Порошок для ефективного знищення тарганів

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim

Прах от хлебарки, така нареченият прах, е "стар" начин за справяне с вредителите. Той е много икономично изразходван и неговата цена е малка в сравнение с популярните аерозоли и гелове. Предимството на праха е, че хлебарките го носят на себе си, като по този начин отравят близките си.

Какъв плод е този прах?

Прахът е всеки инсектициден агент под формата на прах. Може да се намери във всеки специализиран магазин. Прахове от хлебарки има много, но на принципа на действието им е един и същ: хлебарка минава през отровата, която по-късно влиза в тялото на паразита през отворите в областта на корема и той умира. Безспорният предимство е фактът, че инструментът остава в краката и тялото на хлебарка, така че той може да зарази другаря си - така да се каже, принудително грижи.

В състава на всеки прах от хлебарки съществува вещество, което значително удължава живота на продукта. Прахът абсолютно не се страхува от температурни промени и може да поддържа свойствата си за дълго време. Единственото нещо, което си заслужава да се помни - тези лекарства не понасят висока влажност, която е толкова обичана от хлебарки. В края на краищата те не могат да живеят без вода повече от седмица.

Обработката на праха се извършва веднъж. Ако сте избрали такъв начин на борба като прах от хлебарки, трябва да сте търпеливи и да чакате всички възрастни да тестват отровата и да заразят потомството си.

Какво е най-доброто лекарство за избор?

На рафтовете на специализирани магазини можете да видите широка гама от продукти в прахообразна форма. Всички те се различават по състав: някои са много токсични, други са сравнително безопасни за хората и животните. Те се различават и по отношение на размера на опаковката. За домашна употреба продуктът се продава в малки торбички от 50 грама, което е достатъчно, за да се справи с около 10 м² жилищна площ. За промишлени предприятия се продават опаковки с голямо тегло до няколко килограма. Китайските инсектицидни прахове са особено популярни сред руските потребители.

При избора на прах е необходимо да се вземе предвид факта колко плътно е помещението обитавано от хлебарки. В критични ситуации, когато популацията на вредителите е достигнала глобални пропорции, е необходимо да се изберат средствата, в които се съдържат карбонофос. Това вещество е високоефективно и ще позволи да се намали броят на неприятните наематели във възможно най-кратки срокове.

Ако има нужда от обработка на мебели или други повърхности, които не могат да бъдат напълно измити след прах, е по-добре да изберете продукт на естествена основа с минимално ниво на токсичност. Например, руски прах от линията на фондове "чиста къща". Този прах съдържа естествени съставки, които ще направят борбата срещу паразитите възможно най-безопасна за хората и домашните любимци.

Инструкции за употреба

Всеки прах има само две приложения:

  1. Разрежда се във вода и обработва всички повърхности, пукнатини, пукнатини и пропуски в помещението.
  2. В чиста форма се разсейва по периметъра на апартамента или къщата и се оставя поне 5 - 6 часа.

Дори ако хлебарките се заселват само в една стая, лечението трябва да се извършва в целия апартамент. Особено внимателно е необходимо да се обработват всички изолирани места, в които вредителите могат да се скрият: пукнатини, пукнатини, пролуки в стените и первази. Най-добре е да се запознаят с апартамент за наличието на клъстери хлебарки - в непосредствена близост до това място, не забравяйте да се излее кръг на прах, така че, когато се движат из апартамента, и там чрез отрова.

Килимите също се нуждаят от контрол на вредителите, но е малко трудно да ги измиете. Поради тази причина е по-добре да обработим гърба на килима.

  • Първо, това ще ви спести от болезненото очистване.
  • На второ място, при тичане под килима, хлебарките ще влязат в контакт с отровата.

Преди да започнете лечебното събитие, не забравяйте да вземете децата на баба заедно с домашните любимци. Почистете повърхността, която трябва да се обработва от малки предмети, запечатайте я здраво и я поставете на безопасно място.

Не забравяйте да спазвате предпазни мерки, за да избегнете отравяния. Преди всичко се подгответе да носите гумени ръкавици, респиратор или маска. Също така се препоръчва използването на специални очила, през които прахът не може да попадне в очите. Нанесете разтвор от прах с четка или гъба. Всички инструменти трябва да бъдат внимателно изплакнати след третирането.

Когато процедурата приключи, трябва да свалите дрехите си, да миете ръцете и лицето си. Апартаментът не си заслужава, най-добре е да го затворите и да се върнете не по-рано от един ден по-късно. Дрехите трябва да се изпращат на прането без неуспех.

След 24 часа, добре проветрете помещението и извадете праха на достъпни места.Всички повърхности, с които се осъществява директен контакт, се изплакват с разтвор, приготвен от сода и сапун.

Прахът е добър не само заради неговата ефективност. Благодарение на прахообразната си форма той може да проникне дори и в най-недостъпните места. Разходите са доста икономични. Плюс това всичко струва една чанта пари много евтино - от 20 рубли. С помощта на прах е възможно да се отрови не само хлебарки, но и други паразити в апартамента: дървеници, акари, мравки, бълхи и мухи.