Методи боротьби з фруктовою міллю і профілактики

Січень 2019

Відео: Suspense: Mister Markham, Antique Dealer / The ABC Murders / Sorry, Wrong Number - East Coast (Січень 2019).

Anonim

Отърви се от молците храни може и да не е толкова трудно да се хранителни молци могат да се появят във всеки дом. В района на кухнята дребните насекоми не са толкова безвредни - те могат да унищожат повечето от запасите за кратко време. За да се предотврати това, химическите и народните методи на борба ще помогнат.

Каква е плод мола

Храни мол - тъп сив пеперуда, до 9-10 мм. Това е нощно насекомо, което се вижда най-често в кухнята вечер. През деня се крие в уединени места. Един възрастен живее от няколко дни до три седмици.

Използването на химикали, кухненски за контрол на насекоми е силно нежелателно, тъй като има опасност от отравяне с храна, а чрез тях хората

Живи хранителни молци предпочитат да продукти: плодове мол заема сушени плодове, брашно - зърнени култури и брашно. Плодовият мол може да живее с удоволствие в билки, чай, ядки, семена. Мнозина погрешно вярват, че вредителят яде продукти и по този начин ги разваля. Всъщност възрастният не яде нищо.

Тя използва доставките на храни, както за съхранение на хранителни вещества за тяхното потомство - да се сложи просто, сушени плодове молец снася яйцата или брашно, и ларвите започват да се яде храна.

Ако сушени плодове и зърнени храни се получиха молове, на първо място е необходимо да се провери цялото съдържание на шкафовете и да се отървете от всички пакети с продукти, когато се установи,

Можете да научите как да се отърве от молец брашно.

Скала на саботаж

Ларвите причиняват непоправима вреда на кухненските съдове. Те прегръщат през сухите плодове и семена движенията, които постепенно ги превръщат в плява. В допълнение, продуктите натрупват екскременти на ларви и хитин. В резултат на това храната става неподходяща за храна.

за отблъскване на насекоми наричан всички повърхности могат да се почистват от вътре шкафове оцетна разтвор

Pathways

плодове или хранителни молци влиза в къщата няколко начина:

 • със заразени продукти;
 • на вентилационните отвори от други апартаменти;
 • от улицата през вратите и прозорците.

Живи хранителни молци предпочитат да продукти: плодове мол се помещава сушени плодове, брашно - зърнени култури и брашно

Как да се отървем от моловете

Ако сушени плодове и зърнени храни се получиха молове, на първо място е необходимо да се провери цялото съдържание на шкафовете и да се отърве от всичко Пакети с продукти, в които се намира. След това трябва внимателно да измиете шкафовете със сапунена вода с добавянето на оцет.

За да отблъсква насекомите в бъдеще, всички шкафове могат да се почистват от разтвора вътре оцет, особено внимателно при обработката пространство стенни стави. Не е нужно да изпитвате съжаление за себе си. Най-добре е да се използва силно решение на оцет - същност. За да не се получат химически изгаряния, повърхностите трябва да бъдат обработени с гумени ръкавици. След това проветрете стаята добре в продължение на един час.

Има ефективни начини за борба с молци - Raptor от молци капани, Aeroxon и лепенки. Когато инсталирате капани, уверете се, че те не влизат в пряк контакт с продуктите.

Един молец може да се появи във всеки дом. Пърхащи около кухнята малки насекоми не са толкова безобидни - те могат да унищожат голяма част от запасите за краткото време,

лента помага на механични средства, за да се отървете от възрастните.Постепенно ще има по-малко от тях и няма да има кой да слага яйца.

Можете да научите как да използвате кестена, за да се борите с молеца.

Как да се съхранява храна (видео)

народни средства за защита

Използване на химикали кухня за контрол на насекоми е силно нежелателни, тъй като има опасност от отравяне с храна, а чрез тях и на хората. Ето защо мнозина търсят алтернативни начини за борба. Има много народни средства за борба с молец от плодове. Можете да използвате няколко метода наведнъж или да изберете един, който работи най-ефективно.

 • Молецът не обича миризмата на чесън. Ето защо, можете да поставите в гардеробите чист пресни denticles на този зеленчук. Трябва да се има предвид, че постепенно молът свиква и спира да реагира на такъв аромат. След това трябва да преминете към други начини да плашите.
 • По същия начин миризмата на насекоми мирише на лавандула, пелин, черен пипер и копеле, риган, сладка детелина. Можете да затворите пачки от трева в кухнята или да организирате торбички в гардеробите с тези ароматни билки.
 • Дафиновият лист и карамфилта също помагат да се отървете от молци. В кутии от зърнени храни можете да поставите листа от лаврови листа на върха. Тогава насекомите няма да поставят яйца в тези контейнери.
 • Отдавна е забелязано, че миризмата на цитрусови плодове плаши от молец. Не изхвърляйте кората от портокали и мандарини. Трябва да се изсушават и се слага в буркани и мотивационни торби с сушени плодове, зърнени храни, брашно, а само ги поставя по рафтовете на шкафовете, където се съхраняват храни.

Плодовият молт се адаптира достатъчно лесно, за да мирише и спира да отговаря на тях. Ето защо не използвайте веднага всички изброени инструменти - по-добре е да ги използвате на свой ред, периодично да се променяте един на друг.

е ларви причиняват непоправими вреди в кухнята доставките

Как да се пазят молец

За насекомите не се размножават и не развалят продуктите трябва да вземат някои прости мерки за.

 • Всички продукти трябва да се съхраняват в запечатани контейнери или плътно прилепнали опаковки. В този случай, достъпът до тях ще бъде затворен и насекоми, няма да могат да снасят яйца, и да изчезнат скоро, дори и да лети в къщата.
 • На прозорците на кухнята можете да поставите саксии с ароматен здравец. Това вътрешно растение има остър мирис, който повечето насекоми не харесват. В къщи, където цъфти здравец, рядко има молекулярна храна. По същия начин, можете да разредете на прозорците на лимони, миризмата на която къртицата не толерира.
 • Периодично е необходимо да проверявате резервите и безмилостно да се отървете от подозрителни пакети. Шкафовете за превантивни цели трябва да се избързват от време на време с оцет.
 • Всички прозорци и вентилационни отвори са най-добре покрити с решетки.

Ако спазвате всички тези правила, след няколко седмици молчето ще изчезне.

Да се ​​отървем от молци за храна може и не е толкова трудно. Добър навик - да се затвори продуктите и провежда периодични почистване шкафове помага да забравите за това как изглежда неприятно създание. Как да победят зърнените молец ще каже тази статия.