Укуси комарів у дітей: як попередити і вилікувати

Грудень 2018

Відео: Stunning Photos of the Endangered Everglades | Mac Stone | TED Talks (Грудень 2018).

Anonim

ухапване от комар при деца не е толкова безобидни, колкото изглежда като през цялото лято с красивите си топли дни. Но неприятните и опасни ухапвания от комари могат да съсипе най-добрата почивка. На мястото на неприятен контакт се образува малък оток, който изчезва няколко дни по-късно сам по себе си.

Рискът от ухапване от комар е не само щети на деликатната кожа на детето, но също така и по същество, че паразитът се инжектира под кожата.

Видове алергични реакции към ухапвания:

 1. Респираторният отговор на организма към вдишването на вещества, отделяни от насекоми.
 2. Локална кожа.
 3. Системно анафилактично.

засегнатата област се сърди, понякога бебето уврежда кожата. Съществува реален риск от инфекция. Смущаващи формации нарушават нормалния сън на бебето. В същото време, нервната му система страда.

За бързо лечение на рани от ухапване от комар може да бъде напоена с вода за смазване на хапче validol всяка аптека невен тинктура, валериан

В много деца, има алергична реакция с подуване.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от комарите, нашите читатели съветват репелера за комари Pest-Reject. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Как да предпазим детето от комари

 • Удобно е да се използват фумигатори, които са разрешени за употреба в детството. Но те могат да се използват само когато прозорец с мрежа против комари е отворен в стаята и има циркулация на въздуха. Ако всичко е херметично затворено, уредът не може да се използва.
 • Да ходиш с любимото си дете беше интересно и полезно, трябва да се подготвиш добре за него. Не е необходимо да се използват дрехи от ярки цветове и ароматни парфюмерия. Защото колкото повече мирише, толкова повече комари стават активни.
 • Мрежата против комари, обработена с репелент срещу комари и инсталирана на инвалидна количка, ще се превърне в непреодолима бариера за летящи кръвопийци.
 • Можете да използвате защитни агенти - репеленти. Те могат да бъдат най-добрият вариант за вас. Най-добре е бебето да използва крем, спрей или гел. Трябва внимателно да проучите инструкциите за тяхното използване върху опаковката, което показва възрастта, за която е предназначен този инструмент, и как трябва да се използва.
 • За деца можете да използвате лекарства, одобрени за употреба в детска възраст. Но за да се предпазят бебетата до една година, репелентите не се използват. Те не могат да се прилагат върху възпалени участъци на кожата и рани, а също така да се прилагат върху области на тялото, които са под облекло.
 • Не е нужно да позволявате на детето да използва самите съставки против комари. Трябва да се положат крайни усилия, за да се разпределят тези средства в лицето. Най-безопасният начин е да приложите веществото върху ръката на възрастния човек и след това да го лекувате с лицето на детето. Тя трябва да бъде наблюдавана, така че да не попадне в очите на бебето.
 • Никога не пръскайте такива аерозоли на закрито или в кола. Преди да се използва, малко количество от избрания продукт се прилага върху кожата на лакътя, за да се провери дали има алергии към него.
 • Средства под формата на аерозоли, които предпазват бебето до два часа, обработват се само дрехи. По-дълъг патронаж може да бъде осигурен с крем, който се нанася върху кожата.
 • Вечер тези съединения трябва да се отстранят със сапун или гел.
 • Можете да използвате специални детски гривни с аромати, които плашат летящи кръвопийци.
 • Паразити отблъскват миризми от чаено дърво, здравец, евкалипт, лавандула, градински чай, босилек. Можете да използвате тези растения под формата на етерично масло то капеше на мрежи против комари и завеси от марля, навлажнете си носни кърпички и разстила върху перваза на прозореца и вратата.
 • Ако сте изградили огън в природата, струва си да хвърлите смърчови шишарки и шишарки от хвойна в клоните в огъня. Такъв дим ще изплаши насекомите.

Ако детето докосна раната, и имаше възпаление, засегнатата област често се намазва с прополис масло

Тъй като децата очаква множество други опасности на улицата, ние също препоръчваме да прочетете статията за жилата на оси земята.

Да ходиш с любимото си дете беше интересно и полезно, трябва да се подготвиш добре за него. Не е необходимо да се използват дрехи от ярки цветове и ароматни парфюмерия. Тъй като по-силна миризма, по-активните са комарите

Ухапвания от насекоми, как да се предпази детето (видео)

Лечение на ухапване от комар

 1. Ако забележите ухапвания от комари при децата, е необходимо да се гарантира, че те не се допират до засегнатите място на кожата. Тогава последиците от неприятната среща ще изчезнат в следващите няколко часа.
 2. Ако имате сърбеж, сърбеж жестоко ухапан място, а след това на бебето най-вероятно е, че е алергичен към комари слюнка протеин.
 3. Ако има мехури и червени сърбящи точки, трябва да използвате лекарство, което намалява сърбежа. Важно е да се гарантира, че детето не е нито обработени по повреда на мястото на възпалението, тъй като има опасност от изпадане в заразяването на раната.
 4. След комар ухапване мокро следа от него може да бъде разтвор на сода за пиене :. 1 чаена лъжичка. за половин чаша вода.
 5. Ако краста не е изчезнала, е възможно като отделна обработка да се прилагат антихистамин против сърбеж действие. Psili балсам, Fenistil гел и т.н. P.
 6. Ако след ужилване има оток, може да се постави хлад върху засегнатата област на тялото противовъзпалително маз.
 7. В допълнение към местната алергична реакция има общи прояви. В този случай понякога има опасно подуване на дихателните пътища, дихателна недостатъчност. Най-опасната реакция е анафилактичен шок. Ако след един ден на мястото на ухапване имаше силно възпаление, както и признаци на интоксикация се наблюдават, е необходимо да се обърнете към алерголог, тъй като може да се нуждаят от специално лечение.
 8. Трябва да знаете, че ако детето Ви е имало алергична реакция, свързана с ухапвания от насекоми, а в следващия ще е по-трудно и по-опасно.
 9. Ако такава реакция беше след спешна медицинска помощ не трябва да започне, когато лицето вече е подута и детето започва да се задуши, и веднага след ухапването от комар. Какви лекарства да се използват в тези случаи, родителите трябва да се научат от лекуващия лекар след първата сериозна алергична реакция.
 10. В света в такива случаи, два вида лекарства, използвани за спешно лечение: противовъзпалителни хормони (преднизон, дексаметазон).Адреналин се използва, когато не само развита оток, но също така има затруднено дишане. Всички тези лекарства се закупуват с рецепта.

За децата може да се използва лекарството, одобрен за употреба при деца на възраст

ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо да се отърве от комари има само три жизнеспособни опции:

 • Повикване дезинфекция услуги (скъпи);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Препоръчваме ви да прочетете статията "Електронни устройства и други средства срещу комари."

  Можете да използвате защитни агенти - репеленти. Те могат да бъдат най-добрият вариант за вас. Това е най-доброто за костюм крем бебе, спрей или гел

  Лечение на ухапване от комар народни средства

  • За бързо лекуване на рани от ухапване от комар може да се смазва, напоена с вода хапче validol всяка аптека невен тинктура, валериана
  • Ако детето докосна раната, и има възпаление, засегнатата област често се смазва с прополяно масло.
  • Листата на листата помага да се намалят симптомите.

  Паразити отблъскват миризми от чаено дърво, здравец, евкалипт, лавандула, градински чай, босилек

  ухапване от комар при деца не е толкова безобиден, колкото изглежда.

  Но винаги има възможност да се защитават, като се прилагат превантивни мерки срещу ухапване от комари при децата.