Голубині блохи: особливості життєдіяльності і шкоду для людини

Січень 2019

Відео: Щоб крила мені голубині - Хор (Січень 2019).

Anonim

Pigeon бълхи намерени в домовете не е толкова често, както обикновено Pigeon бълхи намерени в домовете не е толкова често, колкото обикновено. Но все пак те не са екзотика - в апартамент на горните етажи и в къщи, където живеят птиците, рискът от поява на сериозни повишения. Каква е тяхната особеност, колко опасни са те и как да ги изведем - ще се опитаме да ги разберем.

Враг в лицето

В природата има повече от 2000 вида бълхи. Гълъби или птичи бълхи са включени в семейството на Ceratophyllus gallinae. Те изглеждат същите като всички други бълхи. Появата на представители на различни семейства не е много по-различна.

Цветът на насекомите е тъмен, почти черен. Тялото е сплеснато странично и удължено и има характерен външен вид, дължащ се на удължени задни крака, предназначени за скачане. Размерите на бълхите са различни. Средно те имат дължина от 1 до 3 мм, но броят им може да достигне размер 8 мм. Крилата на бълха са загубени от дълго време. Но те могат много високо и далеч да скочат, като по този начин намират източник на енергия.

Само гълъбите на бълхите могат ясно да виждат очи и издънки под формата на мустаци. Бълхите се хранят с кръв, така че те трябва да бъдат извадени, ако се появят в апартамента.

Тялото на бълхите на гълъби сплескана странично и удължена и има характерен вид поради продълговатите задните крака, предназначени за скачане

бълхи снасят яйца в гнездата на птици и на места, където екскременти, в тайните места.Larve, като правило, се развиват през лятото. Те изглеждат като бледа гъсеници. Целият цикъл на развитие от яйце до възрастен е 20 дни. При неблагоприятни условия бълхите могат да попаднат в суспендирана анимация и да чакат да се подобрят условията. Те могат да прекарват дълго време без храна, така че отсъствието на птици и топлокръвни животни в апартамента не води до смърт на бълхи от този вид.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Гълъбите на гълъбите имат различия във физиологията. Те са активни във време, когато птиците са в гнездото и породата. По това време и бълхите започват активно да хапе птици, да пият кръв, породи поколения. След като птиците напуснат или напуснат гнездата си, бълхите умират, в гнездото са какавидите, които търпеливо чакат връщането на птиците.

Гълъбите на гълъбите могат да паразитизират не само гълъбите. Със същия успех тя хапе папагали, други домашни птици и не пренебрегва четиричасовите домашни любимци. Има потенциална опасност за хората.

Може би се интересувате и от статия за бълхите от папагали.

бълхи снасят яйца в гнездата на птиците и на места, където екскременти, в тайните места на оценка

риск за хората

Теоретично и практически гълъб паразити могат да хапят и хора в апартамента. В резултат на това в дадено лице може да се появят следните симптоми:

 • болезнени дълготрайни ухапвания;
 • Алергични реакции.

Има съобщения, че бълхите могат да бъдат носители на редица опасни болести. Те включват:

 • тифус;
 • хепатит;
 • енцефалит;
 • Бруцелоза.

Как да открием наличието на бълхи

При птиците е трудно да се открие наличието на бълхи. За дълго време птицата изглежда здрава, дори и да е засегната. Тъй като птиците имат навика на постоянно почистване на пера, собствениците не оценяват факта, че птицата постоянно лежи на перо върху себе си. И едва когато перата започнат да падат тежко и птицата показва голямо безпокойство, има подозрение към болестта.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Как мога да видя бълхи в гълъби (видео)

  за съмнение за наличие на гълъби бълхи, колкото е възможно, ако:

  • Bird става неспокоен;
  • тя започна да пада и пера;
  • се появи появата.

  Човекът за наличие на бълхи в следните признаци:

  • върху тялото се появи синьо-лилаво подуване;
  • Мястото на ухапване е силно сърбящо и болезнено;
  • ухапванията на някого не минават дълго време и могат да затънат.

  Ако тези признаци се появяват при хора, бълхите трябва да се отстранят възможно най-скоро.

  Къде висок риск от заразяване с

  За риск от заразяване с бълхи на човек става по-висока, ако той живее в апартамент, разположен на последния етаж на къщата. В този случай, бълхи могат да бъдат отведени до вентилационните шахти у дома. Рискът се увеличава, ако има гълъби в тавана на къщата и има много гнезда. В този случай е необходимо да се бори не само бълхи, но и гълъби, опитвайки се да ги отстрани от тавана.

  за съмнение за наличие на гълъби бълхи, колкото е възможно, ако започна да пада и пера

  Също гълъби бълхи могат да се качват, ако лицето има хоби пътуване. Когато посещавате различни пещери, пещери, места, където птиците се установяват, рискът от инфекции нараства драстично.

  Гълъбите паразити рядко атакуват човек и рядко се появяват в апартамент. Това ги отличава от другите бълхи. Но рискът все още е там за човека и ако се появи - трябва да се воюват и да се отърват от всякакви средства.

  Как за лечение на птиците

  Ако апартаментът е птици и е установено, бълхи, кърлежи гълъби, а след това на първо място е необходимо да ги оттегли от птиците. Има много начини тук. Прахът от пиретрум, Front Line, Iwamek, Piren-D ще ви помогне да се отървете от насекомите. Средствата могат да бъдат поръсени с птици или разтривани в пера. Птиците се третират с ръкавици.

  Важно е да се отървете от насекомите, да изплакнете сами клетката. В противен случай ще се появи втора инфекция.

  За риск от заразяване с бълхи на човек става по-висока, ако тавана уреден гълъби и има много гнезда

  Обработка апартамент

  За да се намали рискът за хората и да донесе в апартамент бълхи, е необходимо да се лекува не само птици, но също така и къщата , Това е единственият начин да се отървете от паразитите. Ако апартаментът не е обработен, бълхите много бързо заразяват птиците и могат да достигнат до човек.

  В апартамента можете да използвате всякакви средства за индексиране и скачане насекоми "дихлорвосът", "Raptor", "Борба", "Ефектът на ултра", "Чиста къща", "Sentrihoum".

  Тези вещества не са полезни за един човек, затова след лечение е необходимо да напуснете къщата за един ден. След това в апартамента е необходимо да се направи пълно почистване, измиване на всички повърхности със сода и сапун.Това ще помогне да се отървете от насекоми.

  Как да се отървем от бълхите в апартамента (видеоклип)

  За да няма повече източник на инфекция в апартамента и да не се притеснявате, лечението трябва да се повтори след няколко седмици.