Рекомендації, як вивести вошей

Січень 2019

Відео: Электронный гребень от вшей и гнид Robicomb (Робикомб) (Січень 2019).

Anonim

Насекоми - паразитите развалят живота и затова всеки се стреми да се отърве от тях възможно най-скоро. И как да се отървете от въшки бързо? Птицата е малък ектопаразит, който предизвиква много неудобства за хората. В допълнение към естетичната страна на проблема, педикулозата е изпълнена с развитието на усложнения.

Самоучастие

Първоначално трябва да се отбележи, че самолечението не се препоръчва. Педикулозата е заболяване, така че тази работа трябва да се дава на квалифицирани специалисти. След като се обърне в болница, лекарят ще прекара проучване, ще обяви заключението (каква степен на заболяването присъства), ще даде информация за необходимото лечение. Освен това той ще наблюдава пациентите в процеса на лечение. Много е важно да се възстанови напълно, за да се избегне повторение, както и да се предотвратят всякакви усложнения.

Но ако по някаква причина сте решили да извършите сами лечението, преди да започнете, трябва да се запознаете с наличната информация по този въпрос. Преди да започнете борбата с въшки, научете:

 1. С кои въшки имате работа. Един човек може да има само 3 вида въшки. Това са главата, района (бельото) и пубиса.
 2. След класификацията ще разберете къде могат да бъдат разположени въшките и къде да ги търсите.
 3. Визуално се опитайте да определите степента на пренебрегване на болестта. Ако пациентът има голям брой въшки, вероятно е необходимо да се използва сложно лечение.
 4. Не се колебайте! В този брой всяка минута се брои, тъй като въшките бързо се размножават.
 5. Решете метода на лечение. Ако предпочитате лекарства, проверете диапазона и определете кое лекарство е подходящо във вашия случай. Когато се свържете с аптека, фармацевтът ще може да ви посъветва за правилния наркотик. Бъдете внимателни с ограниченията, някои от тях не са подходящи за деца и бременни или кърмещи жени.
 6. Когато избирате традиционни методи за лечение, трябва да придобиете необходимите продукти. Не се ласкайте, традиционната медицина само по себе си трудно може да преодолее този проблем. Такива лекарства се използват най-добре заедно с други хора. Например, не забравяйте да си купите специален гребен. Без нея традиционната медицина е безсилна.
 7. Обърнете внимание на другите членове на домакинството и на стаята като цяло. За да се преодолее напълно болестта, трябва да се премахнат всички огнища.

Как да премахнем въшки и глисти в дома, т.е. в апартамент? Ако във вашия дом присъстват въшки, тогава ще се изисква глобално лечение, само изчерпателни мерки ще позволят напълно да се отървете от въшките. И за да разберете как правилно да изведете въшките, всички действия ще бъдат рисувани постепенно и подробно.

Правилната подготовка

Преди да започнете да работите у дома, трябва внимателно да подготвите корпуса. Такава подготовка ще се състои от следните етапи:

 1. Използване на прахосмукачка. Това устройство не само ще почисти и правилно подготви повърхността, но и частично ще се отърве от някои хора. Така че внимателно вакуум апартамент, не само на пода, но всички мебели (особено мека), текстил и играчки, защото въшки може да бъде в тях.И не забравяйте да преместите вътрешните елементи, за да достигнете дори труднодостъпни места.
 2. Сега направете мокро почистване, то също ще е подходящо. Специално внимание трябва да се обърне на различни пукнатини, пространства между мебелите (подлакътници и седалка), парцелите под дъските и ъглите.
 3. Всички тъкани трябва да бъдат изпратени в измиващото устройство, за да се отстранят останалите въшки от тъканите, както и гнидите. И за да се отървете от яйцата на въшки, здраво закрепени върху материала с лепкава смес, трябва да се накисва нещата в гореща вода (или, ако е възможно, се вари). Също така, разрушаването на обвивката на нитус ще помогне на някои доста агресивни лекарства, като оцет, сапун за пране, лимонена киселина или алкохол.

След подготвителната работа можете да продължите директно към обработката.

Как да се отървем от въшките

Разгледайте начини за премахване на въшки от човек и на закрито.

Професионално лечение на апартамент

Първият и най-лесен начин за обработка на помещение е да се свържете със специална фирма, която се занимава с дезинсекция на помещенията. Услугите на такива компании, разбира се, не са евтини, но всички притеснения ще паднат върху раменете на специалистите и борбата определено ще бъде ефективна, защото служителите ще използват професионални инструменти и ще обърнат внимание на всички повърхности, включително трудно достъпни.

Как да намерите компания, чиито услуги ще ви помогнат бързо и ефективно да премахнете всички налични и въшки на разположение в жилища? Търсенето на информация за тези или други фирми е най-удобно в интернет, но можете да си купите вестник с реклами. След като сте избрали няколко подходящи опции, сравнете цените и характеристиките на обработката.Също така се опитайте да проучите истинската обратна връзка, за да направите окончателното решение.

Между другото, фирмата, която предоставя услуги, трябва да сключи споразумение с вас, чиито условия трябва внимателно да бъдат проучени. И не забравяйте, че по време на борба с вредителите всички наематели ще трябва да напуснат помещенията, така че се грижи за това предварително.

Премахване на въшки при хората трябва да започне веднага, в противен случай въшки започват да се размножават, а след това се отървете от тях, че ще бъде много по-трудно. Всички начини да се отървете от ницове и въшки могат да бъдат разделени на няколко категории.

Специални препарати

В дома можете да използвате специализирани средства за премахване на педикулозата при хора на базата на инсектициди. Всички средства за формата на освобождаване могат да бъдат разделени в:

 • Спрейове
 • Концентрирана емулсия
 • Праховете (т.е., прахове)
 • молив
 • гелове и шампоани
 • кремове.

Разпръскванията са най-удобни за лечение, разбира се, защото те са лесни за пръскане. Освен това е възможно да се обработват всякакви повърхности, включително тъкани.

Но трябва да внимавате, защото най-малките частици аерозоли могат да влязат в дихателните пътища. Емулсии макар ефективен поради високата концентрация на инсектициди, но тяхното използване в дома е нежелателни, тъй като се предполага контакт с токсични вещества. И да се използват такива средства, като прахове, гелове, пръчици или кремове не са много удобни, защото всички висок клас повърхност е малко вероятно да се справиш с тях.

Заедно със спрейове, можете да поставите шампоани срещу въшки. Те са много удобни за употреба и, важни, са безопасни. Те трябва да се използват, както и обичайните шампоани. Това е необходимо, за да се овлажнява косата, нанесете шампоан, пяна добре, като масажирате главата и изплакнете с топла вода.Ако е необходимо, повторете процеса, но след известно време. Не всички въшки се отстраняват от пръв път, така че можете да използвате гребен за разресване както на мъртви, така и на живи хора. Ако все още извадим или премахнем въшките, ще разгледаме или проучим, изследваме по-ниско.

Народни средства за защита

Ако решите да използвате народни средства, те трябва да се използват в комбинация със специализирани, за да направят въшките по-ефективни и по-бързи.

Повечето народни рецепти не предполагат унищожаването на вредители, а по-скоро тяхното плашило за сметка на остри миризми. И за тази цел могат да се използват инструменти като сол и сода, с остра миризма на трева (естрагон, мента, вратига, евкалипт), кожата на цитрусови плодове, борови стърготини.

В дома, за да се отстрани въшки агенти могат да се използват като оцетна разтвор (половин чаша оцет 9% и топла вода), чемерика вода суспензия на лук и чесън, етерични масла (игли, чаено дърво, цитрусови), червена боровинка, нар и лимонов сок, катран сапун.

Механични методи

Има само два механични метода за справяне с въшки: бръснене на косата и подстригване.

 • Бръсненето е радикален начин, той не е подходящ за по-справедливия пол, въпреки че той го използва предимно. Ушите се отстраняват 100%.
 • Пенирането е по-хуманно, но често тази процедура е продължителна и отнема много време, особено ако косата е дебела и дълга.

За да изгладите всички въшки, препоръчително е да използвате специален гребен. Зъбите му се намират толкова често, че когато въжетата минават между тях, всички въшки ще останат на такова принадлежност. Той е ефективен срещу ниц.

Между другото, процедурата ще бъде по-ефективна, ако косата е влажна, както при мокрите въшки ще бъде по-забележима. И ще трябва да правя няколко пъти. Ако се справят сами не можете да поискат да разресва въшки някой от роднините или да се консултирате със специалист.

специални средства за

Специализирани инструменти са на разположение под формата на спрейове, емулсии, шампоани и кремове. Шампоаните са най-популярни, защото те са безвредни и в повечето случаи са одобрени за употреба от деца, както и лесен за използване. Поиска марки такива средства, "Веда", "Parazidoz", "Itaks", "Pedilin", "Paranit", "нокаутира", "Хигия", "LiceGuard".

 • възможно да се използват средства под формата на спрейове, те често са по-ефективни, тъй като концентрацията на активните вещества е по-висока от шампоани. Ефективни средства: Nyuda, Para Plus, Pediulen Ultra.
 • крем не е много лесно да се прилага и разпространява по повърхността на главата, а консумацията е доста голям. Известни марки: "Nittifor", "Nix".
 • Емулсии се характеризират с висока концентрация на активни вещества, и следователно, освен ако пропорциониране разтвор на препарат може да бъде получено чрез химическо изгаряне на обвивка на главата на кожата. Често използвани лекарства като "Пълен Маркс", "Foksilon", "Medilis", "Avitsin" и "Medifoks".

Сега знаете как бързо да се отървете от въшки у дома! А намирането на интернет прегледите на хората: "Не мога да се отърва от въшките, помощта," наистина можете да им помогнете.