Огляд засобів: таблетки від бліх для собак, шампуні і краплі

Січень 2019

Відео: Bravecto (Бравекто) (Січень 2019).

Anonim

Ако имате куче, то вероятно сте поне веднъж намерен на тялото й паразити. А най-разпространената форма е, разбира се, бълхи. Обмислете средства за лечение, по-специално таблетки против бълхи за кучета. От паразитите не могат да страдат не само възрастни кучета, но и кученца. Следователно, при избора на лекарство, трябва да се вземе предвид възрастта на животното.

Откъде знаеш, че куче порода бълхи

Как да разберете какво вашия домашен любимец наистина отглеждат бълхи? Говорете за това от следните симптоми:

 • безпокойство, постоянно чесане и различни части на тялото. Ако забележите кучето си е нервна потрепвания, показва безпочвени и внезапна агресия, често сърбящи, а след това със сигурност тялото й, обитаван от предоставяне изразен дискомфорт паразити.
 • Можете да видите следи от ухапвания по кожата. И за да ги намерите, трябва да преместите косата и внимателно да изследвате тялото. Ако намерите червени петна по него, те могат да бъдат само последиците от ухапвания.
 • В някои видове (особено малки) хапещи вредители предизвикат алергични реакции, и доста силна. Те се проявяват под формата на хиперемия на кожата, обрив или дори мехури. И ако има силен сърбеж, домашния любимец може да започне да вържете на кожата, което от своя страна ще доведе до инфекция и образуване на абсцеси.
 • Ако няма симптоми, изброени по-горе, не е гаранция, че насекомите върху тялото на животното не е така.Вероятно домашното само реагира на тях (това е възможно, ако има плътна кожа и по-нисък праг на чувствителност). И тогава можете да разпознаете инфекцията само след откриването на бълхи. Те са малки, така че ще трябва внимателно да сканирате цялата вълна. И за да улесните задачата, можете да намокрите домашния любимец. Бълхи, подобно на ницове и други паразити, се страхуват от водата, така че с повишена влажност те стават активни и се опитват да напуснат господаря и със сигурност ще го забележите.

Коя подготовка да изберете

Ако отидете в магазин за домашни любимци или специализирана ветеринарна аптека, ще откриете голямо разнообразие от препарати за бълхи за кучета. Освен това е напълно възможно да се използват народните рецепти срещу бълхите при кучета, понякога те не са по-малко ефективни.

За да определите сред това разнообразие, определете за себе си най-важните критерии за подбор. Може да има много, но малко са решаващи:

 • Противопоказания. Имайте предвид, че някои лекарства за бълхи и червеи за кучета са противопоказани по време на периоди на хранене и бременност, с някои хронични или трансферирани заболявания, както и в ранна възраст.
 • Възрастови ограничения. Ако планирате да започнете лечение за кученце или младо куче, разберете кое лекарство за бълхи за кученца е разрешено от правилната възраст, за да не се заблуждавате.
 • С каква форма се отстранява бълха лекарството за кучето? В момента има различни хапчета, капки, шампоани, спрейове и дори якички срещу бълхи.
 • Състав. Ако го изучавате, едва ли ще разберете нищо. Ефективните средства за бълхи за кучета съдържат инсектициди, например фипронил, перметрин, селамектин и други.Всички те са безопасни за животни, но някои могат да навредят на кученца или бременни кучета. Ако използвате народни средства, тогава ще бъде по-лесно да проучите и оцените състава. Не трябва да включва агресивни компоненти като киселини и основи, може да предизвика дразнене на кожата.

По-долу ще бъдат изброени най-популярните наркотици и за удобство те са разделени на няколко категории в зависимост от формата на освобождаване. Рецепти на хората ще се разглеждат отделно.

Таблетки

Сега хапчета против бълхите печелят популярност. Те имат почти мигновен ефект. Инструкциите за употреба показват, че те започват да действат средно 30 минути след употреба. Те се състоят от активно вещество, което бързо натрупва максималната концентрация в кръвта и помага да се унищожат насекомите. Важно е, че таблетките са противопоказани за кученца и бременни кучета.

При първото използване на лекарството, трябва да следите внимателно домашните любимци, тъй като могат да се появят нежелани реакции или алергични реакции под формата на повръщане или сърбеж.

Най-популярните марки са "Comfortis", "Bravekto", "Frontline". За успешно консумиране на лекарства от животни, те се произвеждат със специални ароматични добавки. Например можете да се запознаете с таблетки с вкус на месо.

Шампоани

Шампоаните могат да се нарекат най-безопасните, така че концентрацията на активните вещества в тях не е висока. След пенирането и къпането на домашния любимец, цялата вълна е напълно обработена, но освен това активните вещества са частично измити с вода, така че ефектът не може да се счита за продължителен.Също така си струва да се отбележи, че не всички кучета обичат да плуват и да се държат спокойно по време на такава процедура, което създава определени неудобства за собственика и усложнява лечението. Най-популярните средства под формата на шампоани са Phytoelita, господин Bruno, Leonardo, Delix, Doctor Zoo, Beaphar.

Капки

Капките са лесни за използване и имат много дълъг ефект, както и икономична консумация. Достатъчно е просто да изпуснете няколко капки върху холката на домашния любимец и да избегнете контакт с вода (в противен случай активните компоненти просто ще бъдат измити и ефектът ще бъде намален до нула). Въпреки че концентрацията на веществата е доста висока, все пак капките са безопасни, тъй като ако се приложи правилно, случайното близане може да се избегне (кучето едва ли ще достигне до холката с езика си). Но все пак те са противопоказани за кученца и бременни кучета. Трябва да се отбележи, че почти всички капки имат сравнително висока цена.

Най-популярните средства:

 • Front Line. Активното вещество е фипронил, за животните е безопасно. Ефектът продължава няколко седмици, подготовката е противопоказана за кученца с тегло по-малко от 2 килограма.
 • Местните "барове" също съдържат фипронил и се допускат от десет седмици.
 • Крепост. Активната съставка тук е селамектин и също така е безопасна за всички животни, но е ефективна срещу много паразити.
 • "Серко" е лекарство, основаващо се на диазинон.
 • "Advantix" е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ перметрин и имидаклоприд и се допуска да бъде използван само от възраст от седем седмици.

Спрейове

спрейове - това е може би най-удобната форма, тъй като съставът се разпространява по цялото тяло равномерно, и действието му продължава дълго време, но

 1. Първо, концентрацията на активни съставки е висока
 2. На второ място, кучето може случайно да оближе продукта
 3. Трето, частиците могат да попаднат в дихателната система по време на пръскането.Поради това, когато използвате, бъдете много внимателни и се опитайте да пръскате в обратна посока от муцуната на животното.

Ако разгледаме най-ефективните и популярни спрейове, е възможно да се изброят като "Beaphar", "Барове", "Front Line", "Hartz".

Нашийници

Нашийците няма да осигурят пълно лечение, но те ще помогнат да изплашат бълхите и да осигурят превенция. Но за траен ефект не бива да премахвате такова устройство от домашния любимец, тъй като действието след премахването е спряно. Предявените марки на нашийници: "Хартц", "Болфо", "Беапар", "Килтикс". При избора на яка, трябва да обърнете внимание и на нейния размер, така че животното да е удобно да го носи.

Домашна Рецепти

И накрая, народни средства за защита:

 1. кукуряк вода се смята за доста токсични, така че - на първо място, е необходимо да се разрежда с вода, в - на втория, за да се избегне контакт с лигавиците, а в устата дихателната система. И е по-добре просто да пуснете няколко капки на холката.
 2. Сапунът за сапун е безопасен дори за кученца. Трябва просто да се разпени, да се постави върху вълната, да се остави за десет или петнадесет минути (ако домашният любимец стои), след това да изплакне.
 3. Ако предпочитате народни средства, използвайте чесън. Натрошете, изсипете вряла вода и настоявайте за един час. След това, с готовата инфузия (тя ще има доста остра миризма), лечение на цялото тяло на кучето.
 4. Натиснете сока на лимон, разредете с чаша вода и използвайте тази течност за лечение на вашия домашен любимец. Миризмата не е остра и доста приятна, но вероятно се страхува от бълхите.
 5. На холката може да капе няколко капки от етерично масло, например чаено дърво.
 6. се разтваря в чаша вода три супени лъжици ябълков оцет 9% и използвате този инструмент за лечения срещу бълхи.

Ако започнете да третирате кучета навреме и вземете правилното лекарство, бързо решете проблема.