Заходи боротьби з клопом шкідлива черепашка

Вересень 2018

Відео: Выращивание хризантем в саду – посадка и уход (Вересень 2018).

Anonim

Bug Bug вредни биологични функции

CHINCH (Eurygaster integriceps) - насекомо на защитата на семейството, навън, подобен на техните партньори на отделянето на дървеници.

Bug Bug вредни биологични характеристики и мерки за контрол на Choice

Нашите Читателска! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Насекомото е с овална форма, широки, плоски тяло, чийто размер достига при възрастни с дължина до 13 mm, ширина до 7 мм. Цвят цвят хитинова обвивка на светло и тъмно кафяво с жълт или сив midtone, изготвяне на корпуса - или продълговати flyspecked линия.

Крилата на вредни насекоми, за разлика от някои от нейните роднини, е много добре развити. Той може да покрие разстояния от 50 до 200 км в търсене на поле. Механизмът на устната апаратура е пиърсинг и смучене.

Използват се мерки за агротехнически и химически контрол с този вредител.

Bug грешки вредни фази на развитие и където са намерени

Този тип вредители живота годишно. Хибернирайте само възрастни. Започването започва през пролетта. Пробудени от хибернация, те търсят поле за размножаване и живот. След като установи, подходящо място, най-късно до края на месец май, в началото на сеитбата на зимните култури, женски, две седмици по-късно да започне да снася яйца.

Яйцето се развива и расте в зависимост от температурата от 7 до 20 дни. След узряване, ларвите започват да се появяват. Larvy нарастват от 20 дни до два месеца. През този период те имат пет етапа на развитие, а размерите се увеличават от 1, 5 mm до 10 mm. Петият етап на отглеждане на ларва и крило се нарича етап на емото и е възможно само при хранене на ларва с млади издънки на зърнени култури.

Imago хибернира в горския пояс, далеч от полето и мигрира към зимуващите зони през зимния период до края на октомври. През зимата при възрастни трябва да бъдат натрупани мазнини резерви, необходими и ако те nedoeli, а реколтата вече е сглобен, а след това се хранят носилката на терена или на път семената на дървесни видове и диви житни растения.

През пролетта цикълът се повтаря.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Населението на вредните грешки, намерени в степната горски пояси на Русия (долната област Волга, Ставропол и Краснодарски край, Ростов и други региони), Украйна, Европа, части от Азия и Северна Африка.

Какво боли вредни бъг бъг

Вреден бъг в ранен етап на развитие в щата щети ларви nadkusyvaya база на младите филизи по-възрастен индивид - имаго - да копаят в зърното. Характерна особеност на ухапването е малка, кафява, ронлива точка.

Каква вреда носи леглото на леглото?

Гледането на бъг е вредно бъг - опасно насекомо и заплаха за селскостопанските полета.След като удари млада стрелба, тя го лишава от храна. Той престава да се развива по-нататък, ухото, ушите кълнове.

Ако вредители ухапани царевица на колос, той стане отровен ензим, който се инжектира от ухапване за разтваряне на зърното на течност, хранителния статус, в който вредителят е в състояние да се пие. В този случай растението не умира, но зърното ще бъде с много лошо качество. Намалява нивото на глутен и когато тестото тестото ще бъде сиво и течно.

Заразено зърно от 3 до 5% се счита за неподходящо.

Какво прави грешката яде лоша грешка?

Костенурката се храни основно с ценни сортове пшеница - пролет и зима, по-рядко - ръж и ечемик, изключително рядко - с царевица и просо.

Мерките за борба с вредни дървеница бъг

За добра реколта трябва да се води по-оре земята и растението е необходимо да се следи състоянието от началото на сеитбата. Плебелите носят яйца на листата на растенията, но изображения могат да се скрият в ухото.

Лечението на полето трябва да се направи два пъти - за първи път от възрастни вредни бъгове, които оцелели през зимата, а вторият - от техните ларви. Ларвите се развиват много бързо при хубаво време и ако нямат време да обработят полето навреме, броят им ще се увеличи бързо, полето ще бъде значително засегнато от възрастни, което е по-трудно да се бори. Щетите за реколтата ще бъдат непоправими.

Включването на дървеници на полето се извършва, а когато се превишават стандартите им, количествата трябва спешно да се третират с инсектициди. Преброяването се извършва на m2, обработката трябва да се извърши, ако: 2 възрастни, които оцеляват зимно изображение; при цъфтежа и до млякото от 5 възрастни ларви; с по-нататъшен растеж - ако се намерят 2 възрастни на 1 квадрат.

Активни методи на борба са:

 • Ранното прибиране на реколтата - той не позволява грешки се чувства и в готовност за зимата.
 • Ранно есенно разораване на земята, което допринася за значително разрушаване на паразитите.
 • Инсектицидно третиране, проведено по време на вегетация.
 • Торене на почвата с калий и фосфор.
 • Обработка на зърно, преди да го изпратите в хранилището в плевнята.

Как да се отървете от бъгове от вредна костенурка бързо?

Зареждане ...

Най-ефективният резултат, когато зимата е презимувала, се дава чрез двустепенния метод на пръскане. Първият е за борба с възрастни възрастни и вторият етап е за унищожаване на техните ларви. Втората фаза винаги съвпада с формирането на млад колос.

Известни лекарства, инсектициди:

 • Алфа Ципи, Fe
 • волейбол, Fe
 • Imidor, RMC
 • Karachar, Fe
 • Тагор, Fe
 • Тарзан, RE
 • Faskord , КЕ
 • Есперо, KS
 • Цунами, КЕ и др.

Прочетете внимателно инструкциите преди употреба и помнете предпазните мерки.