Методи позбавлення від комарів в квартирі

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim

През лятото комарите стават истински проблем, "Ах, лятна червено, щях да те обича, когато той не е имал прах, но топлината, така комари и мухи! … "- възкликна известната класика на руската литература. Всъщност комарите стават истински проблем през лятото. И въпросът как да се отървете от комарите в един апартамент започва да става много остро. Да бягате в къщата с кърпа в ръцете си, преди да си легнете и да се опитвате да унищожите всички сърбежни листовки, е опция за неуспех. Кои инструменти са по-ефективни?

Видове методи за защита

Цялото разнообразие от средства за защита срещу тези кръвоспиращи могат да бъдат разделени на две широки категории:

 • индивидуални средства;
 • общи съоръжения.

Индивидуалните средства защитават само едно лице, което ги е прилагало. Тези лекарства се прилагат директно върху кожата и дрехите и помагат да се отървете от комарите. Трябва да се отбележи, че всички отделни методи за защита са репелентни. Те не убиват насекоми, но създават условия за тях, в които комарите са изключително неприятни да седят на човек и да го ухаят.

Индивидуалните средства предпазват само едно лице, което ги прилага

Средства засягат всички насекоми в помещението, в което се използват. С тяхна помощ можете наистина да се биете в апартамента с рояк от комари.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от комарите, нашите читатели съветват репелера за комари Pest-Reject.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

прочетете повече тук …

Индивидуални средства

Почти всички лични диетил толуамидът съдържат вещество, по-известен като DEET. Разработена е в началото на миналия век в САЩ именно за да се спасят ловците и рибарите от насекоми с кръв. Важно качество на това вещество е, че за човек е абсолютно безвреден и никога не предизвиква отравяне. Това ви позволява безопасно да поставяте лични предпазни средства директно върху кожата.

Смъртта на комарите не представлява смъртна опасност. Той не ги парализира или убива, но дразни рецепторите на апарата за обоняние и отблъсква насекомите.

Правилото се прилага: колкото повече концентрация на диетилтолуамид е по-голяма, толкова по-ефективна и по-дълга е лекарството. Оттук става ясно, че средствата за възрастни и деца се различават в голяма степен само от концентрацията на смъртта - в средствата за деца тя е по-малка, тъй като децата са по-чувствителни към химическите лекарства.

"Deta" - един от най-ефективна индивидуална защита срещу комари

Това оборудване включва известния "тр" , "Moskitol" "тайгата" и много други лекарства. Всички те са безопасни за хората.

Трябва да се има предвид, че у дома е неудобно да се борим с комарите по индивидуални начини. И не искам да търкам кожата с такива кремове, дори и да не причиняват вреда. Апартаментът се използва най-добре с общи средства, които незабавно защитават всеки.

Средства

Средните средства, които засягат всички летящи кръвоспиращи у дома, включват:

 • фумигатори;
 • спирали;
 • ултразвукови изплашители.

Средства срещу комари (видео)

Фумигаторите и спиралите съдържат вече други вещества, които в малки дози отблъскват комарите и убиват в големи дози. Активното вещество в повечето случаи - пиретроидни или други нови вещества, принадлежащи към групата на пиретроидите.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо да се отърве от комари има само три жизнеспособни опции:

 • Повикване дезинфекция услуги (скъпи);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Преретроидът е нервен агент с общо действие. Първо е изолиран от пиретрум - персийска лайка. Сега пиретроидите синтезират. Под действието на пиретроидите, комарите се блокират от нервни импулси и възникват парализа и смърт. Ако средствата за голяма концентрация на активно вещество, комарите умират бързо.

  Фумигатори

  Фумигаторите са пластмасов контейнер, който е снабден с електрически щепсел и се включва в контакт. В фумигатора се поставя плоча с активното вещество или се завинтва бутилка с течен агент. След включване, отоплителят се нагрява, което води до нагряване на активното вещество. То започва да се изпарява под въздействието на температурата и се разпространява във въздуха. В резултат веществото засяга всички насекоми в стаята и ги унищожава.

  Фумигаторите са пластмасов контейнер, който е снабден с електрически щепсел и се включва в гнездо

  Най-известният фумигатор е Raptor.

  Фумигаторите са много удобни за използване в домовете, защото действат ефективно и практически са безвредни за хората. Те могат да се включат дори когато прозорецът е отворен и предпазват от комари не по-малко ефективно, отколкото в затворена стая.

  Не се препоръчва включването на фумигатори в помещения, където има бременни и кърмещи жени, както и малки деца. Също така е известно, че работата на фумигаторите може да навреди на студенокръвните животни. Известни са случаи на заболяване и смърт на риба, охлюви, жители на терариуми. Преди да включите фунигатора, препоръчваме да вземете клетките с птиците на друго място.

  Спирали

  Спирали срещу комари работят по същия принцип. Активното вещество започва да се отделя във въздуха по време на тлеенето на продукта, така че се запалва в единия край. За да се избегне пожар, средствата против комари от посочения тип се монтират на специална метална стойка.

  Активното вещество започва да се изпуска във въздуха, когато спиралата е разрушена, така че се запалва от единия край

  Спиралата може да се използва в апартамент. Но е по-добре да се борим с комарите във вили и открити пространства.

  Ултразвукови изстрели

  Могат да се захранват от електрическата мрежа или да се зареждат с батерии. Устройствата излъчват ултразвук с определена честота, която информира насекомите за опасността и ги обезкуражава. Комарите улавят ултразвукови вълни и ги излъчват сами. Затова такива страх ги засягат добре.

  Ултразвуковите изплашители излъчват ултразвук с определена честота, която информира насекомите за опасността и ги обезкуражава

  Също така трябва да прочетете статията "Електронни устройства и други средства от комарите".

  Популярни начини

  Те се опитват да се справят с комарите от дълго време, идващи с различни начини. През вековете са разработени много методи за контрол, основаващи се на използването на плашещи вещества, съдържащи се в растенията. И въпреки че не са толкова ефективни, колкото химическите, но и ползите от тях са осезаеми.

  Какви са народните начини на освобождение:

  • кората на листата на птичи череши и се разстила в стаята;
  • растителни домати на прозореца;
  • Натрошете маслото от карамфил, чаено дърво, анасон във въздуха или използвайте ароматна лампа с тези масла;
  • използвайте ароматни масла за електрически крушки;
  • запалил парче камфор и сложил в стаята метална стойка;
  • разпростираха около къщата корените на валериана, тютюневите листа, босилека;
  • За загряване на камфор в тиган.

  Други начини

  Етеричните масла, които отблъскват комарите, откриват употребата им при производството на изключителни средства срещу комари. Те включват гривни за комари. Те ги поставят на ръка. Производителите гарантират, че гривните предпазват от комари за няколко часа. Такива защитни бижута могат да бъдат закупени за деца. Според потребителите, обаче, те не са много ефективни.

  Народни средства за комари (видео)

  Направете го така, че лятото да донесе само радост и не беше засенчено от бръмчащи комари в апартамента, който можете. Днес има достатъчно средства, за да се предотврати населението на къщата и оцеляването на собствениците.