Народний рейтинг коштів від тарганів

Січень 2019

Відео: Агенція Мудіс понизила рейтинг семи російських фінустанов до «сміттєвого» (Січень 2019).

Anonim

Вероятно вече няма хора, които не биха познавали такова насекомо като хлебарка. Те могат да дадат на хората огромно количество от всички видове проблеми. Такива насекоми винаги избират най-удобното местообитание за себе си. Места на своето жилище - това са помещения без достатъчно светлина, в които има влажна и много прах. Те принадлежат към всезнаещите насекоми. Това не им пречи да се заселят на места, където винаги можете да намерите остатъците от храна, вода и битови отпадъци.

Преди това проблемът, свързан с наличието на хлебарки, не винаги е бил ефективен. Сега дори от най-големия брой хлебарки може бързо да се отървете. Пазарът вече разполага с налични на пазара лекарства, чието качество е високо.

Подготовка

Нека разгледаме най-ефективните средства, които заемат първите позиции в съответния рейтинг.

Globol

Това е пастообразна маса, която е най-ефективна. Тя е спечелила голяма популярност сред потребителите, благодарение на съдържащите се в нея мощни вещества. Основният активен елемент на това лекарство е хлорпирифос. Концентрацията му е 0, 5%. Пастата принадлежи на 4-ти клас на опасност. По уверенията на германския производител е напълно безопасно както за хората, така и за животните, които живеят с тях в една и съща стая. Въпреки това, като предупреждение, производителят препоръчва да се избягва директният контакт с лекарството.

Пастата трябва да се прилага под формата на грах. Те трябва да се поставят там, където се наблюдават повечето насекоми. Принципът на действие се основава на ядене на макаронени изделия от паразити и по-нататъшно прехвърляне към местообитанията на техните роднини. По този начин, голям брой насекоми започва да умира. Според наблюденията, най-големият ефект от използването му се наблюдава през първите няколко седмици.

Основните предимства на Globol включват:

 • Ефективността на средствата, която ви позволява да се отървете от голямо население от хлебарки.
 • започва да действа бързо.
 • Действието продължава дълго.
 • Няма причина за пристрастяване при насекоми.

По време на използването на този инструмент той не откри никакви недостатъци. Ето защо тази паста се препоръчва като ефективно вещество за борба с паразитите. В рейтинга на средства срещу хлебарки се 1 място, като 10 от 10 точки.

Regent

Веществото е ефективен инструмент, с който можете да се борите еднакво както с хлебарки, така и с бръмбари от Колорадо.

Лекарството се класифицира от специалистите като клас интестинални контактни инсектициди. Основната му цел е да се бори с бръмбара. Въпреки това, дълго време сред потребителите е популярна и като средство за унищожаване на хлебарки.

Производителят освобождава Regent под формата на капсули, прах или ампули. В този случай веществото може да има различна степен на концентрация, което зависи от размера на населението.

При голям брой насекоми се препоръчва да се разрежат няколко капсули от веществото в 250 ml вода, след което е необходимо разтворът да се разбърка. Освен това се прилага на повърхността, върху която най-често се придвижват хлебарките.Фипронил действа като основно вещество, което оказва влияние върху насекомите. Той има висока степен на концентрация. Експертите го приписват на втория клас вещества.

Производителят препоръчва потребителите да прилагат обработка от хлебарки, като използват гумени ръкавици и специален респиратор. След лечението трябва да оставите стаята за няколко часа. В рамките на 2 дни трябва внимателно да се измие стаята и да се проветри.

Като потребители, основните предимства са:

 • Наличието на верижен ефект.
 • Самото лекарство започва да действа активно след няколко часа.
 • Не мирише.
 • След употребата му няма останали следи.

Регентът има следните недостатъци:

 • Регентът е токсично вещество.
 • Има кратък срок на валидност.

В рейтинга на фондовете той заема 2-ро място, имайки 9 от 10 точки.

Получаване

Представлява аналог на добре известно вещество, което е придобило популярност сред потребителите под името Gett. Въпреки това, Gett вече е прекратен и затова трябва да използвате "Вземете". Това е инсектицид, който има голям спектър на действие. С неговата помощ можете ефективно да се борите не само с хлебарки, но и с дървеници, мравки и други насекоми. Експертите отбелязват и бариерния ефект на това лекарство, което помага да се предотврати навлизането на насекоми в къщата.

Основният елемент е хлорпирифосът. Това е абсолютно безопасно както за хората, така и за домашните любимци. Преди да го използвате, разредете лекарството във вода с концентрация от 1 до 10, обикновено използвайте бутилка на литър вода.Тогава тя трябва да се пръска на повърхността, която обикновено пълзи хлебарки. През следващия месец се наблюдава унищожаването на всички членове на това семейство.

Вземете може да бъде чудесен инструмент за примамки. В този процес унищожаването на тази категория вредители ще бъде по-бързо.

Потребителите отбелязват такива предимства на инструмента:

 • Действието започва, след като насекомите обхождат повърхността, върху която са пръскани.
 • Няма нужда да очаквате храненето на материята с насекоми.
 • Няма токсичност.
 • Ефективността ще бъде на необходимото ниво в рамките на шест месеца.

Потребителите отбелязват високата цена на този продукт като основен недостатък. В рейтинга на фондовете той отнема 3 позиции, като 8 от 10 точки.

Долокс

Веществото се предлага на пазара като гел. Експертите го приписват на група от така наречените инсектицидни лекарства. Fipronil се използва като основно вещество в концентрация от 0,05%. Веществото има слаба токсичност по отношение на животни и хора. Dohloks принадлежи към 4-ти клас на опасност. Принципът на функционирането му е поражение на нервната система на хлебарка. В резултат на това влияние се наблюдава парализа на насекомото с последваща смърт. Всичко това се случва за 8 часа.

Dohloks се произвежда под формата на гел, поставен в спринцовка с тънък връх. То трябва да бъде пуснато на места, където живеят хлебарките. Първите признаци на ефекта на лекарството върху насекомото започват да се появяват след 6 часа. Максималната степен на експозиция на веществото настъпва на 3-ия ден.

Основните предимства на този инструмент включват:

 • Бързо излагане на насекоми.
 • Допустими разходи за всички категории потребители.
 • Ниска токсичност на веществото.

В този случай производителят все пак препоръчва да се избягва директният контакт на веществото с човек или животно. Според наблюденията на специалистите, основният недостатък на лечението е пристрастяването към него на хлебарки. Употребата му трябва да се редува с други вещества.

В рейтинга на средства срещу хлебарки той заема четвъртата позиция, като има 8 от 10 точки.

Борба

Специалистите препоръчват Combat като абсолютно безопасно и ефективно средство в борбата срещу хлебарки. Това е съвсем лесна за използване. Наркотикът е диск, който също се нарича капан. В такъв диск има стръв. Примамката съдържа вещество, наречено хидраметинон.

Принципът на средствата е, че храненето на стръв, хлебарката започва да учудва други представители. Производителят гарантира пълно обезвреждане на група насекоми в рамките на 2 седмици от момента, в който веществото действа. Лечението може да продължи 3 месеца.

Основните предимства на лекарството са:

 1. Няма токсичност на веществото.
 2. Липса на алергия към лекарството.
 3. Наркотикът е много удобен за употреба, той не оставя следи и няма миризма.
 4. Няма причина за пристрастяване при насекоми в резултат на приложението.

В класацията се намира на 5-то място, има 8 от 10 точки.

За да изберете най-подходящите средства от рейтинга, е необходимо да обърнете внимание на размера на популацията хлебарки. Също толкова важно е времето, през което живеят в едно жилище. Ако наскоро живеят насекоми, могат да се използват лекарства с ниска цена.Ако хлебарки са много и те са в апартамента от дълго време, трябва да използвате скъпи лекарства. И в двата случая, преди началото на лечението, избраният апартамент означава да изключи достъпа на насекоми до водата.