Плюси і мінуси крейди машенька від тарганів

Січень 2019

Відео: (Січень 2019).

Anonim

Добре известно е, ако апартаментът развъждат хлебарки, трябва да се вземат спешни мерки. В противен случай населението ще се увеличи и оттеглянето им ще бъде много по-трудно. Особено популярен в решението на този въпрос е Crayon Mashenka от хлебарки. Той е известен със своята ефективност и разумна цена.

Какво е креда

Това лекарство се произвежда от хлебарки в Русия. Технологията се основава на инсектициден молив от Китай. Неусложнена опаковка: пластмасова торба с прилагането на информация относно метода на приложение и състав инструменти. Самият молив изглежда като обикновена креда от сив цвят.

Има само четири съставки:

  • Mel.
  • Гипс.
  • Делтаметрин.
  • Зета-циперметрин.

Очевидно е, че последните два компонента са активни вещества, които са предвидени пиретроидни отрови група, и са само 5% от общия обем средства. Тази група от вещества, токсични за насекоми, така и за хора, така креда принадлежи към четвърти клас на опасност.

Останалите 95% - това е гипс и креда, която действа като връзка на инсектицид вещества и да се гарантира дългосрочни средства за действие. В допълнение, благодарение на тези съставки, отровата е лесна за нанасяне върху всяка повърхност, включително вертикални.

Предимства и недостатъци на

В допълнение към ефективността на този инструмент, има и други предимства, които го правят толкова дълго време не е загубил своята популярност.

  • Първо, ниска цена, която е много окуражаваща за потребителите, които не могат да си позволят скъпи инсектицидни спрейове и гелове. Средната цена за едно копие варира между 10 и 30 рубли. Това е може би единственият инсектицид с много ниска цена и висока ефективност.
  • На второ място, лекота на употреба, която ви позволява да изпълните процедурата, без да карате цялото семейство от къщата. Кредата от хлебарки е много лесна за нанасяне върху всяка повърхност. Освен това не се изисква предварителна подготовка на помещенията, специално оборудване и продължително готвене.
  • Трето, липсата на остър мирис и сравнително ниска токсичност. Наличието на миризма може да доведе до главоболие и гадене, тъй като много от тях избират пастел Mashenka за този параметър. Токсичността на лекарството е ниска поради отсъствието на токсично вещество във въздуха.

Дори с толкова много плюс, тебеширът на Meshenka има своите недостатъци.

Те включват:

  1. Няма ефект, когато стаята е силно замърсена.
  2. Вероятността от отравяне на малки деца и домашни любимци.
  3. Кратка продължителност на действието.

Ако в къщата има голямо натрупване на хлебарки, трябва да се предприемат по-сериозни мерки под формата на аерозоли, гелове или повикване на специална служба за борба с вредителите.

Семействата с малки деца също могат да забравят за използването на този инструмент, тъй като доброто сцепление на тебешир с повърхността в тази ситуация може да изиграе жестока шега. Детето може случайно да докосне линията, впоследствие отровната субстанция ще навлезе в устата или очите. Домашните любимци, по-специално котките, също могат да се разхождат по ивицата на материята и след това да я облизват от лапите си.Последиците от такива действия не са трудни за отгатване.

И без това краткият живот на креда се намалява значително под въздействието на слънчевата светлина и високите температури. За да актуализирате ивиците в къщата, ще имате няколко пъти в рамките на два месеца, докато насекомите изчезнат.

Как действа

За да може инсектицид да проникне в тялото на насекомото, е необходим директен контакт. По-нататък чрез обвивката на корпуса, отровата преминава към нервните окончания, причинявайки парализа и по-нататъшна смърт. Ето защо, хлебарката задължително трябва да премине през малката ивица Mashenka, привлечена от самата отрова.

Действието на молив срещу хлебарки се различава от популярните аерозолни продукти само по време на действие. Ако паразитите умират почти моментално от пръскането на аерозола, кредата се нуждае от известно време, за да позволи на активното вещество да изпълнява задачата си. Ефективността се засилва и от хлебарки, които преминават през отровния пояс и заразяват своите хора, защото сместа остава на краката.

Можете да видите ефекта от 3 до 5 дни, когато започнете да намирате мъртви вредители на пода. За да унищожите напълно цялата популация от паразити, това отнема 2 до 4 седмици. За този период от време е необходимо да се извършват 2 - 3 лечения с прекъсвания за няколко дни.

Инструкции за употреба

Можете да използвате пастел за хлебарки по няколко начина. Най-често се прилага от дълги широки ивици във всички възможни места на натрупване на паразити. За пръскане на повърхности можете да смилате продукта и да го нанесете с пистолет. Друг начин е да се подготви решение за запълването им с пукнатини, пропуски и други места, където хлебарки могат да влязат в апартамента.

Ако изберете първия начин, се препоръчва да се намали около целия периметър на плитките апартаменти, включително и вратите, за най-голям брой вредители е преминал тази граница. Трябва също да тебешир маркират местата, където хлебарките се хранят: Печки, таблици, кошчето, тоалетна, мивка, шкафове с храна. По този начин можете да постигнете максималния резултат, тъй като за хранителните насекоми ще бъде сигурен.

За да се лиши от разпространението на инфекцията, обикалят апартамента в търсене на своите клъстери. Не забравяйте да очертаете тези места, така че възрастните, които се движат по линията, да носят отровата на яйцата. Най-добре е да се чертаят доста дебели линии от порядъка на 2 до 3 сантиметра по ширина.

В случаите, когато не е възможно да се направи линия, например, върху неравни повърхности или в пукнатини, тя трябва да се рушат инструмент и попълнете желаното място. Затова винаги трябва да носите гумени ръкавици и бандаж с респиратор / марля. Тъй като лекарството е много токсично, такива мерки са крайни.

Подготовката на разтвора ще помогне да се увеличи обработената площ, но ще се намали концентрацията на агента. Един тебешир пестициди трябва да се разредят 5 - 6 литра вода и избършете всички повърхности в къщата. По време на процедурата не трябва да има деца и домашни любимци у дома, за да се избегне тежко отравяне. Половин час по-късно, всички повърхности трябва да бъдат измити с чиста течаща вода, като се обръща специално внимание на тези, с които има пряк контакт.

Един пакет обикновено е достатъчен за около 30 м2, ако се прилага под формата на линии. Решението е достатъчно за площ, която е два пъти по-голяма. Продължителността на действие на лекарството намалява след 6 - 7 дни, така и повторната преработка ще трябва да прекарват всяка седмица до пълното унищожаване на паразити.

Съдейки по мнението на потребителите, недостатъците незабавно се покриват от предимствата на съоръжението. Някои предпочитат да комбинират молив от хлебарки с други наркотици за борба. В допълнение, тя може да се използва за унищожаване и други паразити в къщата.