Ультразвукові відлякувачі від клопів

Засоби для Відлякування Комах - Ранок - Інтер (Відео July 2018).

Ултразвуковите репелери сега преобръщат пазара. Успешно приложени срещу няколко групи паразити, те придобиват широка популярност сред потребителите и започват да се използват като цяло срещу всички вредители. Не е изненадващо, че ултразвуковият радиатор от буболечки днес е изключително популярно нещо.

Но дали този репелер работи в реални условия е отделен въпрос, който малко хора сериозно питат, преди да купят.

Принципът на работа на ултразвукови Repeller

Първоначално ултразвукови репеленти активно и много успешно се използват в борбата срещу комари. В основата на идеята за развитието на тези репеленти бяха поставени научни доказателства, че комарите са активно използващи съдебното заседание за общуване и намиране на партньор за възпроизвеждане и да признаят заплахата и сигурността. Такава алармена система в животинското царство е нещо обичайно.

Така че, комари, преследвана от хищник в полет излъчва писък по-тънки от, например, когато ухажва женската, или хранене. Съответно, други комари, които чуват такова тревожно писък, бързо се разпръснат от опасно място.

Някои от звуците, произведени от насекоми, са в ултразвуковия спектър и не са чути за човека. За комарите те са нормално средство за комуникация.

Това е интересно: по същия начин комари реагират на ултразвук, чрез който "сонди" пространство лов бухалка.Тъй като мишките ядат и комари, ултразвуковите й писъци също са аларма за тези насекоми.

Съответно, създаването на ефективен ултразвуков репликатор е въпрос на време за инженерите. Бяха измерени честотата на тревожност от комари, след което беше наблюдавано устройство, способно да генерира звук с желаната височина.

И това устройство наистина се оказа ефективно. Но само срещу комари. При други неприятни съседи ситуацията е съвсем различна.

Защо не е ултразвук страшно?

Грешките не комуникират с ултразвукови сигнали. Бедните бъгове нямат криле, които биха могли да се счупят, като комари, и нямат други инструменти за генериране на звук.

За усещане за буболечки в комуникацията, търсене на храна и избягване на опасности, чувството за миризма е много по-важно. Миризмите в тях предизвикват ясни и недвусмислени реакции. За звуците те са доста безразлични. И ултразвук - включително. Науката все още не е тествана, но е възможно грешките да не я чуят изобщо. Например, човек не чува звука на прилеп.

Поради това ултразвукът срещу буболечките не работи и купуването на ултразвуков репликатор на грешки е точно като хвърляне на пари.

Съвет някои теоретици са се опитвали да обяснят на безразличното отношение дървеници на ултразвук, така че тези насекоми са се заселили основно в дюшеци и възглавници по леглата. Кажи, че ултразвукът се абсорбира и овлажнява с матрак и затова не достига бучки.

Но последните експерименти на американски учени, при които бъгове, директно изложени на ултразвук, показват, че наличието или отсъствието на ултразвук не влияе върху поведението на паразитите.Бъгс ултразвук просто игнорира.

Освен това ултразвукът практически няма ефект върху дейността на хлебарки и мравки. И всичко това по същата причина - за тези събратя човешки навици високочестотните звуци не са алармени сигнали.

Но плъхове и мишки са податливи на висока интензивност ултразвук, но устройствата наистина помагат да се отървете от тях, много малко.

Преглед: "В нашата лаборатория, сериозна компания (аз няма да име, така че да не се рекламира) е наредил тестване на максималния размер на ултразвуковите средства за борба с вредителите

Парите получава повече от държавата заделя за поддържане на лабораторията в рамките на шест месеца купихме .. плъхове, закупени всички устройства, които бихме могли да намерим, проведено тестове на специален изпитен полигон.

Според резултатите показват, че в повече от 30 различни марки и производители репеленти само 3 са наистина ефективен срещу пасването . Срещу грешки, тези репеленти не работят основната част -. Франк боклук, че продавачите се радват на факта, че хората не могат да тестват ефективността му, преди да купите ... "

Независимо от това, ултразвукови дървеници продължава да се насърчава и използва непросветените граждани като докато паразитите не започнат сериозно да ги безпокоят. И се използва от производителите на многобройни устройства, които активно ги популяризират например в онлайн магазини.

Ултразвукови устройства на пазара

Ултразвукови устройства от дървеници, произведени от Русия, Украйна, европейски и китайски производители. Най-известните и популярни от тях са следните ...

  • EMR-21 е българско устройство, има щепсел за директно свързване към изхода.Според производителя, тя обезсърчава почти всички насекоми и гризачи, както и копелета, паяци и мъртвец. Цената е 1350 рубли.

Преглед: "Опитайте тогава ние EMR-21 няколко нощи, бъгове ние не нарушават, а след това отново започна може би звука на свикнах, но не и точката бях убил, че след заяжда с бъгове karbofosom-голямото гнездо .... беше унищожена точно под изхода, в който устройството беше включено. "Накратко, това е еднократно нещо." Само Карбофос наистина помогна. "

  • Typhoon LS-500 е ултразвуково устройство от бъгове на руското производство. В него разработчиците дори внедриха система за постоянно променяща честотата на звука, така че паразитите да нямат време да свикнат с него. Цената на устройството е 900 рубли.
  • Еко-снайперист 9B LS-989 - също руско развитие, съдейки по прегледите - абсолютно неефективно. Цената е 1350 рубли.

Преглед :. "Eco-Sniper - пари на вятъра Безскрупулни производители произвеждат ненужни неща и да печелят проблемите на други хора купуват за децата в общежитието поръча през интернет

Не са разтревожени, че го обезкуражава всички инструкции -... и грешки, както и мишки и плъхове. сякаш всички са едни и същи звуци уплашен. без резултат означава, че няма полза. Ние трябваше да си купите отрови и отрова заедно със съседите си. да не се купуват такива устройства, те не работят, но са скъпи само пари. изхвърлям ".

  • UP-116T - е позициониран като репелер на само пълзящи насекоми. Според производителите, тя осъзнава възможността не само ултразвуково отблъскване, но и магнитно резонансно действие върху дървеници. Ефектът на последното не надвишава този на ултразвука. Цената на средствата е 1850 рубли.
  • AR-130 Smart-Sensor, китайски ултразвуков репелент за насекоми.Работи същите като повечето аналози. По китайски традиции, тя струва по-малко от всичко - при поръчка през интернет можете да намерите оферти за $ 10.

Средната цена на ултразвуковия репелер днес е 1200-1300 рубли. За същите пари можете да си купите 20 бутилки тествани с помощта на насекоми вредители "Екзекуторът", чрез който бъгове ще бъдат буквално унищожени, както и с правилният подход - не никога няма да се върне.

Затова, ако насекомите започват наистина да се тревожат, трябва незабавно да спрете всички експерименти с ултразвук и да започнете да предприемате сериозни и по-ефективни методи на борба.

Полезно видео: как да се отървете от самите себе си

Ултразвуков ретлер AR-131 от Smart Sensor