Щури в унітазі як боротися і що робити?

Січень 2019

Відео: Зеленський, Євробачення, Біохакінг: #@)₴?$0 з Майклом Щуром #27 with english subs (Січень 2019).

Anonim

Плъховете в канализационните системи се превърнаха в проблем на големите градове още от изобретяването на първата канализация. И с изграждането на първото голямо човешко селище и съдбата на всички плъхове бе решено. Оттогава насам те са станали вечни спътници на човека и започнали да го придружават в търсене на храна, която винаги беше за тях в насипно състояние, докато бяха близо до нас. Разбира се, модерните технологии за пречистване сериозно осигуряват на хората използването на канализация, обичайно местообитание за такива същества днес.

Но проблемът не е напълно още по-решен, се дължи на факта, че тези хитър създаване на постоянно намиране на все повече и повече вратички, което им дава възможност да станат запознае лично с човека разумно и да яде храната си. И ако по-рано при плъховете винаги е било лесно, може ли плъх да стигне директно от канализацията до нашата къща днес? Например, чрез мястото, което сме свикнали да свързваме с личната безопасност, през тоалетната? Какво да правим в тази ситуация и как да се справяме с неканени гризачи? , - ние предлагаме да разберете.

Може ли плъхове да излязат от тоалетната?

Сръчността на рибите и юркостта са познати на човека от хиляди години насам. От древни времена е известно, че този гризач може да се изкачи на такива места, в които не всяко създание от неговия размер може да се изкачи. И ако плъхът не е в състояние да премине някъде, често е способен да се промъкне през тази уязвимост на Вашата тоалетна чиния.Което не е изненадващо, защото острите й зъби прорязват дърво, пластмаса, каучук и дори електрически проводници. Всъщност ширината на тръбите за изтичане на тоалетната чиния и съседните тръби не е пречка дори за лица със среден размер. Теоретично, тя лесно може да влезе в апартамента ви от канализацията, но само при условие, че няма силен контра поток.

Как може плъх да влезе в къщата ви чрез тоалетна чиния?

На пръв поглед може да изглежда, че това е невъзможно, но нека да разберем и да изясним какво да правим и как да се справим с вредителя?

Изглежда, че канализационните тръби са много по-тесни от всички гризачи. И често, така е. Тези гризачи обаче имат собствени трикове, които им осигуряваха оцеляване в продължение на много хиляди години. Един от тези механизми е техният гъвкав скелет. Благодарение на уникалния си скелет, плъх може да се измъкне във всяка дупка, която главата му ще пробие. Без значение колко е дебела, ако може да извади главата си от дупката, бъдете сигурни, че целият й труп със сигурност ще мине през останалата част от пътя. Това е възможно, тъй като плъховете, като мишките, имат "сгъващ се" гръден кош, който лесно може да се стесне 2-3 секунди, като сгъва ребрата един срещу друг. По този начин, този гризач може лесно да влезе в тоалетната, а след това в тоалетната на вашия апартамент, ако, разбира се, много иска.

Какво трябва да се направи в тоалетната чиния?

Но какво да правиш, когато плъх влезе в апартамента ти? Първо, успокойте я и я изолирайте в тоалетната, ако тя не е имала време да избяга оттам. И ще бъде още по-добре, ако имате време да я откъснете от плана за бягство от тоалетната, като изпуснете рязко стола и капака.Ако успеете, опитайте се да го измиете, като напълно изпразнете резервоара за източване. Най-често работи добре.

Ако не работи, не се отчайвайте. Опитайте се да блокирате стола с нещо тежко, изчакайте, докато резервоарът се напълни отново и повторете процедурите за водата. В края на краищата, не е, че ще бъде трудно да се повтаря тази процедура отново и отново, докато domoetsya на плъх и няма да се разбере, че това не е нищо по-интересно, че няма да се намери, и че единственият начин да оцелее - да се измъкне като тя дойде. Повярвай ми, тя бързо ще се предаде. Освен това, аз се съмнявам, че искате да го отворите, за да премине в апартамента си, вдигане на тоалетната чиния, и се опитват по някакъв начин да убеди или физически натиснете dayvershu-катерач на отсрещния склон.

Ако все още пропуснете това, опитайте се да карате този агресор в някакъв ъгъл с нещо като парцал. Не дърпайте ръцете си към него! И не забравяйте да се погрижите за краката си, тъй като те могат да ви хапят. След като сте го притиснат в ъгъла, покрийте го рязко кофа чрез таза (по-добре - мед) или други аналози в големи съдове, след което непременно издигнат един за няколко секунди и веднага да започне да се обади на съответния общински услугата, за да могат да дойдат и взе със себе си резултата от тяхната небрежност.

Плъховете в тоалетната как да се справят с тях?

, за да си представим такава ужасна ситуация, може да искате да се научите как да се защитят тоалетна и канализацията от плъховете, така че те никога дори мислех да нахлуе в най-интимните моменти за вас. Решението е повече от просто. Няма специални средства за закупуването му. Просто измийте тоалетната по-често с химикали, съдържащи алкали.Такава постоянна хигиена ще изгори незащитени крака на плъх дълго преди да се появи на вашия етаж. Това е ужасно тежко, но вашата безопасност е преди всичко. Е, не боли за предотвратяването на изпразването на резервоара, преди да възнамерявате да използвате тоалетната чиния по предназначение. Но не го правете в параноя. Не забравяйте, че въпреки че такива посегателства понякога се случват в някого, това все още се случва много рядко.

Ако плъхът е оголил гофрената тоалетна чиния, какво трябва да направя?

Възможно е плъховете, по пътя към вас през тоалетната, да развалят част от вътрешните си части. Най-често шумотевицата на тоалетната купа страда, тъй като това е най-слабото препятствие по пътя й. Имаше и случаи, когато този гризач не само го съсипа с лапите си, опитвайки се да се изкачи още по-високо, но също и през зъбите си загърчи зъби. Разбира се, след като се отървете от плъха по един от горните начини, ще трябва да замените гофрирането. И това е желателно, при по-трайни.

Как да се предпазите от плъхове в тоалетната и канализационната система

Като цяло, моля, информирайте, скъпи приятели! Само по този начин можете напълно да се предпазите от такива неприятни изненади. Прочетете инструкциите и предпазните мерки за безопасност. Но помнете най-важното: баналната хигиена е най-добрият начин да защитите дома си от всички малки неканени гости от животинския свят!