Профілактика від вошей і гнид

Січень 2019

Відео: Как убрать вшей и гнид на волосах (Січень 2019).

Anonim

навременни превантивни мерки в конвенционален дома срещу появата на въшки и гниди може значително да намали риска от инфекция. Особено се отнася за деца, които посещават различни обществени места, като спортни секции, танци и други. В края на краищата има общи подложки и обикновени костюми. А често срещаните обекти са най-често срещаните начини на инфекция с глави въшки и нишки.

Грижа за децата олово в разпространението на главата въшки, не само сред децата, но и възрастни. Така че всеки родител трябва да знае как да се защити детето си и цялото семейство от неприятна болест.

Независимо от факта, че има много превантивни мерки срещу главата инфекция и срамната паразити, всички от които са в предварително третиране на косата или части на тялото чрез специални средства.

Превенция на въшки и гниди като у дома си

Най-често срещаните и ефективни начини за предотвратяване на въшки и гниди в обикновен дом може значително да намали риска от заразяване с въшки. Те включват следните дейности:

  • Периодична шампоан специален инсектициден шампоан;
  • лечение на коса с етерично масло;
  • пръскане със специален антипаразитен спрей, закупен в магазина.

Тези мерки ще спомогнат за бързо да се отърве от насекомите случайно уловени от заразени хора или неща.Инсектицидите за предотвратяване на педикулозата могат да бъдат закупени в аптеката и приготвени самостоятелно в обикновени домашни условия.

Масло от чаено дърво за предпазване от въшки

Най-ефективното народно средство за паразити е масло от чаено дърво, което има много остра миризма. За превантивни цели косата се третира систематично с няколко капки етерично масло в нормален шампоан или спрей за коса. Можете да пуснете маслото в обикновена вода и да поставите в спрей. Все пак трябва да се помни, че не се разтваря във вода, така че съдържанието трябва да се разклати много добре преди пръскането.

Също така, за да се предотврати разпространението на въшки и ниц, използвани етерично масло от лавандула, розмарин, анасон и китайска вода. Независимо от естествения произход на тези лекарства, е необходимо да се използват с повишено внимание, за да не се предизвикват алергии и други неприятни последици.

за предотвратяване на въшки шампоан при деца

Много родители, чиито деца посещават предучилищни образователни институции, често задават един и същ въпрос - какво за предотвратяване на главата въшки измиване и не вредят на здравето на детето. В края на краищата повечето лекарства са противопоказани за малките деца. Ето защо в този случай е по-добре да използвате шампоани в превантивни мерки, които имат лек инсектициден ефект върху косата на детето и върху неговото здраве като цяло.

Най-ефективните и безопасни са шампоаните на основата на активното вещество перметрин. Те включват лекарствата Никс, Веда и Веда 2, Пермин, Хигия, Нитифор. За предотвратяване на инсектициден шампоан е достатъчно да се използва веднъж на всеки 7-10 дни.През това време, възрастен екземпляр, уловен в космите, няма време да поставя яйца, така че е ефективно унищожен. След като използвате превантивни шампоани у дома, трябва грижливо да гребете косата с дебел гребен.

Въдици за предотвратяване на въшки

По-голямата част от времето много родители използват аптеката под формата на спрейове, за да предотвратят появата на въшки и нишки, считайки ги за най-надеждни и безопасни. Всички съвременни спрейове съдържат от един до три активни инсектициди, способни ефективно да унищожат както възрастните, така и техните ларви. Следователно, лечението на къщата е строго съобразно инструкциите и превантивните мерки се предприемат не по-често от веднъж на 10-14 дни.

За лечение и компетентно предотвратяване на педикулозата при деца и възрастни, най-популярното лекарство е Para Plus, което има минимални противопоказания и се използва от 2 години. Наркотикът ефективно бори с въшници и въшки. По време на лечението, главата на човек се третира много внимателно, като обръща специално внимание на кореновата зона. Но за предотвратяване на няколко спрейове на косата, за да се предпазят от случайно навлизане на няколко паразита.

Превенция на употребата на въшки при деца - рецензии

Препоръките на хора, които са се опитали много средства в борбата срещу педикулозата, отбелязват, че най-ефективните лекарства са аптечните инсектициди. От лекарствата за домакинството, етерната вода и пречистеният керосин се считат за ефективни, чиято липса е висока токсичност.

За превантивни дейности, най-подходящи са меки вещества като терапевтични шампоани, спрейове, етерични масла и напитки от билки.Но те имат един недостатък - нисък процент на въздействието върху унищожаването на ницове. Ето защо, у дома, допълнително се прилага методът за внимателно кардиране на косата със специален дебел гребен.