Пиретрум від бліх: перевірений засіб від паразитів

Січень 2019

Відео: Пиретрум от насекомых (Січень 2019).

Anonim

Пиретрум помага за отстраняването на насекоми, сучещи кръвта Думата "feverfew" звучи като името на химикала. Междувременно, това лекарство е напълно естествено - от растението се произвежда пиретрум на прах. И много градинари го знаят добре и го засаждат в цветни лехи като декоративно цвете. Това растение се нарича лайка, или лайка от долмат, роднина на цялата известна лайка.

Лайката съдържа голямо количество отрова за насекоми вещество & минус; пиретрин. Съществува много пиретрин в растението, което се нарича пиретрум цинакацид, също свързано с маргаритки. Тези растения дори се отглеждат за промишлени цели, за да направят инсектициди от тях.

Как

Пиретринът е много опасна отрова за насекоми, принадлежащи към категорията на нервно-паралитичен. Той блокира движението на нервните импулси, което прави насекомите бързо парализирани и умират. Действие пиретрин широко - той помага срещу бълхи, кърлежи, дървеници, мравки, въшки, хлебарки, мухи, червеи, глисти, различни вредители градина.

Тя е изработена от растителен пиретрум прах

Ако сте привърженик на безопасни народни средства, използвани за борба с насекоми апартамент, тогава може да се интересуват от една статия, която обяснява как да използвате етерични масла, за да се бори с бълхи апартамент.

Степен на токсичност

Pyrethrum е всъщност уникална подготовка. Той е токсичен за пълзящи насекоми. И въпреки че е напълно нетоксичен за домашни любимци и хора. Една котка или куче няма да се отрови, ако погрешно поглъща праха в малки количества. Същото може да се каже и за човек. Освен това, с помощта на пиретрум успешно лечение на домашни любимци, включително и вълнисти папагали и други птици, кърлежи, въшки и други паразити, живеещи в перата.

Ето защо прегледите на пиретрум от собствениците на домашни любимци са най-положителни.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Как да използваме

Има много начини за използване на пиретрум. Един от най-простите е следният:

 • прахът се разрежда във вода и се напълва отново с пистолет;
 • Разтворът на пиретрум трябва да се нанася с тънък слой върху повърхността и върху первазите.

котка или куче е бил отровен, ако се случи да случайно погълне праха в малко количество от

Plus този метод е, че прахът може да бъде доставено в най-недостъпните места, където е трудно да стигнем до бълхи, кърлежи, мравки и буболечки.

След два дни ще бъде възможно мокро почистване. Лечението трябва да се повтаря веднъж на 2-4 седмици.

Прахът може да се обработва сухо с пера и вълна от домашни животни, за да се премахнат кърлежите и бълхите. Прахът се втрива в вълната. Можете също така просто да къпете животното в разтвор на пиретрум и да разтривате ушите си отвътре.

Поради нестабилността, лечението се извършва на всеки два дни, след което ефектът ще бъде достатъчно бърз.

За да се избегне повторно замърсяване с праха, се третират отпадъци от домашни животни. С нея се измиват птичи клетки, клетки за животни, подове.

Пиретрумът помага за отстраняването на насекоми с кръв, особено на комари. За това прахът е хвърлен в огъня. Изгарящият пиретрум отделя вещества, които отблъскват комарите. Чрез модифициране на метода прахът може да се постави в метална кофа и да се запали в нея, а след това просто да се постави върху маса вътре. Комарите бързо ще изчезнат. Изпуснат пиретрум по време на горенето, димът е напълно нетоксичен за хората, въпреки че няма приятна миризма.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Вратигата помага отблъскват комарите

  ефективност

  Разбира се, лекарството не е толкова ефективен, колкото съвременните химични агенти. Той не убива насекоми със светкавична скорост в големи количества.

  Но с него може успешно да се бориш срещу паразити, ако не толкова много. Обратната връзка с клиентите показва, че тя е достатъчно ефективна за преработвателните предприятия в страната. Те могат да се използват дори и по време на яйчника, което не е типично за всички лекарства, които убиват вредители.

  Лайката съдържа голямо количество отрова за насекоми вещество & минус; пиретрин

  Предимства

  • достатъчно добра ефективност;
  • безвредни за бозайниците и птиците;
  • Способността да се използва в дома, където живее детето, домашни любимци - не е необходимо да ги премахвате при обработката им;
  • Скоростта на затихване - след един и половина дни прахът се разлага в светлината, което не изисква много щателно почистване;
  • Пиретрумът не причинява пристрастяващи насекоми, за разлика от химикалите.

  Недостатъци

  • , че пиретрумът бързо се разлага, го прави лекарство с кратко действие;
  • не засяга яйцата на насекомите.

  За да сте сигурни, че се отървете от насекоми, е необходимо повторно третиране. След една седмица, когато яйцата ще се появят ларви, можете да повторите целия процес.

  горене Вратигата произвежда съединения, които отблъскват комарите

  При използването

  Вратигата трябва да се предпочитат за всички други лекарства, ако:

  • в животните къща и деца;
  • се изисква да се обработват мека мебел, матраци, одеяла и дрехи, които не могат да се измият;
  • за преработка от мравки кухня, където има много хранителни продукти;
  • за обработка на закрити цветя.

  Можете също така да научите за други народни и химически методи, използвани за борба с плоските бълхи.

  Ако се изисква просто и абсолютно безобидно лекарство, доказано от векове, то тогава feverfew ще бъде идеална възможност. Прахът е евтин, което го прави още по-привлекателна. Можете да го намерите в аптеките и ветеринарните магазини. Но, за съжаление, става все по-рядко.

  Как да се отървем от бълхи в апартамент методи за народни (видео)