Порошок фенаксін від клопів

Fenaksin - Powder (прах) insektoakaritsidnogo действие, предназначени за използване в апартаменти и къщи. Лекарството има лека токсичност по отношение на хора и домашни любимци.

Състав и форма на производство

Съставът на лекарството включва:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

 • Активното вещество е фенвалерат;
 • Помощен инсектицид - борна киселина;
 • Смазочно масло (осигурява прилепването на праховите частици към краката на дървените плочки);
 • Пълнители - бяла сода, талк, каолин.

Фенвалерат - активно вещество, се отнася до пиретроидната група инсектициди. Характеризира се с ниска токсичност и висока стабилност (продължително време без загуба на ефективност).

средства действие се основава на нарушението на дървеници нервна система при поглъщане или контакт. Фенаксин причинява парализа и последваща смърт на насекоми.

Важно! Съществува и средство за предпазване от фенаксин, но няма нищо общо с унищожаването на домашни вредители. Средството за защита се използва за унищожаване на мечката. Обмислете при покупка!

Pheaxin се предлага в готов за употреба, опакован в запечатани от полиетилен торби от 100 и 200 грама.Фенаксин често се използва като инсектицид в селското стопанство, за нуждите си продуктът се продава в торбички от 20 кг.

Предимства и недостатъци

Основните предимства на лекарството:

 • Ниска цена;
 • Относителна безопасност за хора и животни;
 • Почти без мирис;
 • Лесна употреба и продължителност на действието.

Недостатъци на обекта:

НАШИТЕ ЧЕТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

 • Ниска ефективност;
 • Продуктът е безвреден за яйца с бъгове;
 • Средството за защита не е предназначено за обработка на дрехи и диван;
 • С течение на времето, бъговете стават устойчиви на ефектите.

Основният недостатък на инструмента е развитието на устойчивост към основното активно вещество. Боровата киселина, която също е част от продукта, е слаб инсектицид. Ако бъгове все още развиват резистентност, да ги носят по друг начин става все по-трудно, тъй като голяма част от тях имат и част от същността на пиретроид групата, както Fenaksin.

Инструкции за употреба

Fenaksina Един пакет е достатъчно за обработка на равна площ от 20 м 2 (скорост от 5 г / м 2 ). В инструкцията се приема, че употребата на фенаксин срещу буболечки само под формата на прах. Ако прахът се разрежда с вода, агентът става по-малко ефективен.

За удобство при употреба торба с фенаксин има специална зона, маркирана с точки. Тази област може да бъде пробита без разкъсване на опаковката и по този начин обработва стаята.Въпреки това, този метод не е оптимален, когато го използвате, не виждате колко пари остават в чантата. Равномерно обработване на целия апартамент става все по-трудно.

За по-рационално използване съдържанието на опаковката трябва да се излива в друг контейнер. За този подход трябва да се внимава да имате гумени ръкавици. Също така, когато използвате прах, препоръчително е да използвате марля или друго респираторно защитно устройство, тъй като по време на обработката най-малките частици се покачват във въздуха.

Важно! Въпреки че това лекарство е относително безвредно за бозайници, домашните любимци трябва да бъдат отстранени от помещенията по време на лечението. В крайни случаи, ако не можете да изолирате домашни любимци, не бива да позволявате на животните да обличат повърхността, обработена с прах.

Прахът запазва своята активност в продължение на около 4 седмици, така че на места, недостъпни за деца, може да остане за дълго време. Ако има опасения за безопасността на децата и домашните любимци, след това 10-12 часа след повърхностното третиране е необходимо да ги избършете с гъба, напоена с воден разтвор на сода и сапун. Самата стая трябва да бъде вентилирана.

Съвети! Прахът фенаксин трябва да се използва заедно с друг инсектицид, който убива яйцата.

Ефективността на противозачатъчното лекарство е слабо подкрепена от резултатите. Когато се използва, прахът фенаксин се препоръчва да се комбинира с други средства, за предпочитане с активни вещества като циперметрин или фентион. По този начин е възможно да се постигне синергичен ефект и да се увеличат шансовете за пълно унищожаване на населението на бъговете.