Плюси і мінуси гребеня від вошей

Січень 2019

Відео: «Все буде добре» Выпуск 31. Ламинирование волос (Січень 2019).

Anonim

въшка - малка, но изключително неприятно и страшно насекомо. От въшки се отървават по много начини, включително химически и физически. Химичните вещества се характеризират с бързо действие, съкращаване на времето за елиминиране на въшки и нишки, но тяхното използване не винаги е безопасно. Какво не може да се каже за гребена от въшки.

Не са изключени алергични реакции, интоксикация и леки изгаряния на кожата. Физическите методи включват бръснене на голо, търсене на насекоми с пръсти, последвано от раздробяване и разресване на гребен. Честият гребен от въшки и нишки се е превърнал в най-популярното средство за елиминиране на насекомите.

Необходимост от използване на гребени

Да се ​​отървем от ницове и въшки не е лесно. Лапите на насекомите плътно обвиват косата си и яйцата им изглежда нарастват до косата. Трябва веднага да отбележим, че използването на нормален гребен от въшки и ниц няма да помогне. Трябва да се използва специален гребен за пениране.

Химическите вещества са ефективни срещу възрастни насекоми, но не винаги засягат яйца с плътни мембрани. Следователно, след химичната процедура е необходимо да се изхвърлят мъртвите насекоми с съмнителна жизнеспособност. Ако след третирането с химикали гребенът не беше използван и след няколко дни бяха открити въшки на главата, яйцата оцелеха при химическо третиране и възрастни въшки вече показват активност.

Normal билото на пластмаса поддържа вратичка да се разпространява въшки, тъй като гниди малък размер и тяхната силна привързаност към косата им позволи да се изплъзне улавяне на гъвкав назъбен гребен. Съвременната фармацевтична индустрия ви дава възможност да се борите срещу педикулозата с по-надеждни гребени, които се различават в произвеждания материал.

Видове гребени

Съвременните фармацевтични 3 вида гребени:

 1. пластмаса и дървен гребен за въшки. Те се използват от стотици години.
 2. Метални гребени от въшки, публикувани преди няколко десетилетия.
 3. Електрически гребен за въшки и гниди - най-иновативен модел

Премахване на пластмасата и дървен гребен

пластмаса или дървен гребен въшки включени, като правило, заедно с химичен агент, за да се бори срещу въшки. Четката за коса също се закупува отделно, цената й е ниска. Ако печелите седмично, можете да се отървете от въшките в присъствието на останалите глупости.

Метални гребени

специални медицински метал гребен за разресване на нита и въшки гребен подобрява надеждността поради неговото изграждане. Ако един обикновен Гребен за зъби могат да се огъват около нита и възрастни насекоми, металната версия на зъбите често са поставени по такъв начин, че между тях може да се осъществи само на косата, яйца и възрастни паразити сресана.

гребен Application елиминира необходимостта да се премахне химикали, които имат токсичен ефект не само върху паразитите, но и на множеството им. Но за по-голяма ефективност, металните гребени се използват при сложно приложение с антипаразитни средства.Ако човешката коса е покрита с въшки, най-напред използвайте шампоан или спрей, след което се грижете за насекомите. Това ви позволява по-внимателно да изрежете живите и мъртвите паразити.

Можете да се борите с въшки и гърди като профилактика. Греблото седмично гребе косата или косата и гледа на наличието на паразити или гърди. Използване на стомана в процесите на гребен предотвратява преждевременното им разпределение, така че метал билото на възрастни въшки и гниди използва за неопределено време. Борбата с тези паразити е не само възможна, но и необходима за човек от всякаква възраст. Някои модели са оборудвани с увеличителни лещи за внимателно търсене на паразити.

вид метал гребен има своите недостатъци:

 • ниска ефективност, когато роене колонии насекоми (разумен първия процес глава protivopedikuleznym означава)
 • дългосрочен характер на използване на време. Методът не е подходящ за семеен зает, когато трябва да плащат дневна процедура за гребен поне един час
 • , за да се справят с най-неудобно косата, гледайки в ключалката на огледало с ключалка. Поради тази причина, надраскване нужда да се включи друг член на семейството
 • с няколко случая на използване на стойността на инструмента изглежда скъпо в сравнение с protivopedikuleznymi наркотици. Определете колко струва гребен, можете от производителя. Прогнозна стойност - 1000 рубли, но конкретната Цената зависи от модела, производителят
 • въпреки че производителят отрече увреждане на косата, някои от тях не попадат в прага между зъбите и да ги простират дебелина
 • зъби не гарантира залавянето на паразити върху корените на косата
 • дълга коса едва сресана насекоми
 • след сресване са малки възрастни и яйца

Electronic тип гребен

електронен въшки Гребенът на някои недостатъци на своя предшественик.Използването на електрическия гребен се основава на слабо изтичане на електрически ток, което е безопасно за всяко лице, дори и за дете. Електрическият гребен ви позволява да изключите химическите агенти от паразитите. По време на контакта на зъбите с насекомо се случва смъртта на второто насекомо. Отстранете вече мъртвите паразити. За 1 седмица на работа на инструмента е възможно да се извлече дори огромна колония от паразити.

Греблото, задвижвано от акумулаторната батерия, излъчва лек бум. Когато стопката спре, инструментът трябва да бъде почистен. Планирана профилактика е възможна при поставяне на дете в детска градина или детска градина. Единственият недостатък на електрически тип гребен е в цената на продукта. След като научих колко струва инструментът, някои потребители отказват да го купят. По-евтино от 2000 рубли инструментът не е намерен.

Модифицирани с течение на времето, гребените ви позволяват бързо да победите въшки без никакви странични ефекти.