аерозоли от бъгове, трябва незабавно да посетите лекар.

Освен това, ако третираната зона има аквариум, времето за обработка е необходимо да бъде покрита с капак, стъкло, и изключване на компресора в нея - риба са много чувствителни към отрови от насекоми.

Често задавани въпроси

Възможно ли е да се третират дрехите в шкафове със спрейове и аерозоли?

Да, това е възможно и дори необходимо - бъгове често подават сред купища стари неща. Важното е да се мият след обработка на всички килера на дрехи и измийте добре.

видях в продажбата на някои китайски жълт спрей на дървеници, аз го похвали много, но всичко на китайски и прегледи на такова съоръжение навсякъде. Мога ли да го използвам от дървеници?

Възможно е, но само на свой собствен риск. Не е известно какво инсектициди, съдържаща се в капсулата и като средство токсичен за хората. Практиката показва, че в китайската медиите в някои случаи се използват много силни, понякога - ние забранени вещества. Използването на това лекарство може все пак даде добър ефект върху насекомите, но да е опасно за здравето. Внимателно прочетете описанието, независимо дали като част от DDT (DDT) - ако това съкращение е на разположение, лекарството определено не си струва парите.

мога да замени аерозолни спрейове, прахове от дървеници? Те са добре помощ от хлебарки …

Не, прахове от дървеници в повечето случаи няма да спаси - тези инструменти са проектирани така, че насекомите (същите като хлебарки или мравки) се хранят с тях или да ги управляват. Легло грешки не могат да се хранят нещо друго освен кръв и обикновено скрито, точно до мястото на хранене - под дюшека и в леглото, където се поръсва прах трудно. Поради това, тези средства от бъговете ще бъдат безполезни.

Полезно видео по избор средство за борба с насекоми

Пример за получаване на разтвор за пръскане чрез разреждане на концентрат получавате