Фараонові мурахи: чим небезпечні і як від них позбавитися

Січень 2019

Відео: Александр Родригес - Зона опасности (Січень 2019).

Anonim

Отърви се от фараона мравки може - просто трябва да бъдете търпеливи и извършва редовно обработка на къщата за няколко месеца в човешкото жилище отдавна е уреден много Животни и насекоми, привлечени от наличието на храна. Някои от тях причиняват много проблеми и дори се превръщат в носители на инфекции. Един от тези видове е кафявата или фараонова мравка. Каква вреда може да донесе и как да се отървем от нея бързо и ефективно?

Грешка Линей

Тези екзотични мравки дава името биолог Карл Линей в XVIII век, защото си мислеше, че са дошли от Египет. В действителност малките червени мравки с размер 2-6 mm са мигрирали от Индия. Те бяха пренесени на кораби, носещи подправки от Индия в Европа. Малко хора знаят, но преди XIX век в Русия те не се срещнаха.

Химически фабрично изработени капани или стръв, на базата на борна киселина за 2-2, 5 месеца гарантирана помощ, за да забравят за проблема с жилищата мравки

Това насекомо е с ярка светлина или кафяво-жълт цвят. Работниците достигат дължина само 2 мм, а женските - 3-6 мм. Фараонови мравки живеят в колонии, чийто размер може да достигне до един милион души. Животът на всеки сам мравка е кратък - мъжете живеят 20 дни, работниците - 60, както и за жени кралицата - 273 дни.

Един възрастен израства от яйце в рамките на месец и половина.

Тези извънземни се чувстват най-добре при температура 23-30 градуса.Следователно, най-активно те се размножават през лятото. Но през зимата броят им в домовете рязко намалява.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Не ми харесват дрожди мравки. Яденето на смес от мая и всяка конфитюр, мравки умират много бързо

Къде са мравките

Живот сладки мравки в стаите, тавани, под цокли, под мазилка и облицовка. Гнездата им се намират не само там, но и в шкафове, зад чекмеджета, под пода. Гнездата се намират в труднодостъпни места и достигането до тях може да бъде изключително трудно. Те лесно се движат през пукнатините от апартамента до апартамента. За тези насекоми няма специални прегради, които да се движат между етажите, затова отстраняването им е трудно. Повечето от тях в кухнята, банята.

Поради скоростта на размножаване и броя им, те бързо населяват територията - нови девет етажни къщи мравки населяват напълно за една или две години.

Какво мравки ядат

Те могат да ядат всичко. Но най-вкусът им са протеини и храни, съдържащи захар. Най-често тези насекоми привличат захарни чаши със захар, бисквити, сладки, мед, мляко, месо (сурови и варени), колбаси. Насекомите предпочитат полутечни или течни храни, но не се избягвайте и твърдата захар.

Той се омекотява от храносмилателни сокове.

Нерафинирано слънчогледово масло е естествен репелентен инсектицид. За да мравки пълзят в контейнера с продуктите, които могат да ги четка с острието на слънчогледово масло

Без храна и вода мравките живеят в продължение на три дни, които трябва да бъдат взети под внимание при тяхното унищожаване.

Колко опасни са мравките

Точно като мухи и хлебарки, фараоновите мравки са вектор на инфекцията. Те пълзят в кутии за боклук, на боклук, а след това носят на краката си патогенни микроби и патогени за храна. Експериментите са доказали, че могат да понасят много опасни болести, включително чума, дизентерия.

През нощта те могат да се плъзгат около къщата. Има случаи, когато насекомото се пропълзя под болтовите бинтове на болните и причини непоносимо сърбеж и заразяване на раните.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Най-сигурният лек за мравки е борна киселина

мравки Фараона в нашата къща (видео)

Как да се борим

  • Преди да се отървете от фараона мравки, е необходимо да ги знаят начин на живот. Най-важното нещо за успеха на едно предприятие е да унищожи гнездата на насекоми. Има яйца, полагащи яйца. Но намирането на гнездо може да бъде много трудно, защото може да бъде някъде под тапета, под дъската или зад шкафа, където достъпът е ограничен. В този случай трябва да се има предвид, че жените работници хранят работещите мравки, така че можете да ги отровите само ако унищожите самите насекоми и храната, която те доставят. За тази цел и да служи на всички видове примамки.
  • Най-надеждното средство за мравки е борната киселина. Той корозира хитинът на насекомото и го убива. Но веществото действа бавно, което го прави идеален инструмент - работещите членове на колонията успяват да доставят киселина в гнездото и да я унищожат.

Можете да научите за борна киселина в борбата срещу мравките.

Също като мухи и хлебарки фараона мравки са носител на инфекция

От 1 чаена лъжичка от борна киселина и една чаена лъжичка захар или мед и вода се получава гъста смес. Той е поставен на места с претоварване на мравки и пътеки. Скоро вредители ще станат много по-малко, тъй като процесът на отравяне мравки царици ще започне. Първите резултати ще бъдат видими за една седмица. Боровата киселина или боракс може да се смесва с различни пълнители, които мравки като мляно месо, картофено пюре, яйца. От тази смес топките се оформят и ги разпространяват по периметъра на стаята.

  • Дрождите са вредни за насекомите. Хранене на смес от дрожди и всяко конфитюр, мравките умират много бързо.
  • Освен това фараонната мравка може да бъде изхвърлена от етеричните масла на някои растения. Те не го унищожават, но ви принуждават да напуснете, което също е добро. Като репелентно растение използваха стари, мента, домати, домати, пелин, карамфил, орех. Инфузия на тези растения два пъти в месеца трябва да бъдат обработени места за натрупване на насекоми, избършете всички повърхности в къщата и измийте подовете. Можете да намажете сока от чесън мравки песни.
  • Нерафинирано слънчогледово масло е естествен репелентен инсектицид. За да не мърдат на мравките в контейнери за храни, е възможно да се смажат ръбовете им със слънчогледово олио.
  • Можете да направите естествен капан - да уредите на периметъра на кухнята малък контейнер с вода, подсладена с мед или захар. Навсякъде в тях ще нахлуят и ще потънат.
  • За борба, Dichlophos, Dohloks, Raptor и Raid капани се считат за ефективни от химични агенти. Капанът е най-ефективен, тъй като трае дълго време и е абсолютно безвреден за домашни любимци.

Препоръчваме Ви да прочетете статията "Избор на видовете и характеристиките на използването на дихлорвоза за борба с насекоми".

Живот сладки мравки в стаите, тавани, под цокли, под мазилка и облицовка

Химически фабрично изработени капани или стръв, въз основа на борна киселина за 2-2, 5 месеца гарантирана помощ, за да забравят за проблема с жилищата мравки. Препоръчваме да разберете кои са опасните земни оси.

Необходимо е да се помни, че за да се отървете от мравките накрая, ние трябва в същото време с горните мерки, за да вземе всичко, за да се предотврати достъп от други апартаменти. За да направите това, внимателно покрие всички пукнатини в цокли, в ставите на стените и пода, между дъските на пода. При някои рецепти се препоръчва предварително размазване на слотовете с керосин.

Можете също така да прочетете статията "Преглед на ефективни методи за борба с мравките".

Можете да се отървете от фараоновите мравки - просто трябва да сте търпеливи и да провеждате редовни домашни лечения в продължение на няколко месеца. И тогава можете да забравите за насекоми в захар и в шкафове завинаги. Препоръчваме ви да научите как да спасите апартамент от Prusak.