Методи боротьби з мурахами на садових ділянках

Січень 2019

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Січень 2019).

Anonim

Черните градински мравки се появяват редовно в градините на кухнята, крайградските зони и причиняват значителна вреда. Те живеят под камъни, в земята и в пукнатини на стари дървета.

Каква е вредата, причинена на мравките в градините и овощните градини

Градински черни мравки, както подсказва името, изградят свои собствени гнезда в земята, върху която растат културите. Чрез поставяне на подземни проходи мравките често потискат засадени култури. Това важи за растения от отворена и затворена земя.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Основната вреда, причинена от мравки в градините и градини, е възпроизвеждането на листни въшки. Мравките се хранят полусмляната капки сок, който периодично се освобождава листни въшки, така че те са внимателно обгрижвани и да ги защитават, както и да допринесат за масово размножаване.

Афидите са опасен вредител, който се храни с растителен сок, отслабва и носи различни вирусни заболявания. Следва да се отбележи, че в допълнение към листни въшки, черни мравки в областта разширени въшки, psyllites и някои видове гъсеници.

В страната и в градината мравките ядат малки семена от растения, които ги прехвърлят в гнездата си.Така че семената стигат до семената не само на култивирани растения, но и на плевели. Насекомите в градината, както и в къщата, обичат да ядат вкусни, сладки плодове и плодове. Особено предпочитание за мравките дават градински ягоди.

Как да се отървем от градинските мравки

Борбата с мравки на земята трябва да започне с унищожаването както на самите насекоми, така и на източника на хранителната им база - листни въшки. За да изтеглите черни мравки могат да се използват специализирани химически или многобройни народни средства.

Химикали за контрол на градински мравки

Химическите вещества са ефективни в борбата с градинските мравки и са в състояние напълно да унищожат целия мравуняк в кратък период от време. Включено в съставите на активните съставки (най-често срещаните Органофосфатите - диазинон, фентион; пиретроиди - фенвалерат, циперметрин и неговите изомери), влизащи в тялото на насекомото, неговото отравяне. Смъртта на мравките в градината или в градината може да се случи след няколко часа и в рамките на една седмица, в зависимост от избраните средства. Химическите вещества се предлагат под формата на прах (прах), гранули или течност (емулсионен концентрат).

Важно! След третирането на мравучките с химически препарати се препоръчва да се ограничи достъпа на насекоми до водата.

Гелове от мравки

Гелове не могат да се използват за борба с градинските мравки поради специфичното им приложение. Борбата с мравки в градината с гел може да се използва само в оранжерии и саксийни растения, защото в тези случаи има възможност за локализирано използване на лекарството.Инсектицидните гелове могат да се използват и за ловджийски колани.

Седем колани

Много градинари предпочитат да използват ловни колани за борба с градински мравки. Този метод няма вредно въздействие върху околната среда и ефективно се бори срещу пълзящи насекоми върху плодови дървета. Коланите могат да бъдат изработени от различни материали - плат, гума от пяна, хартия, плътна хартия. Пръстените от материали се нанасят със специално лепило, течна смола или катран. Така създадените капани трябва да бъдат увити около багажника и осигурени. Мравките, които се изкачват на багажника, са залепени за веществото и умират. Пояснителните колани се сменят, когато се замърсят. Това средство за защита на градинските мравки също унищожава други вредители на градинските растения: гъсеници, бръмбари, мочурища.

Мразовито плаши

Заплахата от насекоми съществува в 2 вида - ултразвуков и магнитен резонанс. Въпреки това и двата вида плашила не засягат мравките по никакъв начин. Според някои твърдения, че има модели на ултразвукови репеленти, които дават положителни резултати в борбата с мравките в къщата, но на улицата не е преносимо устройство в състояние да генерира звук необходимо властта.

Как да се отървем от мравки в площ популярните методи за

За борба с мравките градинари са били измислени и тествани много народни средства и методи. Най-популярните и ефективни методи са:

 1. 1

  Растения - плашители. Известно е, че мравките са чувствителни към различни миризми не прехвърлят съседство на растения като невен, мента, чесън, лук, вратига, валериана, пелин, карамфил.Засаждането на тези растения в градината ще ви помогне да предпазите районите от градински мравки.
 2. 2 Почистването на картофи ще помогне да се справят с градинските мравки. Ако ги разпръснете в големи количества около мравуняци, някои от насекомите могат да умрат, а други ще напуснат мястото на пребиваване. Това е така, защото картофените пречиствания са богати на скорбяла, хранене, което мърка мрака, защото не може да смила.
 3. 3Opudrivanie мравка пепел, червен пипер и тютюнев прах, е ефективен метод насекоми крайградски инструменти площ и градина.
 4. 4

  За да се борите с мравки в градината, в оранжерии и градини, можете да използвате отровни примамки на базата на борна киселина. Най-популярните рецепти са борови киселинни топки с тесто и захар или мед. В тези рецепти, можете да намерите и използването на червен пипер, а вместо боринова киселина, можете да добавите боракс. Такива примамки трябва да се разграждат близо до акули и на места, където се събират насекоми.
 5. 5За малките насекоми могат да се бият с помощта на вряла вода, която се излива в мравуняк.
 6. 6Меките в оранжерията се възпроизвеждат много бързо, особено през студения сезон. За унищожаването им, картонените субстрати могат да бъдат разширени със следната стръв: 1 супена лъжица. 1 супена лъжица конфитюр се смесва с 1 супена лъжица. супена лъжица хлебна мая, разредена с малко количество вода, докато се получи гъста консистенция на заквасена сметана. Полученото вещество се нанася върху субстрата.
 7. 7Бораций с мравки на земята може да бъде с помощта на инфузия от домати домати. За да го направите, трябва да поставите 2 кг зеленина в кофа и налейте 10 литра вряла вода. Инфузията трябва да стои на слънце в продължение на 2 дни, след което трябва да се излее в мравуняк.

Борбата с мравките в градината и градината е важно агротехническо устройство, което предпазва растенията и осигурява стабилна реколта.