Куплені або народні засоби від клопів: що вибрати

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim

Отровни дървеници - инструмент, който влиза в тялото на насекомото, заедно с въздуха от Гру бъгове - инструмент, който влиза в тялото на насекомото, заедно с въздуха. Може да се закупи от магазина или да се произвежда самостоятелно.

В по-голямата си част продуктите за съхранение са смъртоносни за паразити. В същото време те нямат влияние върху човека или са минимални. Лекарствата са често на базата инсектициди са нерв.

закупени лекарства

Всички различни анти-грешки могат да бъдат разделени на групи:

 1. Концентрати спрейове - в този случай, концентрираният разтвор се добавят ексципиенти. По правило концентратите се продават във флакони от 50 или 100 милилитра. И ако разредете правилно решението, трябва да бъде достатъчно, за да се обработва един апартамент.
 2. Аерозоли. Те могат да се продават готови или да се разрежда. Аерозолите са удобни за употреба у дома, но те са донякъде по-ниски от ефективността на спрейове.
 3. Електронен ретлеър. Работата се базира на технологията на електромагнитните импулси. Най-ефективната технология за изхвърляне. Подробности на официалния сайт.

Аерозоли от дървеници

Придобиването на отрова от тази група не е трудно. Продават се в аптеки, железарски магазини и пазари. Най-добрият ефект се наблюдава от следните средства:

 • "Raptor" с миризмата на мента. Съдържа 3 инсектициди - пиперонилбутоксид, циперметрин и тетраметрин. В резултат на това практически няма съпротивление срещу паразити.
 • "Борба" . Заслужава да се отбележи високата ефективност на инструмента.

Аерозолите от дървеници се продават в аптеки, магазини и пазари

 • "Clean House" - в основата на тетраметрин и циперметрин. Лечението е универсално, унищожава не само дървеници, но и хлебарки и бълхи.
 • Дихлофос-Нео . Перметрин е основата. Цената е евтина.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Концентрати за спрей

Концентрираните инсектициди за спрейове често имат неприятна миризма. Ето защо, в този случай е необходимо да се носят защита под формата на респиратор, ръкавици и рокля.

Специалните отравяния често се използват за въвеждане на отрова. Най-популярните варианти са:

 • Изпълнителят. Идеалният продукт за домашно ползване. Производство: Германия. Продуктът е безопасен за употреба и няма остър мирис.
 • Делта зона. Произведени на базата на технология за микрокапсулиране. Бутилката е достатъчна за обработка на помещението на 100 квадратни метра. m.
 • "Вземи". Препаратът се основава на микрокапсулирана суспензия от инсектициди. Той остава ефективен до зачервяване. Бъговете се заразяват, просто като минават през повърхността.Миризмата отсъства.
 • Sinuzan . Има силен мирис. Ефективен инструмент.
 • Carbophos . Най-известното лекарство. В някои случаи може да предизвика нежелани реакции. Това е евтино, то унищожава не само буболечки, но и яйцата им. Може да се продава под формата на прах или разтвор. Миризмата е неприятна.

Концентрациите за пръскане често използват специални дезинфекционни услуги

Преди употреба, препаратът трябва да се разреди според инструкциите. Пръскането се извършва с пистолет за пръскане.

На една от страниците на нашия сайт можете да откриете как да намерите гнездо на дървеници и да се отървете от него.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Самозалепваща подготовка

  Отровата за дървеници може да се произвежда от собствените си ръце. Като компоненти са:

  • денатуриран алкохол;
  • керосин;
  • оцет;
  • терпентин.

  В този случай има отравяне, когато става въпрос за паразити - инсектицидите се задушават и ги изгарят. Но на практика, прилагането на народни средства, няма да е възможно да се оформят всички вредители. В този случай, след лечение, в апартамента остава неприятна миризма и възниква опасност от пожар.

  Контрол на вредителите - убийства на бъгове (видео)

  Можете самостоятелно да произвеждате следните средства:

  1. Разтвор на терпентин, вряща вода и керосин. Един от най-старите средства. Всички съставки се смесват и с помощта на разтвора се обработват различни повърхности от мебели. Можете да добавите сапун към композицията.
  2. Обработка на мебели с пероксид, солена вода и алкохол.
  3. Пелин - представеното растение е отрова за паразити. Неговият аромат отблъсква добре насекомите.
  4. Тинктура на валериана. Ако размажеш повърхността й, бъговете ще изскочат. Но за яйцата, лечението е неефективно.
  5. Същност на оцета. Най-безопасното и просто средство. С помощта на нея се смазват различни повърхности. Вредителите заплашват миризмата.

  Други популярни рецепти включват:

  • терпентин (300 ml) + керосин (300 ml) + нафтален (60 грама);
  • етилов алкохол (300 ml) + терпентин (300 ml) + камфор (15 грама);
  • нафтален (10 грама) + денатуриран алкохол (300 мл);
  • Салицилова киселина (6 грама) + фенол (40 грама) + терпентин (80 мл).

  Също така препоръчваме да прочетете статията "Прах в борбата срещу паразитите: плюсовете и минусите".

  Миризма на пелин и плаши грешки

  Оценка на ефективността на

  Развъждането на дървеници от самозаготвена отрова е доста трудно. Отнема много време и енергия, за да се подготви състав. В процеса на обработка се препоръчва внимателно и отделно да се третира всяка повърхност, тогава резултатът ще бъде по-добър. В края на работата трябва да измиете спалното бельо при висока температура.

  Ако народните средства не помогнат, по-добре е да се използват съвременни лекарства - аерозоли, спрейове и пулверизатори.

  Съвет на специалистите

  Отровата за дървеници, препоръчани от специалисти, е прах. Те са отрова на контактното действие. Частиците на лекарството падат върху тялото и краката на паразита, в резултат на което насекомото е отровено.

  Изборът на лекарство за домашни любимци, трябва да вземете предвид степента на заразяване на стаята

  Най-популярният е "Carbophos" . Той е бил използван от много дълго време. Лечението все още е едно от най-силните.Въпреки това, наркотикът е токсичен и не толкова ефективен, колкото бихме искали - с голям брой паразити, които да се справят, той не може. Експертите казват, че в процеса на преработка на животните и хората трябва да напуснат къщата за най-малко 24 часа.

  Специалистите отбелязват и прах като "Neopin" . Преди употреба той трябва да се разреди с вода. Миризмата почти няма мирис, но ефектът не е толкова силен, колкото този на Carbophos. Лекарството е добро като превантивна.

  Като профилактика експертите препоръчват използването на пелин. Тревата е добро средство, паразитите просто не могат да я издържат. Просто сложи няколко торби от растения в шкафовете и други места в апартамента, а бъговете няма да се появят. Но ако вече са развъждали, лечението няма да помогне.

  Средства от дървеници (видео)

  По този начин има много различни лекарства, които могат да се използват за отстраняване на бъгове. Но повечето от тях са абсолютно безопасни за човешкото здраве. При избора на средство за защита, на първо място, е необходимо да се вземе предвид степента на замърсяване на стаята.