Способи виявлення і знищення бліх постільних

Січень 2019

Відео: Броньований "банк на колесах" вирушить у зону #АТО (Січень 2019).

Anonim

Легла Flea достави много проблеми, но за да се отървете от тях не изискват големи жертви и усилия, постелки Flea малко хора дават удоволствие - техните ухапвания са болезнени , и самите те са носители на много заболявания. Можете да се отървете от тях с помощта на химически и билкови лекарства. И колкото по-масивна е офанзивата, толкова повече шансове за успех.

Проявление

размер бълхи рядко надвишава 5 mm. Цветът на паразитите е кафяв, червен, черен (при млади екземпляри).

Насекомите живеят от 3 месеца до 1, 5-2 години. Основната им способност е различно от други паразити на леглата - те са добре и да скочи до момента.

постелки паразити не обичат миризмата на градински чай, вратига

В природата съществуват 500 вида бълхи. В домовете има много от тях. Като правило, хората, описани вида на паразити, които живеят върху животни не са опасни - кучета и птици бълхи рядко минават на човек. Най-лошото от леглото насекомо е една бълха, че това заразяват и с удоволствие на хората и дава много неприятности.

Бълхите от въдици са големи.

Бълхите са паразити на кръвта. Тяхната функция - кръвта те не трябва да започнете процеса на отглеждане, и като ежедневна диета. И се пие както от женски, така и от мъжки.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Още тук …

Растенията, които отблъскват насекомите, отдавна са били използвани за борба с бълхите в спално място. Но те не са толкова ефективни, колкото химическите препарати

Кои са опасните бълхи в леглото

Тези паразити могат да носят много животозастрашаващи заболявания. Най-неприятните от тях са:

 • тифус;
 • хепатит;
 • бруцелоза;
 • трипанозомиаза;
 • енцефалит;
 • салмонелоза.

Най-ефективният инструмент в борбата срещу бълхи легла е добре познат дихлорвосът

Пътища за попадане в апартамента

Най-често срещаните бълхи атака Апартаментите на първия и последния етаж се помещават, излизащи от мазета и тавани. По-нататъшно утаяване се извършва на процепите и вентилационните шахти. Бълхите могат да влязат в къщата с помощта на домашни любимци и дрехи.

Можете да разберете какво да направите, ако хамстерът има бълхи.

За да се приведе легла бълхи вероятно трябва да се повтаря лечението след няколко седмици,

Как да се открият бълхи

Има един много прост и ефективен начин да се открият тези паразити в къщата. Когато има подозрение за тяхното присъствие, е необходимо да се направи тест с хартия. За това се вземат обичайните бели листа А4.

Листът се поставя на пода, до леглото или на леглото. След 20 минути на хартия можете да видите черни точки. Основното нещо е да не се движите по време на проверката. Точките изчезват при най-малкото движение.

Ако върху леглото има много малки кафяви петна, това също така показва наличието на бълхи в леглото. Те изглеждат като запетайки.Леглата бълхи отиват на лов през нощта. Появата на ухапвания след сън предполага, че в леглото са започнали смучене на кръв паразити.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Ако леглото ви е с много малки кафяви петна, той също показва наличието на бълхи легло

  Характеристики ухапвания

  По естеството на ухапване могат лесно да определят кой спря в легло - грешки или бълхи. За разлика от бъгове и комари, бълхите не инжектират анестетици в кръвта на жертвата. Поради своята гъвкавост, те не трябва да остават незабелязани, за разлика от бавно движещите се бубари. Ето защо ухапването на бълхите веднага се усеща - това е доста болезнено.

  Места на нежелан контакт силно и продължително сърбеж. Изглежда ухапвания от бълхи като доста големи подути червени петна. Маркирането не трае дълго - няколко дни. И тази статия ще ви каже какво да правите, ако бебето е ухапан от бълхи.

  Как ухапване от бълха (видео)

  Как за лечение на

  • към кожата лекува бързо, изплаква с вода и сапун и след лечение на ухапвания от всички антисептични вещества - водороден прекис, йод, брилянтно зелено.
  • За да премахнете сърбежа, е по-добре да прикрепите леда към раната.
  • Каламиновият лосион действа добре като противовъзпалително и лечебно средство за лечение на рани.

  Начини за борба с бълхите на леглото

  Можете да премахнете бълхите на леглото по същия начин, както и мазните бълхи. Изключително важен е и цялостният общ подход. И най-голямо внимание трябва да се обърне на обработката на спално бельо и легла.Без това няма да е възможно да се отървете от насекоми.

  Алгоритъмът е както следва:

  • Съберете всички постелки в къщата - мръсна и чиста - и добре да удължи при висока температура.
  • Изплакнете всички свежи пространство бельо съхранение (рафтове с шкафове, скринове) със сапун и вода и оцет.
  • Старателно вакуум мека мебел и легла, и от торбата прахосмукачка и след това да я изхвърлите.
  • Извършете стайна обработка с химикали.
  • Почиствайте апартамента след лечение.

  Най-ефективният начин в борбата срещу бълхите остава известният Дихлофос.

  Днес освободен средство без мирис, с които да се отървете от паразити по-лесно - те могат спокойно да се справят с мека мебел и легла.

  Химикалът се пръска от най-далечната стая до изхода от апартамента. Особено внимателно е необходимо да се обработят пода, первази, спални, територия на леглата. Апартаментът е с площ от 45 квадратни метра. m ще се нуждаят от 4-5 цилиндъра на средствата.

  Вместо Dichlofos, можете да използвате Ultra Effect и Sentry Hom.

  За да извадите бълхите от леглото, най-вероятно трябва да повторите лечението след няколко седмици. Препоръчваме да научите за отличната подготовка "Цифокс".

  Легла Бълхата малко хора дават удоволствие - техните ухапвания са болезнени, и те са носители на много заболявания

  народни средства за защита

  Растения, препарат против насекоми, отдавна се използват за контрол на бълхи на мястото за спане. Но те не са толкова ефективни, колкото химикали и може да се използва, ако употребата на химикали е силно нежелателно поради алергични реакции или ако бълхи не са много. Особено добри са народни средства като превантивни след химическо третиране - за да се предотврати повторно утаяване.

  Спалните паразити не обичат миризмата на пелин, тъпан. За превантивна поддръжка посъветвайте да поставите в помещенията букети с тези сушени билки и да оформите опаковки с тях в случаи с спално бельо.

  Можете също така да научите за начините за откриване и унищожаване на апартаментни бълхи.

  Пощенските бълхи създават много проблеми, но за да се отърват от тях не изискват много жертви и усилия. Почти всяка любовница може да управлява това у дома. Тази статия ще ви разкаже как да се справите с паразитите по термичен начин.