Мошки в квартирі: способи позбавлення від проблеми

Січень 2019

Відео: Slacker, Dazed and Confused, Before Sunrise: Richard Linklater Interview, Filmmaking Education (Січень 2019).

Anonim

Ако апартаментът е заразено въшки, че е време да започне битка с тях в апартамента, ако отглеждат мушици, време е да започне битка с тях. Те дразни, което води до мисли за канализация, бавим повърхност и да се създаде един небрежен външен вид на къщата, развалят храни и цветя. Откъде идват мишките и как да се отървете от тях бързо - няколко препоръки.

Произходът на проблема

Мойсей, който живее в къщата, има много видове. Това и всички известни плодове мухи, яде гнило плодове и сок, и мухи, и мушици, ядене мърша.

Мосът гравитира към водата, така че винаги започва в места, където има висока влажност. Ако апартаментът нарушава хигиенните норми и норми за поддържане на нещата, тогава грешките се засаждат почти винаги. Мокри дрехи, пълни с вода цветя, наличието на аквариуми, животни в къщата са провокиращи фактори.

мушички, живеещи в къщата, има много видове

мушици може също да се появи в къщата, ако

  • мухи влязоха в къщата с плодове;
  • ако плодовете и зеленчуците са развалени;
  • ако продуктите се изгниват в канализационни канали, боклук;
  • , когато водата е застояла в саксии за цветя;
  • с рядка промяна на водата в аквариуми, терариуми, хранилки за животни.

Мосът може да влезе в къщата заедно със земята, закупени или изкопани в градината или гората; върху дрехи и обувки на хора; чрез вентилация и прозорци.

комари снасят яйца в развалена храна, които се хранят с ларвите на

Физиология мушици

Мухи се размножават бързо, развитие от яйце до зряла възраст в рамките на 1-2 седмици.Те се размножават в апартамента, ядат сок от ферментирали растения и плодове, разлагат остатъци от храна. Да се ​​отървеш от тях е трудно, защото се размножават бързо. Яйца от мускули се намират в развалени храни, които хранят ларвите.

Злополука от мускулите, с изключение на естетиката, малко.

Как да се борим

Борба въшки може да бъде доста лесно, но изисква търпение и постоянство.

Преди всичко, условията за умножаване на мухи трябва да бъдат изключени, в противен случай те не могат да бъдат оттеглени. И за да направите това, намерете и изхвърлете всички гниещи храни. Мястото, където са, трябва да се измие с вода и сапун или оцет. Това ще се отървете от него оцелелите останки от гниещи храни, яйцата и ларвите, които не могат да виждат с невъоръжено око.

Борба въшки може да бъде доста лесно, но изисква търпение и постоянство

Javascript е необходимо да се носи, и се поставя в кофата за боклук и се измива мивка. В идеалния случай, трябва да почистите мивката за източване дупка и сифон и се изсипва на перилния препарат или оцет и сода.

Всички продукти трябва да бъдат запечатани. След това направете лечението в апартамента. За да премахнете мухите, можете да използвате добре познатите средства за летящи насекоми. Те включват:

  • "Борба";
  • "Raptor";
  • Дихлорвос.

Домашните капани могат да бъдат ефективни, което ви позволява да се отървете от мухите механично. За това парчета ябълки, банани и мед се поставят в пластмасови чаши. Полиетилен с дупки се опъва върху чашата. От такъв капан, мухите не могат да избягат. Можете да се биете и да ги примамвате с чинийки с сладка вода, бира, сироп. Лепкава лента от мухи също може да събира мухи.

Домашните капани

могат да бъдат ефективни. След третирането е необходимо да се поддържа хигиена в къщата. За да направите това, е необходимо да имате навика редовно да изваждате боклука от къщата; чести промени на водата в домашни животни и почистване на стари, не яде храна.

Много по-трудно е да се отървете от цветните мухи. За да направите това, първо трябва да спрете да напоявате цветята и да изчакате няколко дни, за да изсъхне земята. Всички чинийки, на които са поставени саксиите, трябва да се съберат и да се измият със сапун. В земята, за да се залепи (във всеки пот) 5 срещи с главата надолу. След това разредете калиевия перманганат (манган) до леко розов цвят и разпръснете растенията с този разтвор.

При отрицателен калиев перманганат, то е възможно да се използват средства за справяне с цветни мушици - "Thunder", "Fitoverm", "малатион".

Трудно е да се отървем от цветни мухи

Всички клетки с животни трябва да се мият и впоследствие да се сменят редовно с отпадъците, без да им се позволява да се намокрит.

Като превантивен агент в апартамента могат да бъдат разгънати букети от лавандула, лимонова кора, скилидки чесън. Те не обичат острите миризми на муха. За да се отървете от тях ще помогне и камфор алкохол, които могат да изтриете всички повърхности в къщата.

По този начин е възможно да се отървете от мухи в апартамента доста бързо и без проблеми, въпреки външния им вид и предпочитания в храненето.

Как да се отървем от миди в кухнята (видео)