Мазь бензилбензоат: плюси і мінуси препарату, способи лікування

Січень 2019

Відео: Лучшие средства от прыщей. ТОП-5 (Січень 2019).

Anonim

"бензил" се счита от мнения са много добри означава, че мнозина предпочитат поради високата ефективност и ниска цена Днес аптеки предлагаме широка гама от средства от краста. Но повечето от тях са скъпи. По отношение на евтините лекарства, фармацевтите и лекарите казват рядко и дори по-рядко ги назначават. Междувременно те съществуват. Скромно лежеше на магистралните рафтове мехлем "Бензил бензоат" - ярък пример за това. Как е добре, от какво се използва и какви са неговите предимства и недостатъци?

Назначаването на лекарството

маз е разработена в далечните времето на Съветския съюз, за ​​да унищожи различни ekzoparazitov. По принцип, използването му е предназначено за лечение на крастата. Въпреки това, тя се показа добре в унищожаването на въшките и гнидите.

Лекарството разрушава подкожно кърлеж Acarus scabiei, причинява краста кърлеж Demodex и, което води до кожни лезии. Ефектът от използването на мехлем надхвърля много очаквания - акарите започват да умират след 7-32 минути. Ушите продължават по-дълго - те умират след 2-5 часа.

да влоши или да предизвика странични ефекти, не е необходимо да се използва мехлем във връзка с други средства за акари или въшки

Състав агенти

Получаването включва бензоена фенилметил киселина, която е основната активна субстанция.Действието му се усилва от лимонена и стеаринова киселина, пране на сапун.

За възрастни бензиловата маз е предназначена за 20% и 25% (съответно 20% или 25% от активната съставка), а при деца - 5% и 10%.

Ако страничните ефекти се увеличават, е необходимо да се откаже от използването на "бензил" и преминете към други средства за контрол на вредителите,

предимствата и недостатъците на

Бензил бензоат има висока ефективност и много бързо унищожи паразити. В същото време тя струва много малко и е достъпна за почти всички. Тя принадлежи на извънборсовите лекарства, така че няма проблеми с покупката му в аптеките.

Недостатъкът е, че тя не може да бъде използвана от малки деца, бременни жени. Смята се, обаче, за напълно токсичен, както всички препарати за унищожаване на паразити.

Механизъм на действие

Естерът на бензоена киселина, част от лекарството прониква през паразити хитин и натрупаните в него, което води до разрушаване на всички системи на тялото. Това води до бърза смърт на възрастните и ларвите. Трябва да се има предвид, че яйцето не действа върху яйцата, така че за превантивни цели след известно време ще се наложи друго лечение.

бензоат, част от лекарството, паразита прониква през хитин и се натрупва в тях, което води до разрушаване на всички системи на тялото

маз се използва само локално. Препоръчва се да направите това вечер, преди да си легнете. След лечението трябва да смените спалното бельо.

Алгоритъмът на действие срещу подкожната тъкан на краста е следният:

 • Измийте тялото внимателно със сапун, опитвайки се да измиете люспите и кората от кожата.
 • На сухата кожа прилагайте маз - инструкцията ви съветва да използвате 10-15 mg наведнъж.
 • Бензилбензоатът трябва да се втрие в кожата. Изключение е гениталната област, слабините и гърдите, както и местата, засегнати от екзема, пиодермия или дерматит - са каймака е достатъчно, за да се постигне с лека ръка.
 • Лечението се извършва на цялата повърхност на кожата, с изключение на лицето и косата на главата, като се започне с лявата и дясната ръка. След това лекувайте багажника, краката, стъпалата.
 • След като подготовката изсъхне, след 60 минути може да се постави второ покритие.
 • След един ден вземете душ и изплакнете лекарството.
 • Променете отново спалното бельо.

Можете да миете ръцете си не по-рано от няколко часа след прилагането на лекарството. Струва си да се разглеждат и да не се планират случаи.

Кремът трябва да се третира най-малко четири пъти срещу акарата. Лечението ще отнеме около две седмици. Интервалът между приложенията на маз е 3-4 дни, а не повече.

Когато крема се втрива в кожата на срамните въшки в слабините, пубис, корема, бедрата, ползване

Feature при деца

Ръчна се посочва, че прилагането на тази маз при деца има свои собствени характеристики. Първо, децата могат да се справят с цялата повърхност на кожата, включително и скалпа. На второ място, ако се използва "бензилбензоат" за деца под 5-годишна възраст, първо трябва да се разреди с вода - да се затопли топла вода при температура +35 градуса, задължително да се варят. Тя трябва да бъде емулсия на консистенция, подобна на течна заквасена сметана.

Децата не се нуждаят от душ. Лекарството се прилага върху тялото в две разделени дози на ден с прекъсване в 12 часа.

възрастни предназначени "бензил" мехлем 20 и 25% (той е съставен от, съответно, 20 или 25% активно вещество), а за деца - 5 и 10%

норвежки краста Лечение

в норвежки сърбеж по кожата образуват се гъсти кори.За да работи мазът ефективно, те трябва да бъдат отстранени предварително, за които се използват кератолитични средства.

Норвежката краста се лекува, докато кожата се изчисти напълно и сърбежът и възпалението изчезнат.

Лечение на педикулозата

 • Срещу въшките мехлемът се нанася върху косата и леко се втрива в кожата.
 • След това трябва да сложите забрадка на главата си.
 • След 30 минути, мехлемът се измива от главата и се промива с 5% оцет.
 • И едва тогава главата се измива с обичайния шампоан и се пени.
 • Един ден по-късно процедурата се повтаря за по-голям ефект.

С полови въшки, кремът се втрива в кожата в областта на слабините, пубертета, корема, бедрата. Лечението се повтаря след 24 часа. Препоръчваме Ви да научите за други високоскоростни продукти от пубисни въшки, ако мазът няма очакван ефект или сте алергични към активното вещество на лекарството.

Педикулоза, как да се справяте с паразитите (видео)

Специални препоръки

 • Ако трябва да измиете ръцете си след нанасянето на продукта, трябва отново да ги лекувате.
 • В случай на контакт с очите и лигавиците, изплакнете обилно със сода. В очите, ако станат червени и възпалени след поглъщане, капе 30% разтвор на албуцид.
 • Ако мазът е влязъл в устата ви, трябва да го изплакнете с разтвор на сода. Ако мазът влезе вътре, трябва незабавно да се консултирате с лекар.
 • Инструкцията предупреждава, че не е необходимо да се използва мехлем за бременни и кърмещи жени, както и деца под 3 години. При кърмачета мехлемът може да причини тежки усложнения до синдром на диспнея.
 • За да се избегне повторната инфекция, всички, които живеят в една къща, трябва да бъдат третирани по едно и също време - всички членове на семейството се лекуват в същия ден.Спалното бельо също се променя в цялата къща.
 • Също така не е необходимо да се прилагат кортикостероиди по време на лечението с мехлем, което може да промени клиничната картина на курса на крастата. Премахването на сърбежа и зачервяването от ухапването на хиподермичната кърлеж, създават илюзията за възстановяване. В действителност, кърлежите остават в кожата. И ако спрете да използвате "бензил бензоат", болестта се активира при първата възможност.

Инструкцията казва, че употребата на мехлем при деца има своите особености

Странични ефекти

Както всички лекарства, мазът има странични ефекти.

В някои случаи може да се появят следните ефекти:

 • изгаряне на кожата при първа употреба;
 • сърбеж;
 • зачервяване на кожата;
 • суха кожа;
 • Алергични обриви.

В изключително редки случаи може да се развие контакт с дерматит. Ако приложите много голямо количество от лекарството, тогава е възможно предозиране. По този начин човекът може да загуби съзнание, при него ще започнат конвулсии. Особено опасно е предозирането на деца. Справедливо трябва да кажа, че това се случва рядко - прегледите не говорят за такъв случай.

Ако нежеланите реакции се увеличат, не си струва да използвате "Бензил бензоат" и да преминете към друго средство за борба с паразитите.

За да не се влошава и да не предизвиква нежелани реакции, не е необходимо да използвате маз, заедно с други средства, от кърлежи или въшки.

Бензилбензоатът се счита за много добър продукт от рецензии, които много предпочитат поради високата си ефективност и ниската цена. Но трябва да вземете под внимание всички странични ефекти и да вземете решение за употребата му, въз основа на собственото си здраве и възраст.