Паразити в очному яблуці

Січень 2019

Відео: Кавказцы в России. Кто за этим стоит. (Січень 2019).

Anonim

Oftalmomiaz - е заболяване на очите, причинено от ларви муха, главно Стършел Екатерина Н. формулиран интересуват от въпроса й:" Какви са паразити могат да живеят в очната ябълка? Как да се определи тяхното присъствие, възможно ли е да се извличат вредители сами? "

По-долу ще отговорим на този нестандартен въпрос.

Офталмологията е заболяване на очите, причинено от ларвите на мухи, най-вече гадатели. Тя попада в очите случайно и растежът й спира. Но не винаги. Има случаи на цялостно развитие на мухи вълнар и ларви на едър рогат добитък, което доведе до тежки последствия.

В страните с тропичен климат се наблюдават най-тежките лезии на зрителните органи поради горепосочената причина. Огромен брой паразити, вземете в различни области на лигавицата на човешкото око, може да разрушава необратимо тъкан и костите орбита око. Това ужасно заболяване се нарича "разрушаване на офталмологията", понякога такова мляко може да доведе до менингит.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от паразитите, нашите читатели съветват Intoxic. Той задейства отново процесите на имунната защита на тялото, извършва детоксикация и сложно пречистване на тялото от телата на паразитите и техните карантии.

Прочетете повече тук …

В тропически климат се сблъсква с най-тежката поражение на органите на зрението, причинени от ларвите на

Има външна и вътрешна oftalmomiaz с различни клинични прояви и вътреочното наблюдава по-рядко.

Outer пълзящи: Симптоми

миаза век като цирей: ларва предизвиква дълбоко в век, възпаление и образуване на един или повече възли. Обикновено човек се чувства и вижда как се движи на паразита, но друга клинична форма - Creeping миаза: кожата, така да се каже, "прави" вити дълги линии.

Ако конюнктивалния сак ларва влиза кухина досадник, има ларви конюнктивит, който незабавно "умира" след екстракцията на паразита.

ларва "vpolzshaya" по лигавицата на окото, което води до възпалително образуване възел, наречена конюнктивата гранулома. Лечението в този случай се състои в извличането на съществото чрез разрез на лигавицата.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от паразитите, нашите читатели съветват Intoxic. Той задейства отново процесите на имунната защита на тялото, извършва детоксикация и сложно пречистване на тялото от телата на паразитите и техните карантии.

Прочетете повече тук …

Паразити в очната ябълка (видео)

Симптомите на вътрешния миаза

Вътрешен oftalmomiaz причинят gadflies:

  • говеда
  • дребни преживни животни
  • Гризачи
  • Други животни

целият животните биват постоянно атакувани от кръвосмучещи комари и носи в себе си ларви му.

Това "нещо" може да бъде достатъчно бързо, за да пробие кожата и човешкото око, причинявайки вътрешен oftalmomiaz: ларва може да хвърли една муха, или то ще бъде вписано с мръсни ръце.

С оглед на "скрита" на вътрешния oftalmomiaz паразит разделя на:

  • напред
  • към

Front в повечето случаи в съчетание с влошаване на зрителната острота до пълна загуба му.

Задната клиника е много разнообразна. Понякога се проявява почти асимптоматично, но се случи, че пациентът внезапно изгуби зрението изведнъж.

фундуса на око страда от кръвоизлив, отлепване на ретината се случи, има оптичен неврит и дори пълното му атрофия.

Когато задната oftalmomiaze ларва оставя следи подобни пресичат помежду си в произволен ред посоки.

паразити, се качи в различни лигавицата област на човешкото око, може необратимо унищожи тъкан и кост орбитата

Лечение

С oftalmomiazom справят изключително хирургични методи: самолечение не е позволено!

Лекарят премахва ларвите и мъртвата тъкан. С гърба на вътрешното мляко, паразитът може да бъде елиминиран чрез фотокоагулация.

Освен това, въз основа на показанията на пациента се предписва антибиотици, антихистамини, сулфа лекарства и детоксикация.

В допълнение към ларвите статията досадник в очната ябълка може да се утаи и други паразити. За да установите точна диагноза, трябва да се свържете с специалист.