Звідки в будинках і квартирах беруться мокриці і що є причиною їх появи

Наші гроші №211. Запльовані Луценком і бізнес в тилу ворога (2018.04.02) (Відео July 2018).

на следващо място, ще се научите:

 • местоположение в апартаменти обикновено са взети мокрици и защо те са склонни да бъдат намерени в баните и тоалетни;
 • Какви са оптималните условия за живота и възпроизводството на червеи?
 • Къде трябва първо да потърсите беседката в жилищната сграда и какви действия да предприемете, за да я освободите надеждно.

И също така редица други интересни и полезни нюанси, които се отнасят до външния вид на дървесната дървесина в апартаментите и къщите.

Moistice, както е лесно да се разбере от името им - е създание, което обича влага и влага. Техните природни местообитания в природата са горски отпадъци, дърво и камъни, лежащи на влажна повърхност, водни езера и спонтанно оформени блата.

В съответствие с това и в сградите на хората за своите атрактивни такива места - влажни мазета, сутерени, технически помещения и проследява инженерни мрежи, които винаги присъстват влага, както и мезонети в един пробит покрив. Ето защо, като разберете къде се намират въшлените в апартамента, трябва първо да погледнете на такива места в къщата си.

Интересно е

Един обикновен човек без подходяща подготовка може да мисли, че въшките са насекоми. В действителност, това не е така - те принадлежат към подорзията на ракообразните и дори имат бисквити.

Какво е това, което привлича въши директно на апартаменти, например, от влажна изба или тавана?Обикновено това е в допълнение също са склонни да влажни места с повишена температура: 22-24 ° С, висока влажност на въздуха, нормална вентилация отсъствие присъствие, че ограничен, но източници редовен храна (те могат да служат като тънък слой прах върху плочките и слуз) - всичко това прави апартамента доста удобно място за малки ракообразни.

Затова е важно да запомните: въшките се появяват в апартамента, когато винаги има излишък от влага в тази или онази стая. Ето защо тези гости най-често предпочитат баните, тоалетните и кухните, които пълзят тук от техните развъдници. Понякога въшките растат в таваните буквално стотици и хиляди, след което вентилационната система се изкачва в жилищните помещения.

Съвет

Но преди да започнем да разбираме, където има въшки в дома си, е полезно да се започне именно за да се уверите, че преди да тези същества. Между другото, много домакини лесно се бъркат с мокрици безкрило, въпреки факта, че разликата между тези членестоноги е добре видима. Погледнете внимателно снимката по-долу - те показват мокрица и люспест близък план. Първите живеят на влажни места, последните живеят на сухи места; а в останалата част начинът им на живот и хранене са много различни.

Как и къде мокрици проникне в помещението

Както бе споменато по-горе, въшките се появи в апартамента в главната от мазета и тавани на жилищни сгради, както и комунални услуги строителството - отоплителните тръби, окопите електрически кабели, канализационни тунели, гаражи, различни технически дупки. Тези малки ракообразни са доста мобилни, но е трудно за тях активно да се движат по вертикални стени и конструкции в къщи. Така че често въшки се появи в апартамента на първия и последния етаж - тук е най-лесно да се измъкне от мазето или на тавана на суров.

В допълнение, буболечки в апартамента понякога, взети от други помещения, които могат да бъдат разположени в близост до складовете на магазини за хранителни стоки на първите етажи на жилищни сгради, самостоятелно строителство гараж, в непосредствена близост до стената на жилищен блок, а от каналите на канализационни.

За някои това може да изглежда странно, че въшки могат да се размножават много активен в тавански помещения - след това, което правят, за да оцелее и какво да ядем? Всъщност, всичко е съвсем проста: там се случи да бъде един от пионерите на дългосрочна индивидуален слой на гълъби изпражненията са много добри условия за отглеждане.

 • На първо място, на носилка на птиците, съдържаща останките от хаотичен семена, които са много подходящи за ядене ракообразни, както и други органични вещества в изобилие, присъстващи в таванските помещения;
 • Второ, покриви на къщи ремонтирани са изключително редки и затова често се провеждат, осигурява необходимата влага;
 • И накрая, на трето място, с лоша вентилация и изтичане покриви, дори малко дъжд ще осигури почти 100% относителна влажност в продължение на много дни.

Не е изненадващо, че при такива благоприятни условия за мокрици, те понякога се размножава в тавански помещения в невероятни номера и започват да атакуват буквално жителите на най-горните етажи. случаи на проникване мокрици в баните и тоалетните на апартаменти с тавански помещения, в сравнение с мазета, обикновено са по-редки, но те се характеризират с много голям брой от изпадане в апартамент неканени гости.

Съвет

В местна градска новини от различни части на страната, редовно има съобщения за наплив на мокрици се на горните етажи и е от дихателните пътища.Неканените гости могат да бъдат толкова многобройни, че само един непрекъснат поток обхождане по стените, които попадат в купа, пълзи в мебели. И това, което е най-интересно - в тези ситуации SES работници не винаги казват това, което каквото и нарушения на санитарното състояние на къщите и, съответно, не предприема никакви действия.

е често срещана практика, ситуацията е следната: мокрици се появи в апартамента сам, отначало в малки количества и рядко хващат окото. В резултат на това на първия корпус за чужденци са майстори незабелязани.

По-късно, когато апартамента обикалял в продължение на няколко десетки нарушители, те в крайна сметка случайно хващат окото в банята или тоалетната, а след това на собствениците започнаха малка паника - след внимателно проучване на помещенията става ясно, че на мокрици в апартамента толкова пълен! По първия въпрос - откъде са дошли до апартамента и как да се отървете от тях?

На следващо място, мокрици, започват да се бият като хлебарки - моливи, дихлорвосът, дори и инсектициди гелове. Всичко това наистина може да даде определен ефект, но първо трябва да разберете, където "дом" феновете на влага и източникът на най-влагата елиминирани.

Ако бързо решаване на проблема с влагата не е възможно, че е полезно да се уверете, че да блокира проникването на мокрици от мокри помещения в апартамента.

Къде живеят въшки в

В различни градове многократно провеждани изследвания върху биологията на места, където можете да изберат да живеят въшки. Оказа се, че тези малки ракообразни се намират основно в следните области:

 • градините и пространствата под оградите;
 • по тревните стени на къщите;
 • в мазето;
 • в складове за селскостопански продукти;
 • по протежение на пътя;
 • за свободни партиди и изоставени стадиони;
 • в частния сектор;
 • в парковете и зоните за отдих;
 • в депата за отпадъци.

Тук ножницата е сгушена под камъни, различни големи предмети, под наклонена трева и в боклук. Храната в такива места се обслужва от всякакви разлагащи се остатъци от растения - една и съща коса трева, гниещи плодове и зеленчуци, корени на растенията. Те се хранят предимно през нощта, като понякога напускат приютите си през деня или привечер.

Добави в списък с желания

Най-честите за градовете на централната ивица на Русия са два вида mocryc - обща mocrica-battleship и mocrita scabrous. Първият е най-известен с характерния си вид: той често се нарича "диня". Втората е по-мобилна, по-рядко се превръща в топка и разчита главно на скоростта си. Скумрия, която е най-грубата, често се оказва нежелан гост в апартамент.

Добре ли е да донесете дърво в къщата?

По принцип въшките се разпространяват в стаята самостоятелно, като се отправят от обичайните местообитания към по-удобни условия за тях. Тези членестоноги се опитват да стоят далеч от източници на светлина, вибрации и шум, и следователно върху дрехите или личните неща почти никога не са. Ето защо вероятността да донесете дърво в апартамента е много малка.

В много редки случаи мокерът може да бъде внесен в къщата с закупени продукти - картофи в чували и мрежи, моркови и лук, плодове в кутии. Но да се страхуват от гостите в този случай не си струва - те е малко вероятно да свикнат с апартамент, че те не са направили своя път.

Само тези въшки, които са взети от мазето и от улицата, са наистина нежелателни в апартамента на човека и се преместват в самите мокри помещения. Те са склонни не само да се установят за постоянно обитаване в апартамента, но и да се размножават активно тук.

В този случай, въшките са знак, че апартаментът има райони с лошо регулирана вентилация и постоянна влажност. Тези места трябва да се намери и да ги възможно най-скоро към нормално състояние, за да избегне по-сериозно, отколкото присъствието на буболечки, проблеми (например, постоянно присъствие на плесенни спори, че им ще отровят въздуха в апартамента).

Любимите местообитания на мокрици в апартамента

В повечето случаи, въшки са открити в апартамента на следните места:

 • в баните, особено в рамките на самите бани - тук постоянно мокри и обикновено представят най-малките организми, което е достатъчно, за да мощност;
 • в тоалетните зад тоалетни и бойлери;
 • на балкони и прилежащи лоджии, граничещи директно с мазето;
 • в складовете и гардеробите, използвани за съхранение на зеленчуци и плодове.

Ако са открити въшките в една и съща стая, те определено трябва да изглежда в другите стаи и стопански постройки - по възможност, когато те са най-много, те са по-малко забележими. Не забравяйте да проверите за тази цел и вентилационните канали.

Най-общо, въшките обикновено се заселват на места, където влажността надвишава санитарните стандарти за жилищни помещения. Тези ракообразни са добър показател за наличието на постоянни течове на вода, разкъсване на тръбопроводите, застояла канализация.

Ако са открити навсякъде в апартамента мокрици, трябва да се търсят места, където системата могат да бъдат компрометирани вода и канализация, изолация на стени, мазилка и целостта на самите стени. След като бъдат открити такива щети, те трябва да бъдат елиминирани възможно най-скоро. Непосредственото унищожаване на дървесната дървесина има смисъл само, когато условията, благоприятни за техния живот, са напълно изключени.

Интересно видео: нахлуването на барбекю от зеленчукови градини в частни къщи в Сочи

Какво прави бездействието на обществените услуги ...