Препарати дохлокс від тарганів

Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Відео July 2018).

Да се ​​отървем от хлебарки не е лесно. Но борбата ще стане по-ефективна, ако използвате доказани и ефективни средства. Един от тях е гел "Dohloks", използван за унищожаване на насекоми.

Състав на излизане

означава "Dohloks" предназначени да убиват хлебарки, и е на разположение в удобна форма, като гел. Но има и капани на тази марка и те също са доста ефективни. Но гелът е по-популярен и лесен за употреба, тъй като е затворен в спринцовка, която осигурява удобно и просто приложение. Обемът на една опаковка е 20 грама.

Състав

Съставът на лекарството включва инсектициден компонент с широк спектър на действие - фипронил. Но освен това включва средства и някои добавки, такива като консерванти, мастна основа (тя осигурява последователност гел), както и атрактант, т.е. с приятен мирис за хлебарка стръв.

действие

чиято активна съставка е фипронил, която включва средства за хлебарки "Dohloks" има neuroparalitical въздействие. Той блокира протичането на нервните импулси и по този начин причинява парализа на всички важни системи. Когато дишащата система страда, настъпи задушаване, а после смърт.

към гела действал, той трябва да влезе в тялото на насекомото и проникване може да се извърши по няколко начина: чрез дихателната система, чрез хитин черупката на корпуса, или чрез органите на храносмилателния тракт.По един или друг начин фипронилът ще бъде вътре, защото в състава има стръв, който привлича насекоми. Субстанцията започва да действа в близко бъдеще и смъртта обикновено идва от около 7 до 8 часа.

Характеристики на приложението

Използването на "Dohloks" от хлебарки е изключително просто. Агентът се прилага по точката или по точката. Ако броят на хлебарки е незначителен, разстоянието между лентите или точките трябва да бъде от порядъка на 4 до 5 сантиметра. Ако степента на инфекция е висока, интервалите трябва да бъдат намалени до 2 сантиметра. Обработват се всички площи, в които могат да се появяват хлебарките: цокъл, място под мивката и хладилник, района до боклука, краката на масата и столовете. Ако искате да избегнете замърсяване на повърхностите, можете да нанесете продукта върху парчета хартия или картон, които след това трябва да бъдат изхвърлени в заразена стая.

Разработчиците препоръчват използването на гела "Dohloks" в комбинация с капани от една и съща марка, което ще увеличи ефективността на битката и ще доведе до пълно унищожаване на насекомите. Освен това, за да се отървете от вредители, е желателно да се повтори лечението след един до два месеца, за да се определи ефектът.

Предпазни мерки

За да използвате е толкова безопасни, колкото е възможно за всички жители на един апартамент или къща, които трябва да следвате някои предпазни мерки:

 1. представят по-добре на лечението в гумени ръкавици, за да се избегне контакт със състава на кожата.
 2. Ако в къщата има домашни любимци, за да се избегнат отравяния, трябва да се третират само места, недостъпни за тях, или да се уверите, че домашните любимци не са в третираните райони.
 3. Избягвайте контакт с устната кухина и лигавиците.

Цена

Цената на лекарството е повече от достъпна. Така че една спринцовка с гел струва само около 50 - 70 рубли.

Предимства и недостатъци

Предимства:

 • Dohlokx гел е абсолютно безопасен за хората. Той е причислен към втория и третия клас на токсичност, поради което може да се използва за обработка на жилищни помещения.
 • Сто процента ефект. Насекомите със сигурност ще забележат начина на отстраняване, тъй като стръвта влиза в състава му и активното вещество ще достигне целта.
 • Продължително действие. Благодарение на консистенцията на гела, която се осигурява от мазнината, съдържаща се в състава, продуктът е защитен от преждевременно сушене и е в състояние да запази активността си дълго време след еднократно прилагане.
 • Бързи резултати. Смъртта на насекомите се случва само няколко часа след лечението. И за да се постигне унищожаването на цялата колония, трябва да изчакате около седмица.
 • Доста икономичен разход. Една спринцовка е предназначена за обработка на един апартамент или едностаен апартамент.
 • Инструментът има достъпна цена.
 • Гелът е подходящ за масово унищожение на хлебарки, защото инфектирани индивиди носят частици от отрова на подложки или черупки, и по този начин се разпространява в цялата популация, което води до смъртта на цялата зона.
 • Най-удобното приложение. Лесно е да приложите гела и благодарение на тесния дозатор, оборудван със спринцовка, можете да проникнете дори в труднодостъпни места и да ги обработвате напълно. Продуктът е подходящ за използване не само на хоризонтални повърхности, но и на вертикални повърхности.
 • Гелът няма лоша миризма, няма да го почувствате вътре.

Недостатъци:

 • Въпреки това лекарството е токсично, затова трябва да се използва внимателно, като спазвате предпазните мерки и инструкциите, съдържащи се в инструкцията.
 • Поради мастната основа агентът може да остави белези на някои повърхности.
 • Има риск от поглъщане на съединението от животни и това може да доведе до интоксикация.

Становище

Някои от коментарите на препарата:

 • "Тараканов е много опитах много пари, но нищо не помогна аз купих в магазина спринцовка с гел." Dohloks "И това, което беше изненадата на семейството, когато малко повече. три дни в апартамента нямаше нито един вредител, само в случай, че няколко пъти повториха лечението и за една година нямаше никакви хлебарки ".
 • "Гелът работи добре, но е временен." Използвах хартия на парчета хартия, а хлебарките изчезнаха в продължение на месец, но след това започнаха да се появяват отново.
 • "Не забелязах никакъв ефект, аз нанасях този гел според инструкциите, но хлебарките продължават да атакуват, може би просто свикнаха с активното вещество, не знам".

Изучете инструкциите и започнете да се борите с хлебарки с помощта на гел "Dohloks".