Засоби боротьби з мурахами: плюси і мінуси

Січень 2019

Відео: George Bush, Skull and Bones, the CIA and Illicit Drug Operations (Січень 2019).

Anonim

Ако в дома има мравки - домакини изпадат в ярост, ако има мравки в къщата - господарката в ярост. През лятото те могат да изглеждат толкова много, че изглежда, че не се страхуват от нищо и да се отърват от тях, е невъзможно. Но, благодаря на Бога, това не е така - съществуват ефективни средства от домашни мравки, които ще помогнат да се освободи къщата на нежеланите наематели. Така че, какво лечение от мравки се счита за най-ефективно - изберете методи на борба.

Унищожител на кухнята

Преди да започнете пълна борба, трябва да научите навиците на врага. В противен случай мравките не могат да се справят. Само един вид мравки от десетки мръсни мравки са засадени в домове. Това малко насекомо е много термофилно и може да живее в нашите географски ширини само в къщи. Мравките от този вид не изграждат гърчове в обичайната форма, не заспиват за зимата и могат да съществуват само при температури над + 10-15 градуса. Те могат да бъдат жълти или червено-кафяви на цвят.

живи мравки предпочитат да гнездят в колонии, които не са удовлетворени в апартаментите и в скришни места - тавани, под етажа, в вентилационни шахти

домакинство мравка размер по-малък от този на градината и гората. Те предпочитат да живеят в колонии-гнезда, които не са подредени в апартаменти, но на тайни места - подове, подове, вентилационни шахти. Оттам те атакуват всички близки апартаменти, където отиват само да намерят храна.Ето защо, ако в един апартамент, заразено с мравки, те ще се появят в другата. И трябва да ги отровиш навсякъде, по-добре организирано.

Най мравка става през лятото, тъй като в този момент температурата на околната среда е оптимална за тях. Но те не изчезват през зимата. Мравки държат по-близо до продуктите - по следите им са в маса, гардероб, до кофите за боклук. Разберете, че има мравки в къщата е проста - веднага след като те се намират в захарницата. Ето защо е време да ги оттеглите.

Мравките обичат сладкото и месото. Това трябва да се основава на мерките на борбата. Можете да разберете колко опасни фараона мравки, прочетете статията на нашия уебсайт, публикувани по-рано.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Мравки обичат сладко и студено. В това, че е необходимо да се установят мерки за контрол

правилната последователност от действия,

Много хора смятат, че това може просто да донесе мравка придобиване на няколко мощни инсектицидни аерозоли от пълзящи насекоми. И че това е грешен подход света дължи на преобладаващия стереотип: какво да не правим, и на мравки в апартамента не се отървете от.

Всъщност, можете да ги получите и това не е толкова трудно. Но ние трябва да спазва правилната последователност от действия, които се основава върху образа на живота на вредители.

На първо място е необходимо да се разбере, че едно лечение химикали ще дадат само краткосрочен ефект. Така че е възможно да се намали броят на населението, но не и да се отървем от мравки, защото гнезда с кралици не са в апартамента.След кратко време ще се проведе ново заселване и нови обитатели ще пълзят около апартамента.

Начини за борба с мравките (видео)

Важно е да атакува мравките с единен фронт. последователност от действия е, както следва:

 • съюзяват с съседи и се споразумяват за известно време, когато тя има за цел да отрови насекоми.
 • Нанесете химикал, за да намалите броя на мравките работници.
 • Използвайте дългодействащи агенти, които мравките ще донесат до гнездата и ги отровете с царици.
 • Започнете да почиствате всички продукти в запечатани опаковки.

Най-ефективните начини за борба

Започването на компания срещу мравките, трябва да оставяте силни химикали за по-късно. Трябва да започнем с използването на бавни отрови. Такова лекарство за малки домашни мравки е известно от дълго време - това е борна киселина.

Като най-силната отрова, от която няма бягство и към която мравките не развиват пристрастяване, киселината не действа незабавно. Ето защо има мнение, че борната киселина не е ефективна и мравките не се страхуват от нея. В действителност това е - най-ефективният и евтин формата, между наличните ресурси на мравката домакинство, защото веднага след като тя може да се използва за унищожаване на мравка гнезда, както и всички цариците.

борна киселина - най-ефективният и евтин формата, между наличните ресурси на мравката на домакинство

Работно мравки носят храна, отровен от борна киселина в гнездо, тревата себе си и да заразят всички в дома му.

Една седмица след използването на борна киселина е възможно да се отровят насекоми с химикали срещу пълзящи насекоми. Днес това, което е налице в това списание - "дихлорвосът", "Борба", "Ride", и т.н.

Нашите читатели препоръчват ..!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

На последния етап започва периодът на превенция. Можете да използвате народни методи, за да контролирате насекомите, които ги отблъскват - етерични масла от растения и различни билкови отвари, които имат инсектициден ефект.

След няколко седмици мравките ще изчезнат напълно.

и против на средства,

борна киселина

 • й Plus - не е пристрастяване и е способен да действа бавно. Мравките, отровени от него, не умират веднага. Киселината има нервно паралитичен и чревен ефект.
 • В мокра форма той има чревен ефект и в суха форма има контактно и чревно действие. Отровата корозира червата, дехидратира тъканите и уврежда нервната система, предотвратявайки разпространението на нервни импулси. Смъртта идва няколко часа по-късно. Това, което трябва да се постигне, е достатъчно, за да могат работниците да се завърнат в гнездата си и да заразят братята си.
 • Друго плюс на борна киселина - това е абсолютно безвреден за хората.
 • Ниската цена също е важно предимство.

борна киселина не води до пристрастяване и може да действа бавно

Минусът е само, че ако използвате само борна киселина, до пълно изчезване на насекомите ще се случи само след седмица. Важно е дозата да се поддържа правилно. Ако се вземат много борова киселина, тогава мравките ще започнат да умират по-бързо и няма да имат време да заразят цариците.

Боровата киселина може да се разстила около къщата, като се смесва с жълтък, мляно месо или захарен сироп. Работете по-добре с ръкавици. Не трябва да се спазват други предпазни мерки.

Химически инсектициди

Те включват:

 • Дихлорвос;
 • "Чиста къща";
 • Командир на борба;
 • "Смъртта";
 • "Тайга";
 • Долокс.

Очевидните предимства на домакинските химикали включват бързото и общото им действие. Те незабавно унищожават насекомите, което всеки опитва да постигне. Като правило техният състав включва отрови от групата на peretrinov, които имат нервно-паралитичен ефект. С тяхна помощ работниците могат да бъдат оттеглени незабавно. Но да се оттеглят цариците няма да работят, тъй като гнездата са извън обсега на хората и не могат да бъдат обработвани. Това е основното минус на мощни средства. Те трябва да се използват за борба само в комбинация с борна киселина.

Очевидните плюсове на битовите химикали включват бързото и общото им действие

Raid капаните са добре доказани. Тъй като действат дълго време, мравките постепенно се отравят. Друг плюс - пластмасови капани не могат да се консумират от домашни любимци и затова тази отрова може да се използва в къща, където има домашни любимци.

Чрез аерозолно третиране всички хранителни продукти трябва да бъдат извадени от кухнята. По-добре е да използвате лечението в маска и ръкавици. След третирането всички повърхности трябва да бъдат изплакнати, за да не се отровите сами.

Начало средства за защита

Начало средства са добри за отблъскване насекоми. Те не убиват, но предотвратяват възстановяването на апартамента от мравки от други апартаменти.

Мравките не обичат силните миризми на някои растения. Те включват:

 • мента;
 • чесън;
 • домати от върховете;
 • Пелин;
 • Карамфил;
 • мания;
 • тютюн.

Мравки не обичат силната миризма на мента

помогне да се отървете от мравките, и следните мерки:

 • Вливането на тези билки могат да бъдат веднъж седмично, за измиване на повърхността в къщата.В шкафовете и до кофата за боклук в апартамента е необходимо да разложим счупения чесън, клонките от пелин и тъпанчето. Сок от чесън и каша от скилидки и чесън може да се размаже с места, където минават мравки.
 • Много добро средство за възпиране е най-разпространеното слънчогледово масло. Само тя трябва да е нерафинирана, естествена. Ако те петна на ръба на съдовете, то никога няма да получите мравки.
 • Мая е ефективна и безвредна за хората и домашните любимци. Смес от тях със захар или конфитюр унищожава мравки. Професионалисти - евтина и пълна сигурност. Против - да се оттегли, така че насекомите могат, но не и бързо.

Механични средства

Механичните капани включват капани . Предимствата им са, че те са абсолютно безвредни за хората и животните, тъй като те не съдържат никаква отрова. Принципът на действие се основава на факта, че насекомите примамват любимата си храна в капан, където не могат да се измъкнат. Като капан в апартамента се използват контейнери със захарна вода. Мравките просто ще се удавят в него.

Недостатъците са , че механичните капани са добри само като превантивна срещу единични насекоми. Невъзможно е да се бори населението с тяхна помощ.

Как да се отървете от мравките (видео)

Можете да се отървете от мравки по различни начини. От всички разнообразие, винаги можете да изберете тези, които ви харесват най-много и ще действат ефективно. Основното нещо е да се действа последователно. И тогава мравките ще спрат да причиняват безпокойство.