Позбавляємося від клопів народними засобами

Січень 2019

Відео: Morrowind! #25, Избавляемся от лишнего снаряжения! (Січень 2019).

Anonim

Общ контрол на вредни насекоми, хората изобретил много рецепти, които трябва да правят грешки, изчезват без следа. Но ако някои от тях наистина работят, тогава някои от тях са чисти митове и дори нямат плацебо ефект.

разплод бъгове народни средства - най-вече забавно за много пестеливо и само за толкова дълго, колкото паразити не са в достатъчни количества, за да се развиват и да започне да измъчва жителите помещения за реално.

Традиционните методи за да се отървем от бъговете в къщата

Ако в дома отглеждани грешки, първото нещо, което трябва да направите - да оценят обективно ситуацията. Народните средства за легло за бъгове са ефективни в случаите, когато паразитите знаят малко и къде точно се намират.

Като цяло, да се отървем от домашни лекчета е доста трудно, тъй като в повечето случаи тези средства не унищожават, а само възпират паразитите.

Но ако не решите да си купите готови инсектициди и да използвате някои ефективно средство за народни грешки, а след това нека да видим това, което сме, така да се каже, "в услуга".

Основните фолк методи за борба с бъгове днес са:

 • Механичният метод е обичайната употреба на прахосмукачка и маратонка.
 • Ефекти от високите температури. Народните съвети предлагат да се вземат мебели с бъгове на замръзване или изгаряне на гнезда на насекоми с пара и стръмна вряла вода.
 • Пелин и тъпанче, разположени около апартамента и отблъскващи бъгове с миризмата си.
 • Химично ароматизиращи течни разтвори: терпентин, керосин и нафталин, салицилова киселина, метилиран спирт, керосин, авиацията течност и оцет. .

Преглед

"Когато съседите ни казаха, че са дървеници, аз бях в паника Ние имаме малко дете, уплашена, за да се отклони апартамент химикали ние решихме да използваме рецепта на баба ми -. Разпръснати през всички стаи пресни клонове на пелин, които не познавам. помогнахме или грешките ни просто не стигнахме, но не видях нито един паразит.

Анастасия, Калининград

и вратига пелин дървеници

Пелин - горчив билка с остра миризма, хората обикновено се понасят. Подобно на много други народни средства за легло, пелинът плаши насекомите предимно с аромат .

Паразитите не харесват миризмата на тази билка, но няма да умрат или да избягат от апартамента. Максимумът, който може да бъде постигнат, е известно затишие за известно време. Но когато буболечките отново са гладни, горчивият аромат на пелин няма да ги спре.

Танси е друго национално средство за изгаряне на дървеници в апартамент. Това е отровно растение с жълти цветя, които се появяват само през лятото. През този период храстите му трябва да се събират и изсушават. Начинът на кандидатстване е следният: да разпространявате танците на местата, където живеят бъговете. Можете да го поставите директно под матрака на леглото, под гърба на дивана. Бебетата не могат да понасят кварталите с това растение и просто да избягат.

Танси е токсичен, така че не можете да го оставяте в обществена среда за деца и животни. Когато използвате продукта, е необходимо редовно да проветрявате помещението.

Не можете да кажете, че лечението е безполезно, но не може да се нарече панацея.Бъгове, чувстващи се отчаяни, наистина изчезват - но къде? Те ще се опитат да намерят чист ъгъл на растението, може би просто в друга стая.

Tansy, като пелин, е добра идея да се предотврати проникването на дървеници в дома. Освен това тя ще бъде насочена срещу редица домашни паразити (хлебарки, бълхи).

Дори и танците работят добре, за да изчистят буболечките от определена зона. Например, можете да го подредите в леглото и да разпръснете наоколо, без да забравяте да отворите прозореца за нощта. Най-вероятно тази нощ бъгове няма да се притеснява.

Разтвор на оцет от буболечки

Сред обикновените хора популярно средство за лепило като обикновен разтвор на оцет е много популярно. Тази популярност се дължи на лекотата на лекарството и неговата наличност, както и на безопасността за хората.

Заслужава да се знае, че оцет, като ароматни билки, само отблъсква дървеници за известно време и на практика не уврежда живота им. И за да постигнете този резултат, трябва внимателно и внимателно да обработвате всеки сантиметър от повърхността, като полагате много усилия върху нея.

Колкото по-енергичен е оцетният разтвор, толкова по-ефективен е срещу бъговете. Може да се каже, че тя представлява една и съща опасност за едно насекомо, колкото и за човека: то е фатално само в големи количества.

Оцетът се оказа добра профилактика. Те могат да обработват възможните места за проникване на насекоми - периметър на прозорци, первази, пукнатини в стените, вентилационни шахти. Но поради бързото оросяване на миризмата, лечението трябва да се повтаря доста често.

Оцетът се използва най-добре заедно с други химикали. Съществуват няколко подобни рецепти:

 • Смесете оцет, 90% алкохол и нафталин на равни части.Тази смес се обработва само в директен контакт с насекомото и може да се използва като алтернатива на откриване на аерозол на паразита.
 • оцет с отвара от градински чай - отлично средство за предотвратяване, възпиране на бъгове и неприятна миризма. Те също трябва да се справят с възможни начини за проникване на насекоми.

Рейтинг:

"За дълго време да мисля за това как да се въвеждат дървеници народни средства Е, не е като да ми даде отрова различна химия, а след това да внуците й дишат съсед препоръчват навсякъде се поръсва с оцет първата нощ вид грешки, не е, и след това да излезе … отново. и вонята беше ужасно. Поръчах син на града, за да си купите нещо добро от тези паразити. Донесох "Екзекутора", се третира и повече от всеки жив бъгове не съм виждал. "

София Петровна, Красноград

Как да се отървем от дървеници дома с помощта на химически разтвори

в публичното пространство има много химически разтвори, които могат да използват, за да се бори с дървениците.

Трябва да се помни, че това е радикални и токсични народни средства за защита срещу грешки, които могат да бъдат много опасни за хората и животните. Експертите не препоръчват да се използват сами, поради високия риск от отравяне. Сред тях:

 • Мет. Чистото денатурирано масло ефективно действа срещу живи бубари, яйцата и ларвите. Така че, ако знаете точно къде бъгове може да бъде лесно да ги поливат с денатуриран спирт. Насекомите незабавно ще умрат. Няма смисъл да се третира с повърхности. Необходимо е също да се погрижите за мерки за пожарна безопасност по време на работа, тъй като метанолът е запалим.
 • Амониев алкохол. Бебетата не обичат миризмата на амоняк. Можете да го излеете в чинийки, които след това се поставят в близост до местата на задръстване с насекоми.Друго изпълнение на сместа: 150 г денатуриран алкохол, 40 г бензол, 10 г амоняк. Естествено, чинийки течност носи смъртоносна заплаха за домашните животни.
 • керосин, нафтален, крезол. 10 г нафталин и 100 мл крезол разтваря в 200 мл керосин и сместа се набира и четка се използва за обработка на грешки местообитания.
 • терпентин, камфор. 10 мл терпентин, 15 мл керосин, 100 мл вода и 300 г течен сапун или 100 мл етилов алкохол и терпентин, пет грама камфор. Тези течности са силно токсични и също се използват за лечение на място близо до гнездата на дървеници.
 • течност авиация. Той се използва в чиста форма като денатуриран за обработка гнезда.

Важно!

Всички вътрешни химически разтвори за борба дървеници са много отровни. Някои от смеси могат да корозират ръкавици и кожата на ръцете или повреди на дихателните пътища. Подгответе непременно най-надеждната защита Преди започване на съставките и обработката.

Унищожаване на дървеници народни средства - доста трудно, а понякога - напълно невъзможна задача. Ефектът може да се постигне само, ако броят на паразити е все още малък и нямат общо заразяване апартамент.

, но все още начало средства за борба с дървеници не трябва да бъде пренебрегван напълно. Те могат да бъдат отлично допълнение към действията на главния инсектицида , а също така служи за предотвратяване на грешки стават в къщата.

За да се напълно и окончателно донесе неприятни насекоми от помещенията, най-разумното решение би било да се прилага по отношение на dezsluzhbu или купуват инсектициди, адаптирани за домашна употреба и унищожаване е дървеници. От съвременните средства могат да бъдат, например, обърнете внимание на подготовката на дървениците самото, създаден от микро-капсулиране технология, висока ефективност и почти без мирис.

Как мога сами по себе си да се отърве от дървеници и какво нюанси трябва да бъдат взети под внимание

Унищожаване на дървеници: най-ефективното средство за