Методи і засоби боротьби з міллю в шафі

Січень 2019

Відео: Як позбутися молі (Січень 2019).

Anonim

Висящи молец (лат Tineola bisselliella.) - вид ципокрили насекоми от семейството на истинските молци (Tineidae) се отървете от моловете могат да бъдат най-различни начини: популярната и закупени. Когато в килера се намери паразит и грозни петна по дрехите - е време да се бием!

Народни методи

Домашен сапун

Обичайният доматен сапун ще ви помогне да се отървете от бенките. Той надеждно предпазва от паразита на дрехите. Единственият недостатък е миризмата. Съгласете се да носите елитни дрехи с миризмата на сапун, едва ли някой ще иска. Можете да научите как да запазите козината от други начини, като прочетете съответната статия на нашия уебсайт.

Сапун - универсален средство за народни защита от молци, много ефективно използва срещу кухнята, а срещу молци дрехи

Как да изплаши къртиците? Вземете пресен сапун и го поставете в джобовете си. Струва си да го поставите в килера и складовете.

Geranium

Известното цвете като здравец ще помогне да се издигне молецът. В този случай не трябва да се предприемат действия.

За да се избегне появата на нов мол в апартамента си, можете да използвате котела с мушкато

Отърви се от насекомото да е лесно - тя не може да устои на миризмата на растенията. Всяка стая трябва да има едно цвете. Бушът трябва да израсне. Масите и шкафовете трябва да се отварят за вентилация поне веднъж дневно.

Листа и растителни масла

Молецът от шкафа не толерира миризмата на тютюн. Сладкият тютюн е жива растителност, проста - суха настъргана листа. В последния случай, дрехи ще миришат неприятно.

Сушени листа от мента са ефективен начин за защита на дрехи от молци

Розмарин - много ефективна билка от молци, но бързо губи своята миризма

Показване на мол възможно полагането на тютюневите листа на чанти и след това да ги поставите в шкафчета. Ароматно растение е просто поставено на перваза на прозореца. Шкафовете се вентилират ежедневно. На рафтовете можете да оформите листата и растенията, като например

 • Ginseng
 • вратига
 • Розмари
 • Мащерка
 • Mint

Отърви се от къртици помогне и масла:

 • Карамфили
 • Мента
 • Оранжево
 • Евкалипт

Можете да ги замените с парфюм.

Важно! Представените методи не позволяват да се премахнат паразитите от кабинета, те само ще ги плашат.

оцет и чесън

Mole не понася оцет миризма

изход мол възможно използване чесън или оцет. Миризмата обаче няма да е приятна. Оцет обикновено се използва чрез добавяне към водата по време на събирането на реколтата. Чесънът просто се поставя в килера.

Излагане на температури

Изтеглете молчето, дори ако вече е в облеклото, температурните ефекти ще ви помогнат. Измиването при висока температура ви позволява да убивате яйцата и ларвите на паразита. Въздухът в слана под -10 също успешно се бори с насекоми.

Яйца дрехи молец влияе от пряка слънчева светлина, когато се нагрява до 53 ° С умират в рамките на 11 - 15 минути и при 43 ° С - в продължение на 30 мин

помогне да се освободи от паразита и висока температура. Дрехи в горещ ден сухи на улицата. В резултат на това, яйцата и ларвите умират. Те са прикрепени към бельо и дрехи лошо. Достатъчно е да разклатите тъканта и от нея да поръсите ларви.С оглед на това е по-добре да носите дрехи. Така че, когато излъчвате, няма да бъде засегната от молецът.

Как да се отървем от моловете народни средства за защита (видео)

закупени средства

Отърви се от моловете помогнат химични средства, които са в изобилие могат да бъдат намерени в магазините на домакински химикали

Отърви се от паразитите в килера ще помогне на химически продукти, - за в сравнение с хората те са по-ефективни. Най-ефективните лекарства:

Аерозоли

Аерозоли - най-ефективното средство за бенки по отношение на скоростта на унищожаване, но тяхното използване е свързано с повече време и разходите за труд

С тях е възможно да се обработват дрехите и стените гардероба. Действието трае от шест месеца до една година. Аерозолите на базата на растителни компоненти са абсолютно безопасни за хората. Няма дори ларви в гардероба.

Case

Покритието се импрегнира със смес от активни съставки, които след отварянето на опаковката се започва бавно да се изпари и да се създаде защитна бариера срещу молец

е справедливо, че вътрешната страна на капака се импрегнира с ларви и пеперуди специално отблъскващ материал. Ако затворите "чантата", паразитът просто не попада в него. Най-популярен е продуктът от компанията "Raptor".

Касети

инсектицидни записи от молци плашат и убиват възрастни молец и ларви му

Отърви се от насекомите няма да е трудно. Действие - до шест месеца. Най-популярната лента:

 • "Zitol"
 • "Арсенал"
 • "Гела"
 • "Fitotsid"

Течни препарати

ликвидни средства в борбата срещу молци, предназначени да се справят и характерни пръскане килими и тапицирана мека мебел

Подготовката за килими ще помогне да се отървете от паразитите. Работи особено добре на възрастни индивиди и ларви.Облеклата се поставят в корица след третирането. Най-добре известни течните състави:

 • "Supromit"
 • "Mittoks"
 • "сулфоксид"

таблетки

Таблетки традиционно се поставят на върха на шкафовете. Тежки изпарения на нафталин и камфор термити preparatyopuskayutsya надолу, не пуска пеперуди молците снасят яйца върху дрехите

ефективно. Можете да използвате "Desmol" или "Antimol". "Desmol" се използва само 3 седмици. "Antimol" е валиден до 4 месеца. На m 3 кабинетът ще изисква около 5 таблетки. Те са обвити в марля и се поставят върху горните рафтове на шкафа. Така че двойките ще слязат. Продуктът ще помогне да се отървете от ларвите и да уплашите възрастни.

Предпазни мерки

Инсектицидите ще помогнат за премахването на паразитите веднъж завинаги. Но трябва да внимавате, когато работите с тях.

С оглед на факта, че химикалите, имат различни миризми, понякога не е много хубаво, ние не препоръчваме да купуват такива средства на физически пазари, или с ръцете

Ако използвате спрей с отровни вещества или други средства, пуснати на ръкавици, чаши и маска. След лечението е необходимо внимателно да се проветрят всички стаи в апартамента.

Превантивни мерки

 • Използвайте кедъра. Тъй като насекомото не толерира миризмата на кедър, най-добрият вариант е да се закачат дрехи от кедрови закачалки. Можете да купите кедрови топки и да виси в килера.
 • Дрехите, които носете рядко, трябва да се съхраняват в запечатана пластмасова торба.
 • Поставете корпуса на добре вентилирано и сухо място.
 • Препоръчва се външното облекло да се почисти с четка.
 • Дрехите винаги трябва да са чисти. Ако тъканта има петно ​​от храна, паразитът със сигурност ще се интересува от него.Преди да изпратите дрехи в килера, измийте го или го изсушете.
 • Поставете фъстъците на рафтовете.
 • Етеричните масла или торби от сушени билки са отлична възможност за превенция.
 • Проветрете възможно най-често дрехите.

Всички термити средства винаги трябва да се записват и са включени в регистъра на местни и чуждестранни dezinsektitsionnyh средства, разрешени за употреба на територията на Русия

, за да се носят дълго време е служил като необходимостта да се предотврати появата на насекоми, който се храни с резба тъкан. Но ако паразитът все още се появи, има много народни и закупени методи, които ще помогнат да се отървете от него.

Как да се отървем от молци (видео)