Раптор від тарганів: форма випуску та правила застосування

Січень 2019

Відео: Испытание: как Раптор действует на тараканов (Січень 2019).

Anonim

"Raptor" зае водещо място сред съвременните средства за хлебарки Хлебарките - един от най-издръжливите вредителите в света. Те са живели една до друга с човек толкова дълго, че вече са се адаптирали идеално към много средства за борба с тях. И все пак, човечеството не е отчаяно и постоянно идва с нови начини да се отърве от неприятните "съседи". Съвременните средства, за разлика от лекарствата от последните десетилетия, станаха много по-ефективни и по-безопасни за хората. Сред тях, заслуженото водещо място е заета от Raptor от хлебарки.

Видове фондове

"Raptor" представлява цяла линия от средства. Предлага се под формата на:

 • аерозол;
 • гел;
 • капани.

Всеки тип продукт има своите плюсове и минуси. Заслужава си да ги разгледаме по-подробно, за да изберем най-оптималния.

Аерозол "Raptor"

Аерозолът се състои от три активни вещества:

 • циперметрин;
 • тетраметрин;
 • пиперонил бутоксид.

отровите спрей "Raptor" причина насекоми предаване блокада на нервните импулси към мускулите

циперметрин и тетраметрин са клас пиретроиди и се считат за нервните отрови. Циперметрин е токсичен както за възрастни, така и за техните ларви, а тетраметринът е по-ефективен при възрастни насекоми. Тези отрови причиняват на насекомите да блокират предаването на нервните импулси на мускулите.В резултат на това има общо вълнообразно развитие на вътрешните органи и бърза смърт.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Самото пиперонилбутоксид не е токсичен, но има способността да подобрява действието на отрови.

За топлокръвни организми тези вещества не са много токсични.

Аерозолни ползи:

 • в дългосрочен план;
 • висока ефективност;
 • скорост на действие - хлебарките започват да умират след кратко време.

Важно предимство на "Raptor" под формата на аерозол е, че след 20 минути можете да излеете помещението и да започнете да водите обичаен начин на живот.

След 20 минути след като се използва спрей "Raptor", можете да се проветри помещението и да започне да води нормален живот

аерозол По-малко: могат да оставят следи по повърхности, които не могат да се мият.

Правила за обработка

 • Аерозолът трябва да се разклати преди работа. Ръцете да се защитят по-добре с ръкавици. Всички животни се почистват от стаята. И колкото повече е необходимо да се скрият всички продукти, така че те да не получат чифт аерозоли.
 • Спрей продуктът не трябва да се намира във въздуха, а на повърхността, като се опитва да постигне хидратацията си. По принцип те обработват плотовете, площта под мивката и близо до канализационните тръби, местата зад шкафовете.
 • След третирането помещението трябва да остане затворено в продължение на 20 минути, след което трябва да се вентилира за 30 минути.
 • Цилиндърът е достатъчен за площ от 50 квадратни метра. м.Ако обработката се извършва на топлина, потреблението на продукта се увеличава. В същото време ефективността му намалява.

Може да се интересувате и от статия, в която ви казваме как се използва ултразвукът за борба с хлебарки и колко е ефективен този метод.

Как да изберем средства на хлебарки (видео)

гел "Raptor"

Гелът е достатъчно вискозно вещество под формата на крем. Съставът на гела включва субстанцията на ламбда-цихалотрин. Това е интестинална контактна отрова с нервно-паралитичен ефект. Той влиза в тялото на хлебарки с директен контакт и с храна. След като хлебарят яде гела, започва процес на блокиране на нервните импулси. Следователно, той развива парализа и той умира.

За да хлебарки ядат гела, то добавят-атрактант вещества, които са привлекателни за вкус и мирис на насекомите.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  гел Предимства, че той, за разлика от аерозоли, има удължена ефект. Хлебарите не умират веднага и имат време да заразят своите съграждани. Това е много важно, тъй като позволява да се унищожи скрита от очите на населението, се крие в отдалечени места, където спрея не може да проникне.

  Гел-подобно вещество не позволява на агента да изсъхне и да запази работното си състояние по-дълго.

  За да хлебарки имат гел "Raptor", той добавя вещества атрактант, които имат вкус и мирис на

  гел Pros привлекателни за насекоми:

  • не оставят следи върху повърхността, като напълно безцветно;
  • дебелата субстанция позволява на гела да не се разпространява, защо може да се прилага с точки и пунктирана линия;
  • икономика;
  • ниска токсичност;
  • обработката може да се извърши без да се премахват продуктите.

  Правила за лечение

  Гелът се нанася върху цокли и места, където често се срещат хлебарки, с пунктирани линии от 2 см. Една тръба е достатъчна за 10 кв. М. квадратни метра. Гелът може да остане да действа дълго време. Работете по-добре с ръкавици. Ако гелът стигне в ръцете ви, просто трябва да ги измиете със сапун.

  Рапични капани

  Друго средство срещу хлебарки е капан под формата на пластмасови кутии, в които се съхранява отровата стръв. Има дупки в капаните, където хлебарките пълзят, привлечени от примамка. Съставът на агента включва отровни чревни контактни вещества с продължително действие. Те не убиват хлебарката веднага, така че брадата се приближава до други хора и ги заразява. След известно време колонията започва бързо да намалява и процесът се увеличава. И в същото време капанът работи до шест месеца. И през цялото това време не е необходимо да обработваме къщата в допълнение, а хлебарките ще умрат.

  Капанът за рапид не убива едно хлебарче наведнъж, така че брадата се предава на други хора и ги заразява.

  Капанът има много други предимства. Основното им предимство е, че за хората и животните тези адаптации са абсолютно безопасни: възможностите за всяко отравяне се свеждат до нула. Те също така са удобни и бързи за инсталиране. Това отличава капаните от гела и аерозола.

  Правила за инсталиране

  Площта от 10 квадратни метра. m трябва да инсталирате 2-3 капана. Стандартният пакет от 6 капана ще бъде достатъчно спокоен за средния апартамент. Достатъчно е да организирате продукти в местата, които най-често посещават хлебарките. За по-голяма сигурност те се монтират на места, недостъпни за деца.

  Можете да увеличите ефективността на средствата, ако едновременно прилагате гела и капаните.

  Предлагаме ви да прочетете статия, в която говорим за видовото разнообразие и принципа на действие на капаните от хлебарки.

  Trap Trap Trap: инструкция и външен вид (видео)

  Raptor означава отличен баланс на ефективност и цена. Избирайки лекарство въз основа на индивидуалните нужди, можете постоянно да се отървете от хлебарки.