Про користь, шкоду і методи позбавлення від воскової молі

Січень 2019

Відео: «Все буде добре» Выпуск 31. Ламинирование волос (Січень 2019).

Anonim

Wax молец - основният вредител за пчели и полезни насекоми за хората се борят с молец восък се провежда се дължи на факта, че ларви невзрачен сив насекомото може да унищожи всички пчелно семейство. Те навлизат в кошера и се хранят с восък и мед, които пчелите се нуждаят толкова много от размножителния сезон.

Възможностите на ларвите са наистина огромни. Много малко създание за един месец може да обработва 2 грама восък - около 600 клетки. В този случай, тя може да яде и какавидите на пчелите и прополис, цветен прашец, пчелно млечице … Но от преработката на продукта има някаква полза.

За ползите от восък молец

Ларвите на восък молци са успешно използвани за създаване на кремове и тинктури. Те се използват и за да се отървете от сърдечни заболявания. В пулмологията те се използват за лечение на туберкулоза или бронхит. С помощта на инструмент, базиран на ларви, раните и изгарянията се лекуват успешно, а белезите не остават там.

Ако целта ви е да се запишете на пчелина и реколтата от мед, тогава ще трябва да приложат на борбата срещу вредителя

Най-често се използва за медицински цели, тинктура, направена от ларвите. Струва си да се отбележи, че той дава добър ефект както от застаряването, така и от изчистването на излишни килограми.

Как да си направим медицинска тинктура

 1. Вземете чаша ларви и изсипете чаша водка.
 2. Очакват се 12 дни.
 3. След това трябва да натоварите тинктурата.
 4. Филтрираната смес се разрежда с половин литър вода.

Най-лесният начин за борба с молци е чрез народни методи. Инсекта не толерира някои миризми

Как да кандидатствате

Пийте тинктура трябва да бъде половин лъжица 40 минути преди хранене сутрин и вечер. Постепенно влизайте в приема на лекарството и в обяд. Постепенно добавете сумата, в края на краищата трябва да достигнете 1 супена лъжица. Децата могат да получат тинктура от 1 капка и постоянно да се увеличават до 1 лъжица.

Пълен курс - 3 месеца. Пиете един месец, почивайте в продължение на 10 дни. Ако решите да излекувате студено, просто вземете лекарството за няколко дни.

Необходимо е да се борим с молеца веднага след появата му. Но се надявам, че паразитът ще бъде изцяло премахната, че не е необходимо

Как да защитим кошера от молец

 • в кошера не се появи восък молец периодично трябва да го почистите, отървете се от боклуци. Като правило самите пчели се справят с това, но защо не им помагат.
 • Важно е да наблюдавате състоянието на рамката. Те не трябва да бъдат мокри, така че мухълът да не се появява.
 • Ако рамките са дефектни, изхвърлете ги. Кошерът не трябва да има пукнатини. Промяната на рамката е по-добра всяка година, дори ако те все още са добри.
 • Ако копаете жлеб около кошера и го напълните с вода, миграцията на вредителя ще спре.
 • Ефектът е даден и специални "капани", които можете да направите сами. Вода и мая се добавят към сместа от мед-пега. След това съставът се излива в плата и през нощта се оставя в кошера. Сутринта контейнерите с мъртвата молва се почистват. Важно е да се работи през нощта, защото само в този момент пчелите не защитават дома си.

Възможно е да се интересувате и от статията "Мол за изкореняване на кестен: начини за борба и превантивни мерки".

Най-често се използва за медицински цели, тинктура, направена от ларви

Wax молец и здраве (видео)

Как да се борим

Борба молец е необходимо веднага след възникването му. Но за да се надяваме, че паразитът ще бъде напълно премахнат, не е необходимо.

Ларвите на восък молец успешно използвани за създаване на кремове и тинктури

Прекалено разширяване на пчелните гнезда ще доведе до факта, че вредителят ще проникне в нея.

 • За да се предотврати появата на паразит, се използва сярна киселина. Обработката трябва да се извърши в газова маска.
 • Можете да използвате или мравчена киселина, или оцетна киселина. Те се прилагат върху повредената пчелна пита, след като са извадени от кошера. Извършвайте химично лечение в самия кошер категорично.
 • Можете да се борите с молец с температура. За да направите това, медената пита се поставя в помещение с температура, равна на 50 градуса, и се държи за един час.
 • Кошерите трябва да се нагорещят с надувач. Но само елементи, изработени от дърво или метал. Препоръчва се тази процедура да се извърши преди уреждането на пчелите преди зимуване. Възможно е да се произвеждат такива произведения през лятото, главното е, че няма пчели в кошера.

Борбата срещу молец восък се провежда се дължи на факта, че ларвите на насекомото невзрачен сив може да унищожи цялата пчела колония

Използването на народни методи

Традиционните методи за борба с молец по-лесно. Инсето не толерира някои миризми, а именно:

 • чесън;
 • мента;
 • орехови листа;
 • старейшина;
 • риган;
 • Artemisia;
 • Хмел.

Намерете един от представените "дразнители" ще бъде много лесно. Ефектът е добър и употребата на химикали или газове не се изисква.

Можете да разберете как се използва кестенът за борба с молеца.

Восъчната пеперуда е основният вредител за пчелите и полезно насекомо за хората. Ако целта ви е да спасите пчелина и реколтата от мед, тогава е необходимо да се осъществи борбата срещу вредителя. Препоръчваме ви да се научите как да се отървете от молци в сушени плодове.